تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,486 |
تعداد مقالات | 70,061 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,044,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,278,486 |
طراحی شبکه زنجیره تامین محصول رازیانه در استان همدان با تاکید بر تابع کیفیت و سودآوری | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
دوره 51، شماره 4، دی 1399، صفحه 679-698 اصل مقاله (2.04 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2020.292103.668832 | ||
نویسندگان | ||
ساره خزائلی1؛ هادی صاحبی* 2؛ رمضان کلوندی3؛ محمدسعید جبل عاملی4 | ||
1دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران | ||
2استادیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران | ||
3استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، همدان، ایران | ||
4استاد دانشکده مهندسی صنایع- دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
با توجه به شرایط جغرافیایی کشور، صنعت گیاهان دارویی میتواند در مسیر گسترش درآمدهای غیرنفتی کشور مورد توجه قرار گیرد. با مطالعه ادبیات موضوع در کشورهای هند، آفریقا، آمریکا و ایران و بررسی میدانی زنجیره تامین گیاهان دارویی در اولویت برنامهریزی در اسناد بالادستی، فعالیت رسمی در شبکه تامین گیاهان دارویی در کشور دیده نشده است. گیاه دارویی رازیانه تولیدی ایران، رتبه و سهم بالایی در جهان دارد و یکی از خاستگاههای آن در کشور، استان همدان، شهرستان رزن است. در این مقاله، به برنامهریزی شبکه زنجیره تامین گیاهان دارویی با دو نوع محصول تازه و خشک شده در چهار سطح تامین، فرآوری، توزیع و مشتری برای محصول رازیانه استان همدان از دو بعد سود و کیفیت محصول پرداختهشده است. مدلسازی، از نوع برنامهریزی ریاضی دوهدفهMILP است که در آن تصمیمات مکانیابی مراکز فرآوری و مراکز توزیع، تخصیص مراکز توزیع به مشتریان و تعیین میزان کالای حمل شده بین مراکز در سطوح مختلف و تخصیص روش حمل مناسب بین مراکز در سطوح شبکه زنجیره تامین محقق میشود. روش تحقیق کمی و از نوع مطالعه موردی است. نوآوری اصلی تحقیق بهکارگیری ویژگی کیفی محصول و نرخ واکنش شیمیایی آن در برنامهریزی زنجیره تامین است. همچنین، تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی است. اعتبارسنجی مدل براساس دادههای واقعی در سال 1397 برای محصول رازیانه انجام شده است. تحلیل حساسیت بر روی نتایج، نشان داد مدل از صحت و اعتبار برخوردار است. نقاط موثر در برنامهریزی تعیین شد و پاسخ مساله در یک نقطه موثر نشان داده شده است. نتایج تحقیق تنها برای محصولات میوه و سبزیجات با عمر محدود و نرخ زوال ثابت در طول زمان قابل استفاده است. همچنین، این تحقیق میتواند برای گیاهان دارویی در اولویت برنامه ریزی سند ملی گیاهان دارویی استفاده شود. در راستای گسترش تحقیق، در تحقیقات آتی میتوان پارامترهای غیرقطعی مانند میزان عرضه، تقاضا و همچنین، برنامهریزی چند محصولی و شبکه صادرات محصول را نیز مورد بررسی قرارداد. | ||
کلیدواژهها | ||
طراحی شبکه زنجیره تامین؛ کیفیت؛ گیاه دارویی رازیانه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Herbal Plant’ Supply Chain Network Design in Hamadan Province, By Considering Product Quality And Supply Chain Benefit | ||
نویسندگان [English] | ||
Sareh Khazaeli1؛ Hadi Sahebi2؛ Ramazan Kalvandi3؛ Mohammad Saeed Jabal Ameli4 | ||
1Ph. D candidate- industrial engineering department, Iran University of science and technology, Tehran, Iran | ||
2Assistant professor - industrial engineering department, Iran University of science and technology, Tehran, Iran | ||
3Assistant professor, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Research and education center of agriculture and natural resources, Hamadan, Iran | ||
4Professor, industrial engineering department- Iran University of science and technology, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Due to diverse ecosystems in Iran, the country has been one of important centers of supplying herbal plants. Hence, the context of herbal plants can act as a valuable resource for increasing non-oil revenue. Current research has investigated how to design a herbal plant’s supply chain network in view points of business and customers. Therefore supply chain of herbal plants of India, Africa, United States, and Iran has been studied. Iran’s Foeniculum vulare Mill herbal plant has a remarkable share in trade market. Razan city in Hamadan province is one of the major planting centers of it. In this article, modeling of supply chain network considers 4 levels which are purchasing material, processing, distribution and customer. Modeling is done by bi- objective MILP to increase two objectives of profit and quality. Research method is quantitative. Outputs of network design are location of processing and distribution centers, also assignment of distribution centers to customers, determining delivering quantities and different transportion modes selection between all active nodes of a network in different levels of the supply chain. Main innovation of the research is application of quality featurs of herbal plants as quality degredation rate. Validation of the model is assessed by real data in the case study. Sensitivity analysis on the results shows that the modeling has the validity and reliability. Effective solutions of the model are shown in a Pareto boundery. The results in one selected point are described. Results of the research can be used for agricultural products with limited shelf life and constant degredation rate and also for herbal plants in priority in national document of herbal plants programming. In order to develope the research, uncertainty of supply and demand parameters can be considered, also multi products supply chain and network of exporting herbal plants can be considered in future studies. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
