تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,644 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,782,326 |
ویناس در تغذیۀ نشخوارکنندگان | ||
علمی- ترویجی (حرفهای) دامِستیک | ||
دوره 21، شماره 1 - شماره پیاپی 19، خرداد 1400، صفحه 38-42 اصل مقاله (888.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله مروری | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/domesticsj.2021.319195.1057 | ||
نویسندگان | ||
امین رحیمی1؛ فرهنگ فاتحی* 2؛ امیر مصیب زاده3 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2استادیار تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران | ||
چکیده | ||
ویناس به عنوان بزرگترین منبع آلودگی در صنعت تولید اتانول شناخته میشود. از ویناس میتوان به عنوان یک ماده مغذی مناسب در تغذیه نشخوارکنندگان استفاده کرد. از طرف دیگر، به دلیل افزایش نگرانیهای زیست محیطی و به لحاظ اقتصادی، تمایل به مدیریت فرآوردههای فرعی در صنعت فرآوری مواد غذایی مانند استفاده از آنها به عنوان خوراک جایگزین برای حیوانات افزایش یافته است؛ زیرا بیشتر محصولات جانبی صنایع مواد غذایی مشکلاتی را در زمینه حفاظت از محیط زیست به وجود میآورند. تغذیه محصولات فرعی به دست آمده از محصولات زراعی (با استفادههای صنعتی) و باقیمانده مواد غذایی در تغذیه حیوانات مزرعهای، موجب کاهش اثرات زیست محیطی محصولات فرعی صنایع غذایی و بهبود سودآوری و ارزش افزوده محصولات فرعی کشاورزی میشود. این روش، یک روش کارآمد برای ارتقای کیفیت ماده خوراکی کم کیفیت تا میزان تقریباً برابر با کیفیت برخی از مواد خوراکی با کیفیت بالا مانند گوشت و شیر است که وابستگی دام به خوراکهایی که مصارف انسانی دارند را کاهش میدهد. ویناس حاوی مقادیر بالایی از نمکها، مخمر، مواد آلی و به خصوص پروتئین خام است. این ماده به رنگ قهوهای بوده و pH آن بین 4 تا 5 (اسیدی) است. پروتئین بالای ویناس که عمدتاً متشکل از اسیدهای آمینه غیرضروری است، قابلیت هضم بالایی داشته و میتواند موجب بهبود عملکرد حیوانات شود. خواص پروبیوتیکی و مخمر موجود در ویناس با حفظ وضعیت میکروفلور رودهای در حالت متعادل و نرمال از جایگزین شدن میکروارگانیسمهای بیماریزا در دستگاه گوارش ممانعت به عمل میآورد. همچنین بهبود عملکرد نشخوارکنندگان به دلیل وجود مقادیر بالای اسیدهای آلی (از جمله اگزالات، لاکتات، استات، مالات) و سوربیتول باعث افزایش استفاده از مواد مغذی، قابلیت هضم، سنتز ویتامین D، جذب ویتامین C و سایر مواد معدنی شده و در نتیجه متابولیسم جیره غذایی را بهبود میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آلی؛ پروتئین؛ عملکرد؛ ویناس؛ نشخوارکنندگان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Vinasse in ruminant nutrition | ||
نویسندگان [English] | ||
Amin Rahimi1؛ Farhang Fatehi2؛ Amir Mosayyeb Zadeh3 | ||
1Ph.D. Student of Animal Nutrition, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture at the Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran | ||
2Assistant Professor of Animal Nutrition, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran, Karaj, Iran | ||
3Ph.D. Student of Poultry Nutrition, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture at the Urmia University, West Azerbaijan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Vinasse is known as the main source of pollution in the ethanol production industry. Vinasse can be used as a proper ingredient in ruminant nutrition. Due to increased environmental concerns and economic points of view, management of the food processing by-products such as being used as an animal feed alternative has got increased tendency. Using by-products obtained from crops and food leftovers in farm animals feeding may reduce the harmful effects of food industry by-products and improve their profitability and added-value. This is an efficient method to improve the quality of a feed ingredient, which has low quality, to an approximately equal extent to the quality of some high-quality foods such as meat and milk. It will alleviate the livestock feed dependence on the feed ingredients that can be used for human consumption. Vinasse contains high amounts of salts, yeast, and organic matter remarkably crude protein. It has brown color and an acidic pH ranging from 4 to 5. The high content of vinasse protein, which consists of non-essential amino acids, has high digestibility that could improve the animal's performance. Probiotic properties and yeast found in vinasse could prevent the replacement of pathogenic micro-organisms in the intestine and maintain the intestinal microflora in a normal and balanced condition. The high content of organic acids (including oxalate, lactate, acetate, and malate) and sorbitol caused an improvement in ruminant performance which in turn increases the digestion and utilization of nutrients, Vit D synthesis, Vit C absorption, and other minerals. Thus, the feed metabolism would be facilitated. