تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,526 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,692 |
بررسی تأثیر پروبیوتیکهای باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis) و لاکتوباسیلوس پلانتروم (Lactobacillus plantarum) در آب مخازن بر فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 455-470 اصل مقاله (1.48 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.309281.1192 | ||
نویسندگان | ||
سید مهرداد حسنی اژدری1؛ کامران رضایی توابع* 2؛ سیدولی حسینی3؛ دارا باقری4؛ مایک فرینسکو5؛ سید احمد قاسمی6؛ اشکان اژدری7؛ آریا وزیرزاده8؛ محمد خلیل پذیر9 | ||
1کرج- میدان امام حسین- بلوار شهید چمران- دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2گروه مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران | ||
4عضو هیات علمی | ||
5بخش توسعه علوم شیلات دانشکده کشاورزی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی | ||
6مرکز پژوهشهای خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر. | ||
7مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، ایران. | ||
8گروه منابع طبیعی دانشگاه شیراز | ||
9پژوهشکده میگوی کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت پروبیوتیکها در پرورش میگوهای دریایی، این تحقیق با هدف بررسی تأثیر پروبیوتیکهای باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتروم در آب پرورش بر فاکتورهای رشد و کیفیت لاشه میگوی وانامی بررسی گردید. در این تحقیق، اثرات متقابل دو پروبیوتیک باسیلوس سوبتیلیس (B) و لاکتو باسیلوس پلانتارم (L) در 2 سطح B1= 106 CFU/gr و B2= 106×3 CFU/gr، L1= 105 CFU/gr و L2= 105×3 CFU/gr در آب مخازن پرورش پست لارو میگوی پا سفید غربی به مدت 2 ماه بررسی شد. فاکتورهای رشد شامل: میزان افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی و میزان چربی و پروتئین لاشه اندازهگیری شدند، پس از آن میگوها به فریزر 18- درجه سلسیوس منتقل شده و در روزهای 1، 15، 30، 45 و 60 فاکتورهای کیفی لاشه شامل: آبچک، ظرفیت نگهداری آب، pH، TBA و TVB-N اندازهگیری شدند. بیشترین میزان افزایش بدن و ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار B(L1×B2)، بیشترین درصد بازماندگی مربوط به تیمار E(L2×B1)، بیشترین میزان چربی و پروتئین لاشه به ترتیب متعلق به تیمارهای C(L1×B1) و E(L2×B1) بود. طبق دادههای بدست آمده از آزمونهای کیفیت لاشه در شاخص آبچک، ظرفیت نگهداری آب و TBA تاثیرات پراکندهای از سویههای مورد استفاده مشاهده گردید در حالی که در شاخص TVB-N و pH در هیچکدام از روزها تاثیر نداشتند. به طور کلی افزودن همزمان سویههای باسیلوس سوبتیلیس و لاکتوباسیلوس پلانتارم در دوزهای ذکر شده به آب مخازن دارای تاثیر مثبتی بر فاکتورهای رشد دارد. خصوصا اینکه تیمار B(L1×B2) از منظر افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در وضعیت بهتری نسبت به مابقی تیمارها قرار داشت. به طور کلی طبق نتایج بدست امده از بخش اول و دوم، استفاده همزمان از پزوبیوتیکهای لاکتوباسیلوس پلانتارم و باسیلوس سوبتیلیس در آب مخازن پرورش میگوی پاسفید غربی بر فاکتورهای رشد آن تاثیر مثبت دارد. با این حال تاثیر آن بر فاکتورهای کیفی لاشه، پراکنده و قابل چشم پوشی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ میگو؛ فاکتورهای رشد؛ انجماد؛ کیفیت لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of the effect of Bacillus subtilis and Lactobacillus plantarum probiotics in tank water on growth factors and carcass quality of the western white leg shrimp (Letopenaeus vannamei) | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Mehrdad Hasani Azhdari1؛ Kamran Rezaei Tavabe2؛ Seyed Vali Hosseini3؛ Dara Bagheri4؛ Mike Frinsko5؛ Seyed Ahmad Ghasemi6؛ Ashkan Ajdari7؛ Arya Vazirzadeh8؛ Mohammdkhalil Pazir9 | ||
1کرج- میدان امام حسین- بلوار شهید چمران- دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2Fisheries Dept. University of Tehran | ||
3Fisheries Dept. Daneshkedeh St. Karaj- Iran | ||
4Fisheries Department | ||
5NCSU, USA | ||
6Persian Gulf University | ||
7Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Offshore Research Center, Chabahar, Iran | ||
8Natural resources and Environment Department, University of Shiraz | ||
9Iranian Shrimp Research Center (ISRC), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research, Education & Extension Organization (AREEO), Bushehr, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Due to the importance of probiotics in marine shrimp farming, this study aimed to investigate the effect of Bacillus subtilis and Lactobacillus plantrum probiotics in breeding water on growth factors and carcass quality of Vanami shrimp. In this study, the interactions of two probiotics Bacillus subtilis (B) and Lactobacillus plantarum (L) at 2 levels B1 = 106 CFU / gr and B2 = 106 C 3 CFU / gr, L1 = 105 CFU / gr and L2 = 105 × 3 CFU / gr in the water of western white-footed shrimp post-larval breeding tanks was evaluated for 2 months. Growth factors including: body weight gain, feed conversion ratio, survival percentage and carcass fat and protein were measured, then the shrimp were transferred to the freezer at -18 ° C and on days 1, 15, 30, 45 and 60 Carcass quality including: drainage, water holding capacity, pH, TBA and TVB-N were measured. According to the data obtained from carcass quality tests, it was found that in the gut index, on day 1, Lactobacillus plantarm strain alone and in combination with Bacillus subtilis was effective in significant differences, on day 60, only Lactobacillus plantarm species in The difference was significant. In the water holding capacity index, only in the results related to the first day of the experiment, the role of both strains individually and also the interaction with each other was observed, while the pH results had no role at all in either day. In TBA test, only Lactobacillus plantarm strain was effective in the data related to day 15, while in TVB-N index, like pH, they were not affected in any of the days. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Probiotics, Shrimp, Growth factors, Frozen, Carcass quality | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 789 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 504 |