تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,922 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,774,476 |
تاثیر افزودن برگ درخت کنار به عنوان منبع تانن و روغن آفتابگردان در جیره بر عملکرد و الگوی اسیدهای چرب گوشت بزغالههای عدنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 365-377 اصل مقاله (1.67 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.297127.623498 | ||
نویسندگان | ||
محمود دشتی زاده1؛ محسن ساری* 2؛ حسن فضائلی3 | ||
1دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران | ||
2دانشیار،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، گروه علوم دامی | ||
3استاد،موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی آثار افزودن روغن آفتابگردان و برگ کنار برعملکرد، کیفیت گوشت و ترکیب اسیدهای چرب آن، آزمایشی با استفاده از 32 رأس بزغاله نر عدنی با میانگین وزن اولیه 2/2±8/17 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2، بهمدت 75 روز انجام شد. بزغالهها بهطور تصادفی به یکی از چهار جیره شامل 1- شاهد، 2- حاوی 20 درصد برگ کنار، 3- حاوی 5/2 درصد روغن آفتابگردان و 4- حاوی 20 درصد برگ کنار و 5/2 درصد روغن آفتابگردان، اختصاص یافتند. تیمارها تأثیری بر خوراک مصرفی و وزن پایانی بزغالهها نداشتند. با افزودن روغن به جیره، افزایش وزن روزانه (0/06=P) تمایل به افزایش و ضریب تبدیل غذایی (0/07=P)، تمایل به کاهش داشت. ماده خشک، پروتئین، شاخصهای رنگ، مالوندیآلدهید و pH ماهیچه راسته تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. مجموع اسیدهای چرب اشباع (p <0/05) و اسیدهای چرب امگا-6 گوشت (p <0/01) راسته تحت تأثیر برهمکنش برگ کنار و روغن قرار گرفتند. اسیدهای چرب اشباع در تیمار شاهد و اسیدهای چرب امگا-6 در تیمار حاوی روغن آفتابگردان بیشترین مقدار را داشتند. افزودن برگ کنار به جیره باعث افزایش نسبت اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع در گوشت راسته بزغالهها شد (p <0/05). میزان چربی ماهیچه راسته با افزودن روغن آفتابگردان به جیرهها، افزایش یافت (p <0/01). نتایج آزمایش حاضر نشان میدهد که استفاده از برگ کنار و روغن آفتابگردان در جیره بزغالههای عدنی میتواند با کاهش اسیدهای چرب اشباع و افزایش اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در گوشت، موجب بهبود ارزش غذایی آن شود. | ||
کلیدواژهها | ||
بزغاله عدنی؛ تانن؛ روغن آفتابگردان؛ عملکرد رشد؛ کیفیت گوشت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Konar (Ziziphus mauritiana) leaves and sunflower oil inclusion on performance, and meat fatty acids profile of Adani goat kids | ||
نویسندگان [English] | ||
Mahmood Dashtizadeh1؛ Mohsen Sari2؛ Hassan Fazaeli3 | ||
1, Department of Animal Science, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran. | ||
2Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Ahvaz, Iran. | ||
3Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the effects of sunflower oil and Konar leaves addition on performance, meat quality and fatty acids profile, an experiment was conducted using 32 Adani male goat kids, with 17.8 ± 2.2 kg initial BW in a completely randomized design with a 2×2 factorial arrangement for 75 days. Goat kids were randomly assigned to one of four treatments: 1- control, 2- 20% Konar leaves, 3- 2.5 % sunflower oil and, 4- 2.5 % sunflower oil + 20% Konar leaves. The results showed that treatments had no effect on feed intake and final body weight of goat kids. Oil inclusion in the diet tended to increase daily weight gain (P=0.06) and tended to decrease feed conversion ratio (P=0.07). Dry matter, ash, and crude protein concentrations, color indices, malondialdehyde concentration and pH of longissimus dorsi (LD) muscle were not affected by treatments. Total saturated fatty acids (p < 0.05) and total N6 fatty acids (p < 0.01) of LD are affected by interaction of oil and Konar leaves supplementation. Inclusion of konar leaves in the diet increased the polyunsaturated fatty acids to saturated fatty acids ratio in LD muscle of goat kids (p < 0.05). The fat content of LD muscle increased with the inclusion of oil to the diets (p < 0.01). The results of this study showed that using Konar leaves and sunflower oil in the diet of Adani goat kids can improve the nutritive value of their meat by reducing saturated fatty acids and increasing polyunsaturated fatty acids. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Adani goat kid, Growth performance, Meat quality, Sunflower oil, Tannin | ||
مراجع | ||
1. Allen MS (2000) Effects of diet on short-term Esterbauer H, and Cheeseman KH (1990) 18. Najafi M, Zeinoaldini S, Ganjkhanlou M, | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 387 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 295 |