supply chain, network design, quality, Foeniculum vulare Mill | ||
مراجع | ||
10. – General requirements. 11. de Keizer, M., Akkerman, R., Grunow, M., Bloemhof, J. M., Haijema, R., & van der Vorst, J. G. (2017). Logistics network design for perishable products with heterogeneous quality decay. European Journal of Operational Research, 262(2), 535-549. 12. Delfan E., A. K. (2020). Ethnobotany of Native Medicinal Plants in Zagheh and Biranshahr districts, Lorestan Province, Iran. echo phytochemistry of herbal plants, 7(4), 64-82. 13. Gennari, P., Heyman, A., & Kainu, M. (2015). FAO Statistical Pocketbook. World food and agriculture. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome, Italy. 14. Hishe, M., Asfaw, Z., & Giday, M. (2016). Review on value chain analysis of medicinal plants and the associated challenges. Journal of Medicinal Plants Studies, 4(3), 45-55. 15. Khalaj, h., Labbafi, H. A. M., Hasan Abadi, T., Shaghaghi, J., & Hajiaghaee, R. (2019). A Review on the Botanical, Ecological, Agronomical and Pharmacological Properties of the Fennel (Foeniculum vulgare Mill.). Quarterly journal of herbal plants, 18-1(69). 16. Labuza, T. P. (1982). Shelf-life dating of foods: Food & Nutrition Press, Inc. 17. Madhavan, H. (2008). Linking tribal medicinal plant co-operatives and ayurvedic manufacturing firms for better rural livelihood and sustainable use of resources. 18. Mander, M., Ntuli, L., Diederichs, N., & Mavundla, K. (2007). Economics of the traditional medicine trade in South Africa: health care delivery. South African health review, 2007(1), 189-196. 19. Mason, S. J., Ribera, P. M., Farris, J. A., & Kirk, R. G. (2003). Integrating the warehousing and transportation functions of the supply chain. Transportation Research Part E: Logistics and Transportation Review, 39(2), 141-159. 20. Melo, M. T., Nickel, S., & Saldanha-Da-Gama, F. (2009). Facility location and supply chain management–A review. European journal of operational research, 196(2), 401-412. 21. Mohebalizadehgashti, F., Zolfagharinia, H., & Amin, S. H. (2020). Designing a green meat supply chain network: A multi-objective approach. International Journal of Production Economics, 219, 312-327. 22. Mojaverian S. M., A. K. S., Amin Ravan M.,. (2016). Determining the export target market of Iran's herbal plants. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 46(4), 729-737. 23. Movahedi Reza, S. d. H., Akbari S. ,Azizi M. . (2013). unemployment pathology of agriculture graduated students. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 44(4), 679-692. 24. Nakandala, D., Lau, H., & Zhang, J. (2016). Cost-optimization modelling for fresh food quality and transportation. Industrial Management & Data Systems. 25. Nassabian Shahriar, G. H., Jabal Ameli F. (2012). comparison of competetive advantage of Iran herbal plants with other countries. Quarterly journal of economical modelling, 6(20), 75-92. 26. Quiroz, D., Towns, A., Legba, S. I., Swier, J., Brière, S., Sosef, M., et al. (2014). Quantifying the domestic market in herbal medicine in Benin, West Africa. Journal of Ethnopharmacology, 151(3), 1100-1108. 27. Rantala, J. (2004). Optimizing the supply chain strategy of a multi-unit Finnish nursery company. Research article, 154, 13 28. Rong, A., Akkerman, R., & Grunow, M. (2011). An optimization approach for managing fresh food quality throughout the supply chain. International Journal of Production Economics, 131(1), 421-429. 29. Savari Moslem, A. M. E., Mirakzadeh A. A. . (2013). students' willing analysis to develope small businesses, case study: agriculture and natural resources students of Razi university of Kermanshah. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 43(4), 737-749. 30. Shukla, M., & Jharkharia, S. (2013). Agri-fresh produce supply chain management: a state-of-the-art literature review. International Journal of Operations & Production Management, 33(2), 114-158. 31. Singh, K. (2009). Scope of medicinal and aromatic plants farming in Eastern India. Engineering Practices for Agricultural Production and Water Conservation, (scope of emerging agricultural crops), 223- 250 32. Soto-Silva, W. E., González-Araya, M. C., Oliva-Fernández, M. A., & Plà-Aragonés, L. M. (2017). Optimizing fresh food logistics for processing: Application for a large Chilean apple supply chain. Computers and Electronics in Agriculture, 136, 42-57. 33. Soysal, M., Bloemhof-Ruwaard, J. M., Meuwissen, M. P., & van der Vorst, J. G. (2012). A review on quantitative models for sustainable food logistics management. International Journal on Food System Dynamics, 3(2), 136-155. 34. Tijskens, L., & Polderdijk, J. J. (1996). A generic model for keeping quality of vegetable produce during storage and distribution. Agricultural Systems, 51(4), 431-452. 35. Trienekens, J., & Zuurbier, P. (2008). Quality and safety standards in the food industry, developments and challenges. International Journal of Production Economics, 113(1), 107-122. 36. van Andel, T., Myren, B., & van Onselen, S. (2012). Ghana's herbal market. Journal of Ethnopharmacology, 140(2), 368-378. Vaughan, R. C., Munsell, J. F., & Chamberlain, J. L. (2013). Opportunities for enhancing nontimber forest products management in the United States. Journal of Forestry, 111(1), 26-33 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 710 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 585 |