
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,622 |
تعداد مقالات | 71,537 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,863,369 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,905,667 |
تاثیر سطوح مختلف پودر شوید در مقایسه با آنتیبیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی روده در جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 22، شماره 4، دی 1399، صفحه 609-618 اصل مقاله (772.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2020.302915.623531 | ||
نویسندگان | ||
احسان شهرامی* 1؛ محمد جباری راد2؛ سید عبداله حسینی3؛ مهدی افتخاری4 | ||
1محقق بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین | ||
2کارشناس ارشد، اداره کل دامپزشکی استان قزوین، سازمان دامپزشکی کشور، قزوین ایران | ||
3دانشیار،موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
4استادیار، بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر شوید بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی روده جوجههای گوشتی و با استفاده از 420 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و شش تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد، جیرههای حاوی سطوح 0.2، 0.5 و یک درصد پودر شوید و جیره حاوی 200 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک فلاوومایسین بود. افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی آنتیبیوتیک و سطوح 0.5 و یک درصد پودر شوید بیشتر از سایر پرندگان بود (0.05>P). میزان چربی شکمی در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی یک درصد پودر شوید کمتر از پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی آنتیبیوتیک و شاهد بود (0.05>P). شمار کلنیهای اشریشیاکلی و لاکتوباسیلوس در پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی تمامی سطوح پودر شوید به ترتیب کمتر و بیشتر از پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد و حاوی آنتیبیوتیک بود (0.05>P). تیتر ثانویه پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند در پرندگان تغذیه شده با یک درصد پودر شوید بیشتر از پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد بود (0.05>P). پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی پودر شوید در چالش با ویروس نیوکاسل و آنفلوآنزا تیتر آنتیبادی بالاتری نسبت به پرندگان تغذیه شده با آنتیبیوتیک و شاهد تولید کردند (0.05>P). بر اساس نتایج این پژوهش، استفاده از 0.5 یا یک درصد پودر شوید در جیره عملکرد رشد، پاسخ سیستم ایمنی و محیط میکروبی روده جوجههای گوشتی را بهبود میبخشد و میتواند به عنوان جایگزین مناسب با آنتیبیوتیک محرک رشد استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی هومورال؛ جوجه های گوشتی؛ شوید؛ عملکرد؛ فلور میکروبی روده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of different dietary levels of dill powder versus growth promoters flavomycin on performance, humoral immune system response and cecal microbial population of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
ehsan shahrami1؛ mohammad jabbari rad2؛ seyed abdollah hosseini3؛ mehdi eftekhari4 | ||
1Animal Science Research Department, Qazvin Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Qazvin, Iran | ||
2General Veterinary Administration of Qazvin, Iran Veterinary Organization, Qazvin, Iran | ||
3Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran | ||
4Animal Science Research Department, Qazvin Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Qazvin, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to evaluate the effect of different levels of dill powder on growth performance, hormonal immune system and cecal microbial population of broiler chickens using 420 mail broiler Ross 308 strain in a completely randomized design with 5 treatments and 6 replicates. The treatments were including control diet, diets containing 0.2, 0.5 and 1 percent dill powder and a diet that contained 200 mg/kg flavomycin antibiotic. Body weight gain and feed conversion ratio were higher in chickens fed with flavomycin and dill powder at the levels of 0.5 and 1% in diet (P<0.05). Abdominal fat was lower in birds received 1% dill powder than those administrated by antibiotic and control group (P<0.05). The Escherichia coli and lactobacilli count in birds fed dill powder containing diets were lower and higher than birds fed control and antibiotic containing diets, respectively (P<0.05). Second antibody titer against SRBC was higher in birds fed by 1% dill powder in diet compared to birds fed the control diet (P<0.05). In challenge with NDV and influenza viruses, birds fed dill powder had higher antibody titer compared to those fed control and antibiotic containing diet (P<0.05). According to results of the present experiment, using 0.5 or 1% dill powder in diet improves performance, immune responses and intestinal microbial environment of broiler chickens and can be used as a good replacement for antibiotic growth promoters. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
broiler chickens, dill powder, humoral immunity, intestinal microflora, performance | ||
مراجع | ||
1. Arora DS and Kaur J (2010) Bioactive 10. Garcia V, Catala-Gregori P, Hernandez F, Megias | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 488 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 339 |