![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,694,515 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,923,837 |
تأثیر کودهای آلی، زیستی و شیمیایی نیتروژن بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی انگور سفید بیدانه | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 16، دوره 50، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 947-957 اصل مقاله (687.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.263604.1498 | ||
نویسندگان | ||
عزیز مجیدی* 1؛ حامد دولتی بانه2 | ||
1استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران | ||
2دانشیار پژوهشی، بخش تحقیقات باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی امکان جایگزینی اوره با کودهای زیستی و آلی، پژوهشی بر درختچههای 14 ساله انگور سفید بیدانه در یک خاک آهکی جرا گردید. نتایج نشان داد اثر تیمارها بر عملکرد خوشه، شاخص کلروفیل، مواد جامد محلول و اسیدیته کل میوه و غلظت عناصر نیتروژن، آهن، منگنز و روی برگ معنیدار بود. بیشترین عملکرد میوه در تیمارهای مایه تلقیح مایع باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن (ازتوباکتر/آزوسپیریلوم)+ کودپوسیده گاوی و مایه تلقیح جامد باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن (ازتوباکتر/آزوسپیریلوم)+کود پوسیده گاوی بهترتیب با مقادیر 73/11 و 83/11 کیلوگرم/ تاک بهدست آمد. تمامی تیمارها، بهمیزان نسبتا مشابهی موجب افزایش درصد مواد جامد محلول و کاهش اسیدیته میوه نسبت به تیمار شاهد شدند. بیشترین شاخص کلروفیل و غلظت عناصر نیتروژن، آهن، منگنز و روی برگ در تیمارهای مایه تلقیح مایع باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن (ازتوباکتر/آزوسپیریلوم)+کودپوسیده گاوی و مایه تلقیح جامد باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن (ازتوباکتر/آزوسپیریلوم)+ کود پوسیده گاوی حاصل شدند. شاخص توازن تغذیهای در تیمارهای عدم مصرف نیتروژن و مصرف اوره بهترتیب معادل 160 و 145بودند، ولی در تیمارهای مایه تلقیح مایع باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن (ازتوباکتر/آزوسپیریلوم)+کودپوسیده گاوی و مایه تلقیح جامد باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن (ازتوباکتر/آزوسپیریلوم)+کود پوسیده گاوی به مقادیر 107 و 108 کاهش یافتند که بیانگر بهبود وضعیت توازن تغذیهای تحت تأثیر این تیمارها بود. نتایج نشان داد مصرف مایه تلقیح زیستی نیتروژن با کود حیوانی بیشتر از منبع شیمیایی نیتروژن، توازن تغذیهای انگور را بهبود بخشید و بیشترین عملکرد محصول را تولید نمود، ولی تأثیر آن بر کیفیت میوه مشابه اوره بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ازتوباکتر/ آزوسپیریلیوم؛ توازن تغذیهای؛ شاخص کلروفیل؛ کود حیوانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of organic, biological and chemical N-fertilizers on some quantity and quality characteristics of Thompson seedless grape | ||
نویسندگان [English] | ||
Aziz Majidi1؛ Hamed Doulati Baneh2 | ||
1Assistant Professor, Soil and Water Research Department, West Azerbaijan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Urmia, Iran | ||
2Associate Professor, Horticulture Crops Research Department, West Azerbaijan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Urmia, Iran | ||
چکیده [English] | ||
To evaluate the possibility of replacing urea with organic and bio-fertilizers, a study carried out on 14 years old Thompson Seedless grapevines (Vitis vinifera L.) in a calcareous soil. The results showed that treatments affect cluster yield, chlorophyll index, total soluble solids and total acidity of fruit and N, Fe, Mn and Zn concentrations in leaves, significantly. Maximum fruit yield resulted in liquid inoculum of N-fixing bacteria+animal manure and solid inoculum of N-fixing bacteria with 11.73 and 11.83 kg/vine, respectively. All treatments showed relatively similar increase in soluble solids content and decrease in fruit acidity compared to the control. The Highest chlorophyll index and concentration of N, Fe, Mn and Zn in leaf have been reported in liquid inoculum of N-fixing bacteria+animal manure and solid inoculum of N-fixing bacteria+animal manure treatments. The nutrient balance indices were 160 and 145 in treatments without N or urea application, but the amount was decreased to about 107 and 108 in N-fixing liquid inoculum+animal manure and solid N-fixing inoculum+animal manure treatments respectively, which shows the improvement in nutritional balance status under these treatments. The results indicated that application of N bio-inoculations with animal manure more than N chemical fertilizer source improved the nutritional balance of grape and produced the highest yield, but their effect on fruit quality was similar to urea. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Azotobacter/Azospirillum, Chlorophyll index, Grape, Manure, Nutrient balance | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 422 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 359 |