تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,132,775 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,238,632 |
اثر سطوح مختلف ریشه گیاه کاسنی بر عملکرد، قابلیت هضم و فرآسنجههای سیستم ایمنی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
دوره 23، شماره 1، فروردین 1400، صفحه 121-129 اصل مقاله (422.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.297293.623500 | ||
نویسندگان | ||
منصور آق ارکاکلی1؛ زهرا تراز* 2؛ شهریار مقصودلو3؛ فرید مسلمی پور3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران | ||
2استادیار،عضو هیات علمی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران | ||
3استادیار گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس.ایران | ||
چکیده | ||
تأثیر پودر ریشه کاسنی، بر عملکرد، قابلیت هضم، سیستم ایمنی و ترکیبات لاشه جوجههای گوشتی با استفاده از 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (مخلوط نر و ماده)، سویه راس 308، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار در دوره سنی یک تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه، و جیرههای حاوی سطوح 0/25، 0/5 و 0/75 درصد پودر ریشه گیاه کاسنی بودند. مصرف خوراک و وزن پرندگان به طور دورهای اندازهگیری و افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل محاسبه شد. قابلیت هضم مواد مغذی در سن 33 تا 36 روزگی اندازهگیری شدند. استفاده از پودر ریشه کاسنی در خوراک جوجههای گوشتی، سبب بهبود ضریب تبدیل در دوره یک تا 14 روزگی و 42-28 روزگی شد (p<0/05 )، اما تأثیر بر عملکرد در کل دوره آزمایش نداشت. قابلیت هضم پروتئین و چربی در جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 0/75 درصد پودر ریشه کاسنی بیشتر از جیرههای دیگر بود (p<0/05). وزن نسبی کبد در جوجههای تغذیه شده با پودر ریشه کاسنی کاهش یافت (p<0/05). تغذیه جوجههایگوشتی با جیره حاوی 0/25 درصد پودر ریشه کاسنی، تعداد لنفوسیتها را افزایش و تعداد هتروفیلها را کاهش داد (p<0/05). بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از سطوح 0/25، 0/5 و 0/75 درصد پودر ریشه کاسنی در جیره جوجههای گوشتی اثری بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد ولی سبب بهبود فعالیت سیستم ایمنی آنها میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجهگوشتی؛ سیستمایمنی؛ عملکرد؛ قابلیتهضم؛ کاسنی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different ratios of chicory root on the performance, digestibility and immune system parameters in broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Mansoor Agharkakoli1؛ zahra taraz2؛ Shahriar Maghsoudlou3؛ farid moslemipur3 | ||
1Master student of Animal Science Department,. Faculty of Agricultural Sciences.University of Gonbad Kavous, Gonbad Kavous, Iran. | ||
2Department of Animal Science , Faculty of Agricultural Sciences, University of Gonbad Kavous, Gonbad Kavous, Iran. | ||
3Assistant Professor of Animal Science Department, Faculty of Agricultural Sciences. University of Gonbad Kavous, Gonbad Kavous, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
The effects of chicory root powder on performance, digestibility, immune system and carcass characteristics of broilers were investigated using 360 pieces of Ross 308 strain day-old broiler chicks (male and female), in a completely randomized design with 4 treatments and 5 replicates and in a growth period of 1-42 days of age. The experimental treatments were consisted of a basal diet and diets containing the levels of 0.25, 0.50, and 0.75 percentages ofchicory root powder. Feed intake and weight of birds were measured periodically and body weight gain and feed conversion ratio were calculated. Nutrient digestibilities were measured at 33-36 days of age. The use of chicory root powder in the feed of broilers caused an improvement in feed conversion ratio at 1-14 and 28-42 days of age (P<0.05), but had no significant effect on perfomance traits in the whole of experimental period. The digestibility of protein and fat in broilers fed with 0.75% chicory root powder were higher than the other diets (P<0.05). The relative weight of liver decreased in broilers fed with chicory root powder (P<0.05). Feeding of broiler chickens with 0.25 percent dietary chicory root powder increased the number of lymphocytes and decreased the number of heterophils (P<0.05). According to the results of this experiment, the use of 0.25, 0.50 and 0.75% chicory root powder in broiler ration does not have significant effect on production performance of broiler chickens but improves the immune system activity of broilers. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler chicken, Chicory, Digestibility, Immune system, performance | ||
مراجع | ||
1. AOAC (2005) Association of official analytical 4. Biggs P, Parsons CM and Fahey GC (2007) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 428 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 327 |