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Vinasse, Organic acids, Proteins, Function, Ruminants | ||
مراجع | ||
Baez-Smith, C., and de São Pedro, Á. (2006). “Anaerobic Digestion of Vinasse for Production of Methane in the Sugar Cane Distillery.” Proceeding of SPRI Conference on Sugar, Loxahatchee, Florida, USA, 268-287. Bilal, T., Ozpinar, H., Gurel, A., Ozcan, A., Abas, I., and et al. (2001). “Effects of beet vinasse (desugarized molasses) on performance, blood parameters, morphology, and histology of various organs in broilers.” Archiv fur Geflugelkunde, 65(5), 224-230. Chen, M.C., Ammerman, C.B., Henry, P.R., Palmer, A.Z., and Long, S.K. (1981). “Citrus condensed molasses solubles as an energy source for ruminants.” Journal of Animal Science, 53(1), 253-259. Esterbauer, H., and Cheeseman, K.H. (1990). “Determination of aldehydic lipid peroxidation products.” Methods in Enzymology, 186, 407-421. Hidalgo, K., Lezcano, P., and Hernández, L.E. (2012). “Evaluation of vinasses from distillery as additive in piglets.” Revista Computadorizada de Producción Porcina, 19(2), 104-107. Krajnc, D., and Glavič, P. (2009). “Assessment of different strategies for the co-production of bioethanol and beet sugar.” Chemical Engineering Research and Design, 87(9), 1217-1231. Linn, J., and Raeth-Knight, M. (2006). “Yeast in dairy cattle diets.” Proceedings of the 2006 Four State Dairy Nutrition and Management Conference, 85-90. Lopez-Campos, O., Bodas, R., Prieto, N., Frutos, P., Andrés, S., and et al. (2011). “Vinasse added to the concentrate for fattening lambs: Intake, animal performance, and carcass and meat characteristics.” Journal of animal science, 89(4), 1153-1162. Oliveira, M.C.D., Silva, D.M.D., Alves, M.F., Dias, D.M.B., Martins, P.C., and et al. (2013). “Effect of including liquid vinasse in the diet of rabbits on growth performance.” Revista Brasileira de Zootecnia, 42(4), 259-263. Potter, S.G., Ammerman, C.B., Henry, P.R., Becker, H.N., and Palmer, A.Z. (1985). “Effect of sugarcane condensed molasses solubles, sugarcane molasses and monensin on performance and volatile fatty acid production in finishing steers.” Animal Feed Science and Technology, 12(4), 275-283 Rossow, H.A., Riordan, T., and Riordan, A. (2018). “Effects of addition of a live yeast product on dairy cattle performance.” Journal of Applied Animal Research, 46(1), 159-163. Stemme, K., Gerdes, B., Harms, A., and Kamphues, J. (2005). “Beet‐vinasse (condensed molasses solubles) as an ingredient in diets for cattle and pigs–nutritive value and limitations.” Journal of animal physiology and animal nutrition, 89(3‐6), 179-183. Weigand, E., and Kirchgessner, M. (1980). “Protein and energy value of vinasse for pigs.” Animal Feed Science and Technology, 5(3), 221-231. Yalcin, S., Eltan, Ö., Karsli, M.A., and Yalcin, S. (2010). “The nutritive value of modified dried vinasse (ProMass) and its effects on growth performance, carcass characteristics and some blood biochemical parameters in steers.” Revue de Médecine Vétérinaire, 161, 245-252. Zali, A., Eftekhari, M., Fatehi, F., and Ganjkhanlou, M. (2017). “Effect of vinasse (condensed molasses solubles) on performance and meat chemical composition of Holstein male calves.” Italian Journal of Animal Science, 16(3), 515-520. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 846 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 411 |