تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,013 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,781,584 |
اثرات منابع محافظت شده مکمل امگا-3 روغن ماهی و روغن کتان بر عملکرد نشخوارکنندگان | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 20، شماره 3 - شماره پیاپی 18، اسفند 1399، صفحه 48-53 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله مروری | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/domesticsj.2021.312293.1053 | ||
نویسندگان | ||
اشکان فکری* 1؛ مهدی گنج خانلو2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2دانشیار گرایش تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، یک مرور کلی از فواید اسیدهای چرب بلندزنجیر امگا -3 جهت افزایش عملکرد نشخوارکنندگان و پیشرفتهای اخیر در استفاده از منابع غنی از امگا-3 موجود در دانههای روغنی و روغن ماهی در جیره نشخوارکنندگان به عمل آمده است. در حال حاضر بیشتر توجهات به استفاده از استراتژیهای تغذیهای خلاقانه برای بهبود میزان اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در فرآوردههای نشخوارکنندگان است که به تبع آن محتوای این اسیدهای چرب را برای سلامتی انسان افزایش دهد. غنیترین منابع اسیدهای چرب امگا-3 محصولات دریایی و دانههای روغنی مانند دانه کتان و کانولا هستند. مطالعات زیادی نشان دادهاند که مصرف این اسیدهای چرب در جیره میتواند سبب افزایش آنها در فرآوردههای نشخوارکنندگان شود. در حالی که، مطالعات دیگر نشان دادهاند که مکملهای غنی از این اسیدهای چرب سبب افزایش چشمگیر در فرآوردههای نشخوارکنندگان نمیشود که احتمالاً ناشی از بیوهیدروژناسیون گسترده در شکمبه است. پیشنهاد شده است افزودن منابع غنی از اسیدهای چرب امگا-3 به جیره نشخوارکنندگان به میزان شش درصد میتواند پروفایل این اسیدهای چرب را در فرآوردههای نشخوارکنندگان بهبود ببخشد و بعید است که اثرات منفی بر مصرف خوراک، رشد و خصوصیات لاشه داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
امگا-3؛ دانههای روغنی؛ نشخوارکنندگان؛ پروفایل اسید چرب | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects of protected sources of omega-3 supplement fish oil and flaxseed oil on ruminants performance | ||
نویسندگان [English] | ||
Ashkan Fekri1؛ Mehdi Ganjkhanlou2 | ||
1M.Sc. Student of Animal Nutrition, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran, Karaj, Iran | ||
2Associate Professor of Animal Nutrition, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran, Karaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study provides an overview of benefits of long chain fatty acids omega-3 to increasing ruminant׳s performance and recent advances in the use of rich sources of alpha-linolenic acid in oilseeds and fish oil in ruminant diets. Currently, most attention is paid to the use of creative nutritional strategies to improve the amount of unsaturated fatty acids with several double bonds in ruminant products, which in turn increase the content of these fatty acids for human health. The richest sources of omega-3 fatty acids are seafood and oilseeds such as flaxseed and canola. Numerous studies have shown that the consumption of these fatty acids in the diet can increase these fatty acids in ruminant products. However, other studies have shown that supplements high in these fatty acids do not cause a significant increase in ruminant products, possibly due to extensive biohydrogenation in the rumen. It has been suggested that supplementing ruminant diets with sources rich in omega-3 fatty acids by 6% can improve the profile of these fatty acids in ruminant products, and they are unlikely that have adverse effects on feed intake, Carcass qualities, and growth. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Omega-3, Oilseeds, Ruminants, Fatty acid profile | ||
مراجع | ||
