تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,715 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,874 |
اثر محلولپاشی پیش از برداشت آهن سکوسترین و سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگیهای کیفی هلو رقم زعفرانی در طول دوره انبارمانی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 51، شماره 2، شهریور 1399، صفحه 345-354 اصل مقاله (911.05 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2018.232530.1248 | ||
نویسندگان | ||
محمدعلی عسگری سرچشمه* 1؛ حامد شکری حیدری2؛ مصباح بابالار3؛ احمد احمدی4؛ طه رنجبر مالی دره2 | ||
1دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
4مربی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و آهن بر خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. سالیسیلیک اسید در چهار غلظت 0، 1، 2 و 4 میلیمولار و آهن سکوسترین در سه غلظت 0، 5 و 10 میلیگرم بر لیتر و در دو مرحله (40 و 80 روز پس از تمام گل) روی درختان هلو رقم زعفرانی محلولپاشی شدند. پس از برداشت میوهها، شاخصهایی مانند مواد جامد محلول، اسید قابل عیارسنجی، pH، سفتی میوه، درصد کاهش وزن (نسبت به روز صفر)، ظرفیت آنتیاکسیدانی، تولید اتیلن و نشت یونی در چهار دوره با فواصل زمانی 15 روزه (روزهای صفر، 20، 40 و 60) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد اعمال تیمارها موجب جلوگیری از کاهش وزن، نشت یونها و تولید اتیلن و همچنین باعث حفظ اسید قابل عیارسنجی، مواد جامد محلول و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها شد. از بین غلظتهای مورد استفاده، میوههای تیمارشده با سالیسیلیک اسید (غلظت 4 میلیمولار) و آهن سکوسترین (غلظت 10 میلیگرم بر لیتر) موجب حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی و جلوگیری از تولید اتیلن، کاهش وزن و نشت یونی شدند. میوههای تیمارشده، در نهایت تا روز 40اُم کیفیت خود را حفظ کرده و در روز 60اُم هیچکدام از میوهها بازارپسندی نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از برداشت هلو؛ تولید اتیلن؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ نشت یونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of pre-harvest spray of iron sequestrine and salicylic acid on some quality characteristics of "Zaferani" peach fruit during storage | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Ali Askari Sarcheshmeh1؛ Hamed Shokri Heydari2؛ Mesbah Babalar3؛ Ahmad Ahmadi4؛ Taha Ranjbar Malidarreh2 | ||
1Associate Professor, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Former M.Sc. Student, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Professor, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
4Instructor, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
To investigate the effect of salicylic acid and iron on peach fruit (Prunus persica L. cv. Zaferani) quality, a factorial experiment in a randomized complete block design with four replications was conducted. Salicylic acid solution at four levels 0, 1, 2 and 4 mM and iron sequestrine in concentrations of 0, 5 and 10 mg/L were prepared and sprayed on peach trees in two stages (40 and 80 days after full bloom). After fruits harvesting, total soluble solids, titratable acidity, pH, firmness, fruit weight loss, antioxidant capacity, ethylene production and electrolyte leakage were measured. The results showed that the treatments compare to controls were prevented weight loss, electrolyte leakage and ethylene production and maintain titratable acids, soluble solids content and antioxidant capacity of fruits. Fruit treated with salicylic acid 4 mM and iron 10 mgl-1 were maintained antioxidant capacity and prevented ethylene production, weight loss and electrolyte leakage. The treated fruits eventually retained their quality until the 40th day and on the 60th day any fruits haven't marketable quality. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant capacity, electrolyte leakage, ethylene production, peach postharvest | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 462 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 397 |