![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,509,130 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,772,360 |
مقایسه عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجههای خونی، و سودمندی اقتصادی گوسالههای خالص و آمیختههای هلشتاین | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 22، شماره 3، مهر 1399، صفحه 457-469 اصل مقاله (1000.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.299267.623513 | ||
نویسندگان | ||
عبداله رضاقلی وند1؛ اکبر نیکخواه* 2؛ محمد هادی خبازان3؛ سعید مختارزاده2؛ مجید دهقان1؛ فرزاد صدیقی1؛ یوسف مختاباد1؛ فرزاد صفری2؛ عظیم رجایی2 | ||
1پژوهشگر،مجتمع شیر و گوشت مهدشت، شرکت دشت ناز، ساری، مازندران | ||
2پژوهشگر،شرکت گسترش (هلدینگ) کشاورزی و دامپروری فردوس پارس، تهران، ایران | ||
3پژوهشگر،دانشگاه زنجان. گروه علوم دامی | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر مقایسه عملکرد پرواری، ویژگیهای لاشه، متابولیتهای خونی و سودمندی اقتصادی آمیختههای گوشتی با گوسالههای هلشتاین خالص بود. آمیختههای گوشتی از طریق تلقیح گاو ماده هلشتاین با اسپرم نژادهای شاروله، اینرا95، لیموزین و آنگوس استحصال شد. عملکرد گوسالههای آمیخته با گوسالههای هلشتاین در یک طرح پرواری 11 ماهه با استفاده از 25 راس گوساله بهازای هر یک از پنج نژاد (مجموع 125 راس گوساله) مورد مقایسه قرار گرفت. متوسط افزایش وزن روزانه گوسالههای آمیخته بیشتر از هلشتاین خالص بود. هرچند اثرات متقابل نژاد و زمان پروار معنیدار بود (p <0/01). خوراک مصرفی گوسالههای آمیخته شاروله و هلشتاین بهطور معنیداری پایینتر از سایر آمیختهها بود و ضریب تبدیل خوراک در گوسالههای آمیخته شاروله پایینتر از سایر گوسالهها بود (p <0/01). بازده لاشه و گوشت قابل فروش آمیختههای شاروله، اینرا95 و لیموزین نسبت به آمیخته آنگوس و هلشتاین بهطور معنیداری بالاتر بود (p <0/01). آمیخته شاروله غلظت اوره پلاسما بالاتری نسبت به دیگر گروههای ژنتیکی داشت (p <0/01). محاسبه اقتصادی نتایج نشان داد میزان سود بالاتر کل دوره پروار بهترتیب مختص آمیختههای شاروله، اینرا95، لیموزین، آنگوس و گوسالههای هلشتاین بود. بنابراین، با توجه به نتایج پژوهش حاضر، آمیختههای حاصل از تلاقی نژاد گوشتی و هلشتاین عملکرد پرواری، بازده لاشه، و سود بالاتری نسبت به هلشتاین دارند. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیختهگری؛ افزایش وزن؛ بازده لاشه: پرواربندی:گوشت قرمز: نژاد گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparison of performance, carcass characteristics, blood parameters and economic profits of pure and crossbred Holstein calves | ||
نویسندگان [English] | ||
Abdollah Rezagholivand Lahrud1؛ Akbar Nikkhah2؛ Hadi Khabazan3؛ Saeed mokhtarzadeh2؛ Majid Dehghan1؛ Farzad Sadighi1؛ Yosef Mokhtabad1؛ Farzad Safari2؛ Azim Rajaei2 | ||
1Dasht-e-Naz Co., Sari, Mazandaran, Iran | ||
2Ferdows Pars Agriculture-Livestock Holding Co., Tehran, Iran | ||
3Department of animal science, University of Zanjan | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this study was to compare feedlot performance, carcass characteristics, blood metabolites, and economic profits between pure and crossbreeds Holstein calves. Crossbreeds were produced by crossing Holstein (H) cows with Angus (A), Charolais (C), Limousin (L) and INRA 95 (I) bull’s semen. The performance of 25 calves of each breed (125 calves in total) was compared in a fattening period of eleven months. The average daily gain was significantly higher in crossbred calves compared to pure Holstein calves. The interaction of breed and time was significant (p < 0.01). The Charolais crossbred calves and pure Holstein had significantly lower dry matter intake than other crossbreeds, and feed conversion ratio in the C×H calves was remarkably more favorable than other groups (p < 0.01). Dressing percentage and saleable meat yield for C×H, L×H and I×H crossbreeds were higher than for pure Holstein and A×H. Concentrations of plasma urea of Charolais crossbred calves was more than other groups (p < 0.01). Economic calculations demonstrated that the respective highest profit for the whole fattening period belonged to crossbreeds of C×H, I×H, L×H, A×H, and pure Holsteins. In conclusion, the calves from Holstein-beef crosses had higher feedlot performance, dressing percentage and economic productivity than pure Holstein calves. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Beef breed, Crossbreeding, Dressing percentage, Feedlot, Gain, Red meat | ||
مراجع | ||
1. Akbaş YAVUZ, Alçiçek, AHMET, Önenç 19. Wheeler T L, Cundiff LV, Koch RM, Dikeman | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 764 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 374 |