تعداد نشریات | 154 |
تعداد شمارهها | 5,833 |
تعداد مقالات | 64,016 |
تعداد مشاهده مقاله | 106,266,775 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 83,163,385 |
اثر نانو امولسیون بر پایه روغن آفتابگردان بر کیفیت و ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان طی دوره نگهداری در یخچال | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 3، مهر 1399، صفحه 483-496 اصل مقاله (1.49 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.312056.1205 | ||
نویسندگان | ||
سیدولی حسینی* 1؛ غلامرضا شاه حسینی2؛ امیرحسین جمالی3؛ کبری ضیایی4 | ||
1دا.تهران- فرآوری | ||
2انرژی اتمی | ||
3دانش آموخته شیلات | ||
4دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
نانوامولسیونهای روغن در آب Oil-in-water nanoemulsions مبتنی بر روغنهای گیاهی بواسطه توانایی آنها در ناپایدار کردن پوشش چربی موجود در دیوارۀ سلولی ارگانیسم، دارای قابلیت ضد میکروارگانیسمیِ گستردهای علیه باکتریها، ویروسها، قارچها و اسپورها بوده و از همینرو استفاده از آنها بعنوان راهی برای افزایش مدت ماندگاری ماهیان در طی دورۀ نگهداری در شرایط سرد مورد توجه قرار گرفته است. در پژوهش حاضر اثر نانوامولسیون بر پایه روغن آفتابگردان بر کیفیت و ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان طی دوازده روز نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. پس از آمادهسازی ماهیان و تهیه فیله از آنها، نمونهها توسط نانوامولسیون روغن آفتابگردان پوششدهی شد و سپس طی دوازده روز نگاهداری در یخچال و در چهار مرحله (روزهای 0، بلافاصله پس از تیمار پوششدهی، 4، 8 و 12) از نظر برخی از شاخصهای ارزیابی کیفیت نظیر میزان فساد اکسیداسیونی چربی (سنجش ترکیبات ثانویه حاصل از اکسیداسیون چربی؛ TBA)، مجموع ترکیبات ازتۀ فرار TVB-N، ظرفیت نگهداری آب WHC، شاخصهای رنگی (شامل شاخصهای روشنایی L*، قرمزی a* و زردی b*) مورد ارزیابی قرار گرفت. فیلههای بدون پوششدهی بعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده نشان داد که پوششدهی فیلهها با نانوامولسیون روغن آفتابگردان بر عمدۀ شاخصهای مورد بررسی تاثیر معنیداری دارد (p <0.05) و موجب حفظ بهتر فیلۀ ماهیان مورد بررسی در مقابل شرایط فساد خواهد شد. لذا، با توجه به دستاوردهای پژوهش حاضر، پوششدهی فیلههای ماهی قزلآلای رنگینکمان با نانوامولسیون روغن آفتابگردان در هنگام استفاده از شیوه سرد Chilled storage جهت نگهداری آنها پیشنهاد میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت ماهی؛ فرآوری آبزیان؛ نگهداری در شرایط سرد؛ شاخص کیفیت؛ نانوامولسیون | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Assessment of oil-in-water nanoemulsion based on sunflower oil on the quality of rainbow trout during refrigerated storage | ||
نویسندگان [English] | ||
Gholamreza Shahhosseini2؛ Amirhossein Jamali3؛ Kobra Ziyaei4؛ | ||
21Nuclear Agriculture Research School, Nuclear Science and Technology Research Institute, Karaj, Iran | ||
3BSc. | ||
4University of Tehran | ||
چکیده [English] | ||
Oil-in-water nanoemulsions based on vegetable oils have extensive antimicrobial properties against bacteria, viruses, fungi and spores due to their ability to destabilize the lipids in the cell wall of the organism. For this reason, their application has been considered as a way to increase the shelf life of fish during the chilled storage. In the present investigation, the effect of oil-in-water nanoemulsion of sunflower oil on the quality and shelf life of rainbow trout fillet during twelve days of refrigeration storage was investigated. After preparing the fillets, the samples were coated with a sunflower oil nanoemulsion and then refrigerated for twelve days, then at four-day intervals (0- immediately after coating treatment-, 4, 8 and 12 days) were evaluated for some quality indicators (thiobarbituric acid, TBA), total volatile nitrogen, TVB-N; water holding capacity, WHC; & color parameters (including brightness L*, redness a* and yellowness b*). Uncoated fillets were considered as control set. The obtained results showed that coating the fillets with nanoemulsion of sunflower oil had a significant effect on most of the studied indicators (P <0.05) and resulted in better protection of the fillets against spoilage conditions. Therefore, according to the achievements of the present study, it is recommended to cover rainbow trout fillets with sunflower oil nanoemulsion when chilled storage is used to preserve them. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cold storage, Fish quality, Seafood processing, Quality index, Nanoemolssion | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 330 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 212 |