تعداد نشریات | 154 |
تعداد شمارهها | 5,837 |
تعداد مقالات | 64,081 |
تعداد مشاهده مقاله | 106,312,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 83,203,028 |
تحلیلی بر وضعیت پایداری گلخانه های جنوب استان کرمان و عوامل تاثیرگذار بر آن | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 خرداد 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2018.237589.668456 | ||
نویسندگان | ||
امید شریفی* 1؛ علی اسدی2؛ خلیل کلانتری3؛ سید محمود حسینی2؛ مسلم سواری4 | ||
1استادیار دانشگاه جیرفت | ||
2استاد دانشگاه تهران | ||
3استاد دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران | ||
4دکترای مدیریت و توسعه کشاورزی | ||
چکیده | ||
هدف کلی این تحقیق، بررسی وضعیت پایداری گلخانه های جنوب استان کرمان و عوامل تاثیرگذار بر آن بود. جامعه آماری کلیه گلخانهدارانی هستند که در فصل زراعی 95-1394 در جنوب استان کرمان خیار گلخانهای کشت نمودهاند (N=1866). روش نمونهگیری در این تحقیق تصادفی با انتساب متناسب میباشد که با این روش 320 نفر از طریق جدول کرجسی و مورگان به عنوان حجم نمونه تعیین گردید. ابزار اصلی برای جمعآوری داده ها، پرسشنامة محقق ساخته ای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ تایید شد (α>0.7). تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS win18 انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که اکثریت گلخانه های مطالعه شده در وضعیت نیمه پایدار و نگرش افراد مطالعه شده نسبت به کشاورزی پایدار مساعد بود. همچنین نتایج تحلیل عاملی عوامل تاثیرگذار بر بهبود پایداری را در عاملهای تسهیلات حمایتی و آموزشی، سیاستهای زیرساختی و صحیح تولید، توسعه مشوقهای تولید پایدار و توسعه بازار محصولات سالم طبقه بندی کرد که مجموعاً نزدیک به 80 درصد از واریانس کل عاملها را تبین نمودند. با توجه به اینکه در حال حاضر، توسعة پایدار هدف اولیة سیاستهایی همچون بازار- محوری و رقابت پذیری در تولید محصولات کشاورزی و روستایی می باشد و تدریجاً کیفیت را به عنوان استراتژی رقابتی خود تعیین می نماید، و از سویی، با توجه به اینکه همیشه ابعاد توسعة پایدار در حوزة سیاستهای بالادستی قرار دارد (با توجه به برنامه ریزی های بخشی و متمرکز در ایران)، و چشم انداز واقعی فعالیت های مربوط به ابعاد پایداری، محدود به همین سیاست های متمرکز و بخشی میباشد، پیشنهاد می شود، زمینه های ایجاد رقابت پذیری در تولید محصولات گلخانه ای سالم با تمرکز بر ایجاد توازن میان تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی پایداری، با تأکید بر حفظ جوانب محیط زیستی با توجه به بحرانهایی نظیر تغییرات آب و هوایی، امنیت غذایی پایدار، کاهش گازهای گلخانه ای، مدنظر قرار بگیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
کشاورزی پایدار؛ گلخانة کشت خیار؛ پایداری اقتصادی؛ پایداری اجتماعی؛ پایداری محیط زیستی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Analysis of sustainability conditions of greenhouses in southern of Kerman province and effective factors on it | ||
نویسندگان [English] | ||
Omid Sharifi1؛ ali asadi2؛ khalil kalantari3؛ Seyed mahmoud Hoseini2؛ Moslem Savari4 | ||
1Faculty member university of Jiroft | ||
2Professor in Agricultural Extension & Development, University of Tehran. Iran, Major research: Agricultural Development and Management. | ||
3Professor in Regional Planning, University of Tehran. Iran, Major research: Agricultural Development and Management | ||
4PHD. Agricultural Management | ||
چکیده [English] | ||
The purpose of this paper was to investigate and identify the factors influencing of sustainable agriculture among greenhouse cucumber Growers in the Southern of Kerman province. Statistical society at quantity phase were all greenhouse owners that cultivated greenhouse cucumber in growing season of 2015-20016 in the south of Kerman Province (1866 people) which 320 people were selected as sample volume, applying accidental sampling with appropriate assignment through Morgan table. Main tool of the research was questionnaire which its validity was confirmed by a group of sustainability specialists and faculty members of management and development of agriculture of Tehran University, and the reliability was approved by cronbach's alpha coefficient and composite reliability (α> 0.7). Data analysis was performed using SPSSwin18. The results of three dimensions of cultivation sustainability revealed that 23.43 percent were at unsustainable level, 50.93 percent were at semi-sustainable and 25.64 percent were at sustainable level. Factor analysis findings indicated that four factors of education and supporting facilities, correctness of infrastructure policies and manufacturing, development of sustainable manufacturing motivations and expansion of healthy crops market would assign 80 percent of general variance of sustainability mechanism. Given that sustainable development is currently the primary objective of market-oriented policies and competitiveness in agricultural and rural production and Gradually defines quality as its competitive strategy And on the other hand, given that the dimensions of sustainable development are always in the upstream field of policy (Due to the planned and focused planning in Iran) and The actual vision of activities related to sustainability dimensions is limited to this centralized and partly policy, It is suggested, The grounds for creating competitiveness in the production of healthy greenhouse products focusing on balancing economic, social, environmental sustainability, Emphasizing the environmental aspects of the environment, with regard to crises such as climate change, sustainable food security, and greenhouse gas emissions reduction. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Sustainable Agriculture, Greenhouse cucumber cultivation, Economic Sustainability, Social Sustainability, Environmental Sustainability | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 354 |