
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,622 |
تعداد مقالات | 71,537 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,863,543 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,905,778 |
اثر منابع مختلف روغن گیاهی بر عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون و ویژگی های لاشه جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 22، شماره 4، دی 1399، صفحه 633-644 اصل مقاله (666.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.294111.623482 | ||
نویسندگان | ||
حمید مولایی مقبلی1؛ مژگان مظهری* 2؛ امیدعلی اسماعیلی پور2؛ حسین دوماری3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. | ||
3استادیار، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
اثر منابع مختلف روغن گیاهی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون جوجههای گوشتی، با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره پایه و روغن سویا، 2-جیره پایه و روغن آفتابگردان، 3-جیره پایه و روغن کانولا و 4- جیره پایه و روغن کنجد بودند. اثر منبع روغن بر مصرف خوراک در دورههای مختلف پرورش معنیدار نبود. در دوره رشد، پایانی و کل دوره پرورش، جوجههای تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری را در مقایسه با جوجههای تغذیه شده با دیگر منابع روغن داشتند (p>0/05). هزینه خوراک مصرفی در جیره های حاوی روغن کنجد بالاتر از سایر جیره های آزمایشی بود و پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی روغن کنجد سود کم تری در مقایسه با پرنده های تغذیه شده با روغن سویا و کانولا داشتند(p>0/05). وز ننسبی لاشه، سینه و ران در جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا بیشتر بود(p>0/05). کلسترول سرم خون جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد کمتر از سایر تیمارها بود(p>0/05). باتوجه به مشاهده عملکرد بهتر در جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا با در نظر گرفتن هزینه پایین تر و سود بالاتر جیره حاوی روغن کانولا در مقایسه با روغن کنجد مصرف آن در جیره جوجه های گوشتی توصیه می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ چربی بطنی؛ روغن کانولا؛ روغن کنجد؛ کلسترول | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different oil sources on growth performance, biochemical blood metabolites and carcass characteristics of broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Hamid Molaiee moghbeli1؛ Mozhgan Mazhari2؛ Omidali Esmaeilipour2؛ Hossein Doomari3 | ||
1Animal Science Department, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Kerman, Iran | ||
2University of Jiroft,, Faculty of Agriculture, Animal Science Department | ||
3Animal Science Department, Faculty of Agriculture, University of Jiroft, Kerman, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Effect of different oil sources on growth performance, carcass characteristics and blood metabolites of broilers was studied using 160 male Ross broiler chickens in a completely randomized design with 4 treatments, 4 replicates and 10 birds each. Treatments included: 1) basal diet plus soybean oil, 2) basal diet plus sunflower oil, 3) basal diet plus canola oil and 4) basal diet plus sesame oil. Effect of different oil sources on feed intake was not significant in different periods. In grower, finisher and whole periods, sesame and canola oil fed birds showed better weight gain and feed conversion ratio compared to other oil sources. The food cost was significantly higher for diets including sesame oil compared to others and birds fed sesame oil had lower profit than canola and soybean oil fed birds (P<0.05). The relative weight of carcass, breast and thigh was higher in broiler fed with sesame and canola oil (P<0.05). The blood cholesterol decreased significantly in sesame oil treatment (P<0.05). Considering the lower price and higher profit of canola oil containing diets compared to sesame oil and also better performance of birds fed sesame and canola oil, we would recommend using canola oil in broiler diets. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler, canola oil, cholesterol, sesame oil, ventral fat | ||
مراجع | ||
1. Agah MJ, Mirakzehi MT, Nassiri Moghadam H, Saleh MH, Golian AG, Hashemi MR and Raji AR (2015) Effect of olive leaf extract and sesame oil on performance, nutrient digestibility and antioxidant status of broiler under heat stress. Animal Science Journal, 109: 67-84 (In Persian). 3. Al-Daraji HJ, Al-Mashadani HA, Al-Hayani WK and Al-Hassani AS (2012) Effect of the supplementation of the laying quails ration with sesame (Sesamum indicum) seeds and oil on egg quality traits. International Journal of Applied Biology and Pharmaceutical Technology, 3: 54-63. 25. Sanz M, Flores A and Lopez-Bote CJ (2000).The metabolic use of energy from dietary fat in broilers is affected by fatty acid saturation. British Poultry Science, 41: 61-68. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 541 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 353 |