تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,132,937 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,238,885 |
مقایسه تاثیر پودر چربی کلسیمی اُمگا3 با منشا گیاهی و حیوانی بر عملکرد تولیدی، تولید مثلی و کیفیت تخم مرغ در مرغ مادر گوشتی مسن | ||
تولیدات دامی | ||
دوره 23، شماره 1، فروردین 1400، صفحه 97-107 اصل مقاله (468.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.303031.623532 | ||
نویسندگان | ||
فرزانه ستاری نجف ابادی1؛ اردشیر محیط* 2؛ حسین مروج3؛ نوید قوی حسین زاده4؛ حسن درمانی کوهی5؛ میثم توکلی6 | ||
1دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
2دانشیار،هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، تخصص: تغذیه طیور | ||
3استادیار،هیات علمی، گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
4استاد،دانشگاه گیلان، تخصص: ژنتیک و اصلاح نژاد دام/ ژنتیک کمی/ آمار/ مدلسازی/ شبیهساز ی/ ارزیابی ژنتیکی در دامپروری/ کاربرد روشهای آماری | ||
5دانشیار،عضو هیئت علمی، دانشگاه گیلان، تخصص: تغذیه طیور | ||
6دانشجوی دکتری،گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر دو نوع پودر چربی کلسیمی اُمگا3 با منشا حیوانی و گیاهی بر عملکرد تولیدی، تولید مثلی و کیفیت تخممرغ در مرغ مادر گوشتی با استفاده از 60 قطعه مرغ مادر و 20 خروس (سن 65 هفتگی)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار به مدت دو ماه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. شاهد (فاقد پودرچربی)؛ 2. سطح 1/5درصد پودرچربی کلسیمی اُمگا3 حیوانی با منشا روغن ماهی؛ 3. سطح سه درصد پودرچربی کلسیمی اُمگا3 حیوانی با منشا روغن ماهی؛ 4. سطح 1/5درصد پودر-چربی کلسیمی اُمگا3 گیاهی با منشا روغن کتان؛ 5. سطح سه درصد پودرچربی کلسیمی اُمگا3 گیاهی با منشا روغن کتان. درصد تخم-گذاری و سود اقتصادی مرغهای تغذیه شده با جیرههای حاوی 1/5درصد پودرچربی حیوانی و گیاهی بالاتر از مرغهایی بود که سطح سه درصد آن پودرهای چربی را دریافت کردند (p<0/05). بالاترین غلظت دوکوزاهگزاانوئیک اسید و دوکوزاپنتاانوئیک اسید در زرده تخم-مرغهای متعلق به مرغهای تغذیه شده با جیره حاوی سه درصد پودرچربی حیوانی و گیاهی و کمترین غلظت اسید لینولنیک در زرده تخممرغهای حاصل از پرندگان شاهد و یا تغذیه شده با جیره حاوی 1/5درصد پودرچربی حیوانی بود (p<0/05). کمترین درصد جوجهدرآوری و بیشترین نسبت اُمگا6: اُمگا3 مربوط به مرغهای دریافت کننده جیره شاهد بود(p>0/05). براساس نتایج حاصل، افزودن پودرچربی کلسیمی اُمگا3 حیوانی یا گیاهی در سطح 1/5درصد به جیره مرغ مادر گوشتی مسن، بدون تأثیر منفی بر عملکرد، جوجه درآوری و ترکیب اسید چرب زرده را بهبود میبخشد و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب زرده؛ تولید تخم مرغ؛ تلفات جنینی؛ جوجه درآوری؛ دوکوزاهگزاانوئیک اسید | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Comparison the effect of Omega-3 calcium fat powder with vegetable and animal origin on productive performance, reproductive and egg quality in old broiler breeder hens | ||
نویسندگان [English] | ||
Farzaneh Sattari najaf abadi1؛ Ardeshir Mohit2؛ hossein Moravej3؛ navid Ghavi Hosien-Zadeh4؛ hassan darmani koohi5؛ meisam tavakoli6 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture Science, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
2assistant professor- faculty of agriculture- university of Guilan | ||
3Department of animal science, Faculty of agriculture and natural sources, university of Tehran | ||
4Associate professor, Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
5Accademic staff, Guilan university | ||
6Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to investigate the effects of two types of omega-3 calcium fat powders with animal and vegetable origin on productive performance, reproductive and egg quality of broiler breeder hens by using 60 hens and 20 roosters (65 weeks), in a completely randomized design with five treatments and four replicates for two months. Experimental treatments were: 1- control (without fat powder); 2- 1.5% animal omega-3 calcium fat powder based on fish oil; 3- 3% animal omega-3 calcium fat powder based on fish oil; 4- 1.5% vegetable omega-3 calcium fat powder based on flaxseed oil; 5- 3% vegetable omega-3 calcium fat powder based on flaxseed oil. Egg production percentage and economic benefit of hens fed with diets containing 1.5% animal and vegetable fat powders were greater than hens that received 3% of them (p<0.05). The highest concentration of yolk docosahexaenoic acid and docosahepanthanoic acid were in eggs of hens fed with diet containing 3% animal and vegetable fat powder and the lowest concentration of linolenic acid was in the yolk of eggs obtained from control hens or hens fed with diet containing 1.5% animal fat powder (P<0.05). The lowest percentage of hatchability and the highest omega-6: omega-3 ratio were related to hens received control diet (P<0.05). Based on current results, adding animal or vegetable omega-3 calcium fat powder at the level of 1.5% in old broiler breeder hen’s diet, without negative effect on performance, improve hatchability and yolk fatty acid composition and is economically more affordable. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Docosahexaenoic acid, egg production, embryonic mortality, hatchability, yolk fatty acid | ||
مراجع | ||
1. An SY, Guo YM, Ma SD, Yuan JM and Liu 15. Khatibjoo A, Kermanshahi H, Golian A and | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 795 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 483 |