تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,003 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,492,874 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,753,256 |
تأثیر روشهای مختلف تغذیه در روزهای اول دوره پرورش بر صفات تولیدی و متابولیتهای خونی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 9، دوره 22، شماره 4، دی 1399، صفحه 595-607 اصل مقاله (684.36 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.300453.623523 | ||
نویسندگان | ||
صیفعلی ورمقانی* 1؛ منصور احمدی2؛ جعفر پورمنصور3؛ هوشنگ جعفری4 | ||
1استادیار،بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام ایران | ||
2استادیار.گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایلام، ایران | ||
3دانش آموخته کارشناسی ارشد. گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایلام، ایران | ||
4استادیار،بخش تحقیقات علوم دامی- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. | ||
چکیده | ||
تأثیر روشهای مختلف تغذیه در سه روز اول دوره پرورش بر صفات تولیدی و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و 15 قطعه جوجه یکروزه راس 308 در هرتکرار به مدت 49 روز بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) آب معمولی و جیرهآغازین 2) آب معمولی و پودر ذرت در 48 ساعت 3) آب حاوی پنج درصد شکر و پودرذرت در 48 ساعت 4) آب حاوی پنج درصد شکر و پودر ذرت در 72 ساعت 5) آب حاوی پنج درصد شکر و جیرهآغازین در 48 ساعت 6) آب حاوی پنج درصد شکر و جیرهآغازین در 72 ساعت 7) آب حاوی گلوکوپلاس و پودر ذرت در 48 ساعت 8) آب حاوی گلوکوپلاس و جیرهآغازین در 48ساعت بودند. افزایش وزن روزانه و وزن زنده 42 روزگی در پرندگانی که با تیمارهای یک وهشت تغذیه شدند از سایر تیمارها (بهجز تیمار شش) بیشتر بود(p <0/05). بالاترین مصرف خوراک روزانه مربوط به تیمار یک بود که با سایر تیمار ها (به جز شش و هشت) اختلاف معنی داری داشت(p <0/05). درصد تلفات بین تیمارهای مختلف در 42 و 49 روزگی تفاوت نداشت. شاخص کارایی تولید در 42 روزگی در جوجه های که با آب حاوی گلوکوپلاس و جیره آغازین در 48 ساعت دریافت کردند بالاتر از سایر تیمارها (به جز یک و 5) بود(p <0/05). تینارهای آزمایشی اثری بر وزن نسبی اندام های داخلی و قسمت های مختلف لاشه و هم چنین بر گلبول های سفید خون نداشتند. با توجه به نتایج حاصل و ملاحظات اقتصادی تغذیه اولیه با جیره آغازین و آب معمولی در مزارع برورش جوجه گوشتی قابل توصیه است. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه اولیه؛ جوجهگوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ سیستم ایمنی؛ عملکرد رشد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of different feeding methods in the first days of breeding period on growth performance and blood metabolites of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Saifali Varmaghany1؛ mansoor Ahmadi2؛ jafar Pormasoor3؛ Hoshang Jafari4 | ||
1Assistant Professor, Animal Science Research Department, Ilam Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Ilam, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of animal science, Ilam Branch, Islamic Azad University, Ilam, Iran | ||
3Student of MS Department of animal science, Ilam Branch, Islamic Azad University, Ilam, Iran | ||
4Animal Science Research Department, Ilam Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Ilam, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
The effect of different feeding methods in the first three days of the rearing period on production traits and immune system of one-day-old chicken broilers (Ross 308) for 49 days was studied. The experiment was conducted in a completely randomized design with eight treatments / four replications and 15 chickens per replication The experimental treatments included: 1- water and starter diet, 2- water and corn powder for 48 hours, 3- water containing 5% sugar and corn powder for 48 hours, 4-water containing 5% sugar and corn powder for 72 hours, 5-water containing 5% sugar and starter diet for 48 hours, 6-water containing 5% sugar and starter diet for the 72 hours, 7- water containing glucoplus and corn powder for 48 hours and 8- water containing glucoplus and starter diet for 72 hours. Treatments of 1 and 8 had the highest live weight and body weight gain at d 42 in compare to the other treatments except treatment 6 (p < 0.05). The greatest daily feed intake was observed in treatment 1 which had significant difference with others groups except treatments 6 and 8 (p < 0.05). The mortality rate was not significant between treatments at 42 and 49 days. The greatest production efficiency factor was observed in treatment 8 at d 42, (p < 0.05), which had significant difference with others groups ( except treatments 1 and 5). Experimental treatments had no effect on relative weight of internal organs, carcass components and white blood cells counts. According to the results and economic considerations, initial feeding with the starter diet and common water in broiler farms is recommended. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler chicken, Carcass characteristic, Growth performance, Immune system, Initial nutrition | ||
مراجع | ||
1. Ali Laleh MR and A Nobakht A (2016) The 13. Lilburn MS and Loeffler S (2015) Early | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 325 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 416 |