تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,091,963 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,195,834 |
تأثیر مس بر بیماری کوکسیدیوز در جوجههای گوشتی | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 20، شماره 1 - شماره پیاپی 16، خرداد 1399، صفحه 13-18 اصل مقاله (974.22 K) | ||
نوع مقاله: مقاله مروری | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/domesticsj.2020.76949 | ||
نویسنده | ||
سمیه پورآقاعلی* | ||
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه طیور گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
کوکسیدیوز یک بیماری رودهای گسترده و پرهزینه در مرغ است و به وسیله انگلهای تک یاختهای از جنس آیمریا ایجاد میشود. کوکسیدیوز باعث اختلال در ریخت شناختی و عملکرد اپیتلیوم روده شده و بر هضم مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجههای گوشتی تأثیر منفی میگذارد. داروهای آنتیکوکسیدیال به طور سنتی برای مدیریت کوکسیدیوز استفاده میشوند؛ امّا این ترکیبات به طور کامل عفونتهای آیمریا را از بین نمیبرند. علاوه بر این، قوانین منع استفاده و نگرانی مصرف کنندگان در مورد قرار گرفتن روزمره ترکیبات آنتیکوکسیدیوز در خوراک دام باعث کاهش استفاده از این ترکیبات شده است. همین امر باعث تأکید بیشتر بر یافتن راهکار تغذیهای برای به حداقل رساندن مضرّات عفونت آیمریا بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی شده است. استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش تولید گونههای فعال اکسیژن در شرایط نامساعد محیطی و بیماریها، از عوامل مهم در کاهش بازدهی و سطح سلامت طیور پرورشی به خصوص در شرایط پرورش متراکم هستند. عفونتهای کوکسیدیالی، باعث کاهش سطح دفاع آنتیاکسیدانی مبتلایان شده و آسیبهای اکسیداتیو به عنوان عامل اصلی در بروز ضایعات ناشی از بیماری مطرح هستند. از این رو تقویت سیستم آنتیاکسیدانی جوجهها و پرهیز از ترکیبات اکسیداتیو، به عنوان راهکاری مفید در کاستن از ضایعات بیماری اهمیت پیدا میکند. مس و روی دارای خاصیت آنتیاکسیدانی در نتیجهی عملکرد کاتالیزوری خود در آنزیم سیتوپلاسمیک سوپراکسیددیسموتاز میباشند. بنابراین در این راستا، رویکردهای مختلفی مانند گنجاندن مواد افزودنی خوراکی از جمله مس، میتواند مؤثر واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجههای گوشتی؛ کوکسیدیوز؛ مس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of Copper on Coccidiosis in Broiler Chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Somayeh Pouragha Ali | ||
M.Sc. Student of Poultry Nutrition, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Coccidiosis is a widespread and costly intestinal disease in chicken and is caused by protozoan parasites of the genus Eimeria. Coccidiosis disrupts the morphology and function of the intestinal epithelium and negatively affects nutrient digestion and growth performance in broilers. Antioxidant drugs have traditionally been used to manage coccidiosis, but these compounds do not completely eliminate Eimeria infections. In addition, laws prohibiting the use and concern of consumers about the daily exposure of anti-coccidiosis compounds to animal feed have reduced their use. This has led to a greater emphasis on finding nutritional strategies to minimize the harm of Eimeria infection on the performance of broiler chickens. Oxidative stress due to increased production of reactive oxygen species in adverse environmental conditions and diseases are important factors in reducing the efficiency and health level of poultry especially in dense conditions. Coccidial infections reduce the level of antioxidant defense in patients and oxidative damage is a major contributor to disease-causing lesions. Therefore, enhancing the antioxidant system of chickens and avoiding oxidative compounds is important as a useful strategy in reducing disease wastes. Copper and zinc have antioxidant properties as a result of their catalytic function in the cytoplasmic enzyme superoxide dismutase. Therefore, different approaches, such as the inclusion of edible additives such as copper, can be effective. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler chickens, Copper, Coccidiosis | ||
مراجع | ||
Acetoze, G., Kurzbard, R., Klasing, K.C., Ramsey, J.J., and Rossow, H.A. (2016). "Liver mitochondrial oxygen consumption and proton leak kinetics in broilers supplemented with dietary copper or zinc following coccidiosis challenge." Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 101(5), 210-215. Allen, P.C., Danforth, H.D., and. Augustine, P.C. (1998). "Dietarymodulation of avian coccidiosis." International Journal for Parasitology, 28(7), 1131-1140. Arias, V.J., and Koutsos, E.A. (2006). "Effects of copper source and level on intestinal physiology and growth of broiler chickens." Poultry Science, 85(6), 999-1007. Chapman, H.D. (1997). "Biochemical, genetic and applied aspects of drug resistance in Eimeria parasites of the fowl." Avian Pathology, 26(2), 221-244. Chapman, H.D. (2001). "Use of anticoccidial drugs in broiler chickens in the USA: Analysis for the years 1995–1999." Poultry Science, 80(5), 572-580. Dalloul, R.A., Lillehoj, H.S., Shellem, T.A., and Doerr, J.A. (2003). "Intestinal immunomodulation by vitamin A deficiency and lactobacillus-based probiotic in Eimeria acervulina–infected broiler chickens." Avian Diseases, 47(4), 1313-1320. Dalloul, R.A., Lillehoj, H.S., Lee, J.S., Lee, S.H. and Chung. K.S. (2006). "Immunopotentiating effect of a Fomitella fraxinea-derived lectin on chicken immunity and resistance to coccidiosis." Poultry Science, 85(3), 446-451. Djoko, K.Y., Cheryl-lynn, Y.O., Walker, M.J., McEwan, A.G. (2015). "The role of copper and zinc toxicity in innate immune defense against bacterial pathogens." Journal of Biological Chemistry,290(31), 18954-18961. Evans, P., and Halliwell, B. (2001). "Micronutrients: oxidant/antioxidant status." British Journal of Mutrition, 85(2), 67-74. Georgieva, N.V. (2005). "Oxidative stress as a factor of disrupted ecological oxidative balance in biological systems—a review." Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, 8(1), 1-11. Georgieva, N.V., Gabrashanska, M., Koinarski, V., and Yaneva, Z. (2011). "Zinc supplementation against Eimeria acervulina-induced oxidative damage in broiler chickens." Veterinary Medicine International, 2011(6): 647124. Hamdi, M., Solà, D., Franco, R., Durosoy, S., Roméo, A., and et al. (2018). "Including copper sulphate or dicopper oxide in the diet of broiler chickens affects performance and copper content in the liver." Animal Feed Science and Technology, 237, 89-97. Idris, A.B., Bounous, D.I., Goodwin, M.A., Brown, J., and Krushinskie, E.A. (1997). "Lack of correlation between microscopic lesion scores and gross lesion scores in commercially grown broilers examined for small intestinal Eimeria spp. coccidiosis." Avian Diseases, 388-391. Jarosz, L.S., Marek, A., Gradzki, Z., Kwiecien, M., and Kaczmarek, B. (2017). "The effect of feed supplementation with a copper-glycine chelate and copper sulphate on selected humoral and cell-mediated immune parameters, plasma superoxide dismutase activity, ceruloplasmin and cytokine concentration in broiler chickens." Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102, 326-336. Kidd, M.T. (2004). "Nutritional modulation of immune function in broilers." Poultry Science, 83(4), 650-657. Koinarski, V., Georgieva, N., Gadjeva, V., and Petkov, P. (2005). "Antioxidant status of broiler chickens, infected with Eimeria acervulina." Revue de Médecine Vétérinaire, 156(10), 498. Lillehoj, H.S., Min, W., and Dalloul, R.A. (2004). "Recent progress on the cytokine regulation of intestinal immune responses to Eimeria." Poultry Science, 83(4), 611-623. Mahmood, A., Khan, M.A., Khan, M.N., and Qudoos, A. (2001). "Effect of ionophores on some parameters of broilers experimentally infected with Eimeria species." International J Agricultural Biol, 3, 469-471. Mattielo, R., Boviez, J.D., McDougald, L.R. (2000). "Eimeria brunette and necatrix in chickens of Argantina and con-firmation of seven species of Eimeria." Avian Disease, 44, 711-714. Naidoo, V., McGaw, L.J., Bisschop, S.P.R., Duncan, N., and Eloff, J.N. (2008). "The value of plant extracts with antioxidant activity in attenuating coccidiosis in broiler chickens." Veterinary Parasitology, 153(3-4), 214-219. National Research Council. (1994). “Nutrient Requirements of Poultry.” The National Academies Press, No. 9, Washington, DC. Pang, Y., Applegate, T.J. (2007). "Effects of dietary copper supplementation and copper source on digesta pH calcium, zinc, and copper complex size in the gastrointestinal tract of the broiler chicken." Poultry Science Journal, 86, 531-537. Pesti, G.M., Bakalli, R.I. (1996). "Studies on the feeding of cupric sulfate pentahydrate and cupric citrate to broiler chickens." Poultry Science Journal, 75, 1086-1091. Rochell, S.J., Usry, J.L., Parr, T.M., Parsons, C.M., and Dilger, R.N. (2017). "Effects of dietary copper and amino acid density on growth performance, apparent metabolizable energy, and nutrient digestibility in Eimeria acervulina-challenged broilers." Poultry Science, 96(3), 602-610. Rosen, G.M., Pou, S., Ramos, C.L., Cohen, M.S., and Britigan, B.E. (1995). "Free radicals and phagocytic cells." The FASEB Journal, 9(2), 200-209. Tajick, M.A., and B. Shohreh. (2006). "Detection of antibiotics residuein chicken meat using TLC. Int." Poultry Science Journal, 5:611–612. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 670 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 311 |