تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,493 |
تعداد مقالات | 70,187 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,328,364 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,535,126 |
بررسی اثر استفاده دانه گلرنگ و کتان در دوره پیرامون زایش بر عملکرد و فراسنجههای خونی میشهای افشاری | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 23، شماره 2، تیر 1400، صفحه 201-212 اصل مقاله (457.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.320030.623600 | ||
نویسندگان | ||
سلمان افشار* 1؛ حمید امانلو2؛ داود زحمتکش3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
چکیده | ||
اثر استفاده از دانه کامل گلرنگ و کتان در دوره پیرامون زایش بر عملکرد، ضرایب هضمی، تولید و ترکیب آغوز و فراسنجههای خونی میشهای افشاری با سه تیمار و استفاده از 27 رأس میش آبستن با میانگین سن سه سال، وزن 1/28±85 کیلوگرم و محدوده شش هفته پیش از زمان زایش موردانتظار، در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره شاهد (پایه)، 2- جیره حاوی هشت درصد دانه گلرنگ، 3- جیره حاوی هشت درصد دانه کتان بودند. اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات عملکردی میشها پیش از زایش معنیدار نبود ولی مادهخشک مصرفی و تغییرات وزن میشها پس از زایش، تحت تأثیر تیمارهای گلرنگ و کتان قرار گرفتند (0/05>P). اثر تیمارهای آزمایشی بر ضرایب قابلیت هضم مواد مغذی در پیش از زایش، میزان و ترکیب آغوز و شیر تولیدی میشها و نیز عملکرد برهها معنیدار نبود. میزان تریگلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئین با دانسیته بالا پلاسمای خون میشهایی که با کتان تغذیه شدند بیشتر از تیمارهای گلرنگ و شاهد در پیش از زایش بود (0/05>P). یافتههای این آزمایش نشان داد که استفاده از دانههای روغنی گلرنگ و کتان در دوره نزدیک به زایش اثرات منفی بر عملکرد میشهای آبستن ندارد ولی مصرف ماده خشک را پس از زایش افزایش داده و با جلوگیری از افت شدید وزن آنها پس از زایش، سلامتی میشهای شیرده و برهها را بهبود میبخشند. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید و ترکیب شیر؛ دانههای روغنی؛ ضرایب قابلیت هضم؛ عملکرد برهها؛ فراسنجه-های عملکردی؛ متابولیتهای خونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of using safflower seed and flaxseed during transition period on performance and blood metabolites of Afshari ewes | ||
نویسندگان [English] | ||
salman afshar1؛ hamid Amanlou2؛ Davood Zahmatkesh3 | ||
1Ph.D. Student,/ Department of Animal Sciences, Agriculture Faculty, University of Zanjan | ||
2Professor, Department of Animal Sciences, Agriculture Faculty, University of Zanjan. Iran | ||
3Assistant Professor. Department of Animal Sciences, Agriculture Faculty, University of Zanjan. Iran | ||
چکیده [English] | ||
The effect of using whole safflower seed and flaxseed in the during transition period on performance, digestibility, production and composition of colostrum and blood parameters of Afshari ewes using three treatments and 27 pregnant ewes with average age of three years, weight of 85 ± 1.28 kg and range 6 weeks before expected lambing in a completely randomized design was investigated. Experimental treatments included; 1- control diet (base), 2- diet containing 8% safflower seed, 3- diet containing 8% flaxseed. The effect of treatments was not significant on functional traits of ewes pre-lambing but their dry matter intake and weight change post lambing were affected by safflower seed and flaxseed treatment (P< 0.05). The experimental treatments were not significant on pre-lambing digestibility coefficients, composition and amount of colostrum and milk as well as lamb performance. The triglyceride, cholesterol and high-density lipoprotein levels in blood plasma of flaxseed-fed ewes were higher than safflower and control treatments in pre-lambing. The results demonstrated that using safflower seed and flaxseed in the period close to lambing did not have negative effects on the performance of gestation ewes but increased their dry matter and improved the health of lactating ewes and lambs by preventing severe weight loss in post lambing. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blood metabolites, Digestibility, Functional parameters, Lamb performance, Oil seeds, Production and composition of milk | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 345 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 370 |