تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,130 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,109 |
بررسی خواص آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافتی حاصل از امعاء و احشاء ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
شیلات | ||
دوره 73، شماره 4، دی 1399، صفحه 593-606 اصل مقاله (1.33 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2020.313102.1208 | ||
نویسندگان | ||
حامد احمدی1؛ سکینه یگانه* 2؛ مینا اسمعیلی خاریکی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران، ساری | ||
3استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
مواد غذایی حاوی چربی و به ویژه غذاهای دریایی نسبت به فساد اکسیداتیو آسیبپذیرند، بنابراین نگهداری و حفظ کیفیت آنها با روشهای مقرون به صرفه امری حیاتی است. هدف از این مطالعه تولید یک ترکیب آنتیاکسیدانی از ضایعات ماهی بود، تا هم از دور ریز این ضایعات در محیط زیست جلوگیری شود و هم بتوان محصولی ارائه کرد که قابلیت استفاده در صنایع غذایی را داشته باشد. برای این منظور امعاء و احشاء ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با آنزیم آلکالاز (غلظت 1 درصد، دما 55 درجه سانتیگراد و pH 8) در زمانهای مختلف 30، 60، 120 و 180 دقیقه آبکافت شد و عملکرد آنتیاکسیدانی آن مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پروتئین آبکافتی حاصل از زمان 180 دقیقه به طور معنیداری درجه آبکافت بالاتر و عملکرد آنتیاکسیدانی بهتری نسبت به زمانهای 30، 60 و 120 دقیقه داشت (05/0P<). بالاترین درجه آبکافت در زمان 180 دقیقه 18/0±66/56 درصد بود. با توجه به نتایج حاصل از سنجش عملکرد آنتیاکسیدانی، مقادیر IC50 در بررسی قدرت مهار رادیکالهای DPPH و ABTS در زمان 180 دقیقه، به ترتیب 01/0±34/1 و 026/0±92/1 میلیگرم بر میلیلیتر بدست آمد و قدرت کاهندگی آهن نیز 01/0±261/0 (میزان جذب (OD) در طول موج 700 نانومتر) بود. به طور کلی، نتایج نشان داد که پروتئین آبکافتشده حاصل از امعاء و احشاء ماهی کپور معمولی دارای ویژگی آنتیاکسیدانی بود و مدت زمان آبکافت (تا 180 دقیقه) بر درجه آبکافت و ویژگی آنتیاکسیدانی موثر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین آبکافتی؛ آلکالاز؛ عملکرد آنتیاکسیدانی؛ امعاء و احشاء ماهی؛ کپور معمولی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of antioxidant properties of hydrolyzed protein derived from Common carp (Cyprinus carpio) viscera | ||
نویسندگان [English] | ||
Hamed Ahmadi1؛ Sakineh Yeganeh2؛ Mina Esmaeili Kharyeki3 | ||
1M.Sc. graduated, Department of Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari. Iran | ||
2Associate Professor, Department of Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran. | ||
3Assisstant Professor, Department of Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Lipid-containing Food and specially seafood products are vulnerable to oxidative deterioration, so it is vital to maintain its quality with different ways that are cost-effective. The aim of this study was to produce an antioxidant compound from fish by-product, in order to prevent the disposal of this by-product in the environment and to provide a product that can be used in the food industry. For this purpose, the viscera of common carp (Cyprinus carpio) was hydrolyzed with alcalase enzyme (concentration 1%, temperature 55 ° C and pH 8) at different times including 30, 60, 120 and 180 minutes and their antioxidant activity were compared. The results showed that the protein hydrolysate obtained after 180 minutes of hydrolysis, had significantly higher degree of hydrolysis and better antioxidant performance than 30, 60 and 120 minutes (P <0.05) The highest degree of hydrolysis was 56.66± 0.18%. According to the results of antioxidant activity, IC50 values of DPPH and ABTS radical scavenging power at 180 minutes were 1.34±0.01 and 1.92±0.026 (mg/ml), respectively, and iron reducing power was 0.261±0.01 (OD at 700 nm). Overally, the results showed the protein hydrolysate derived from common carp viscera had antioxidant properties and the hydrolysis time (up to 180 min) affected on degree of hydrolysis and antioxidant properties. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Protein hydrolysate, Alcalase, Antioxidant properties, Fish viscera, Common carp | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 418 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 398 |