Bu, J., Duo, Y., Tian, X., Wang, Z. and Chen, G. (2016). “The Role of Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids in Stroke.” Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2016, 1-9. Cieślak, A., Potkański, A., Szumacher-Strabel, M. and Kowalczyk. J. (2004). “Blood Parameters of Lambs Fed Diets with Vegetable Oil Supplements.” Journal of Animal and Feed Sciences, 13(2), 23–26. Michel, D. and Ferlay. A. (2015). “LIN ET CHANVRE Flax and Hemp Linseed: A Valuable Feedstuff for Ruminants.” Oilseeds and fats, Crops and Lipids, 22(6), 1–9. Ferreira, E.M., Pires, A.V., Susin, I., Biehl, M.V., Gentil, R.S. and et al. (2016). “Nutrient Digestibility and Ruminal Fatty Acid Metabolism in Lambs Supplemented with Soybean Oil Partially Replaced by Fish Oil Blend.” Animal Feed Science and Technology, 216, 30–39. Gómez-Cortés, P., Frutos, P., Mantecón, A.R., Juárez, M., de la Fuente, M.A. and et al. (2008). “Milk Production, Conjugated Linoleic Acid Content, and in Vitro Ruminal Fermentation in Response to High Levels of Soybean Oil in Dairy Ewe Diet.” Journal of Dairy Science, 91(4), 1560–69. Jahani-Moghadam, M., Mahjoubi, E. and Dirandeh. E. (2015). “Effect of Linseed Feeding on Blood Metabolites, Incidence of Cystic Follicles, and Productive and Reproductive Performance in Fresh Holstein Dairy Cows.” Journal of Dairy Science, 98(3), 1828–35. Kolanowski, W. and Laufenberg, G. (2006). “Enrichment of Food Products with Polyunsaturated Fatty Acids by Fish Oil Addition.” European Food Research and Technology, 222(3–4), 472–77. Kumar, R. Sivaiah, K., Ramana Reddy, Y., Ekambram, B., Reddy T.J. and et al. (2006). “Effect of Supplementation of Dietary Protected Lipids on Intake and Nutrient Utilization in Deccani Lambs.” Tropical Animal Health and Production, 38(2), 151–58. Luna, P., Bach, A., Juárez, M. and De La Fuente, M.A. (2008). “Effect of a Diet Enriched in Whole Linseed and Sunflower Oil on Goat Milk Fatty Acid Composition and Conjugated Linoleic Acid Isomer Profile.” Journal of Dairy Science, 91(1), 20–28. Mori, T.A., and Beilin, L.J. (2004). “Omega-3 Fatty Acids and Inflammation.” Current Atherosclerosis Reports, 6(6), 461–67. Najafi, M.H., Zeinoaldini, S., Ganjkhanlou, M., Mohammadi, H., Hopkins, D.L. and et al. (2012). “Performance, Carcass Traits, Muscle Fatty Acid Composition and Meat Sensory Properties of Male Mahabadi Goat Kids Fed Palm Oil, Soybean Oil or Fish Oil.” Meat Science, 92(4), 848–54. Nguyen, D.V., Malau-Aduli, B.S., Cavalieri, J., Nichols, P.D. and Malau-Aduli, A.E.O. (2018). “Supplementation with Plant-Derived Oils Rich in Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids for Lamb Production.” Veterinary and Animal Science, 6, 29–40. Oliveira, E. A. Sampaio, A.A.M., Henrique, W., Pivaro, T.M., Rosa, B.L. et al. (2012). “Quality Traits and Lipid Composition of Meat from Nellore Young Bulls Fed with Different Oils Either Protected or Unprotected from Rumen Degradation.” Meat Science, 90(1), 28–35. Petit, H.V., Dewhurst, R., Scollan, N.D., Proulx, J.G., Khalid, M. and et al. (2002). “Milk Production and Composition, Ovarian Function, and Prostaglandin Secretion of Dairy Cows Fed Omega-3 Fats.” Journal of Dairy Science, 85(4), 889–99. Pike, I.H. (1999). “Health Benefits From Feeding Fish Oil and Fish Meal.” Ifoma Technical Bulletin, (28), 3–6. Toral, P.G., Belenguer, A., Frutos, P. and Hervás, G. (2009). “Effect of the Supplementation of a High-Concentrate Diet with Sunflower and Fish Oils on Ruminal Fermentation in Sheep.” Small Ruminant Research, 81(2–3), 119–25. Tóth, T., Mwau, P.J., Bázár, G., Andrássy-Baka, G., Hingyi, H. and et al. (2019). “Effect of Feed Supplementation Based on Extruded Linseed Meal and Fish Oil on Composition and Sensory Properties of Raw Milk and Ultra-High Temperature Treated Milk.” International Dairy Journal, 99, 104552. Ueda, K., Ferlay, A., Chabrot, J., Loor, J.J., Chilliard, Y. and et al. (2003). “Effect of Linseed Oil Supplementation on Ruminal Digestion in Dairy Cows Fed Diets with Different Forage:Concentrate Ratios.” Journal of Dairy Science, 86(12), 3999–4007. Wanapat, M., Mapato, C., Pilajun, R. and Toburan. W. (2011). “Effects of Vegetable Oil Supplementation on Feed Intake, Rumen Fermentation, Growth Performance, and Carcass Characteristic of Growing Swamp Buffaloes.” Livestock Science, 135(1), 32–37. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 374 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 320 |