تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,495 |
تعداد مقالات | 70,192 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,358,552 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,579,202 |
اثر سطوح مختلف مخمر زنده بر سلامت و عملکرد شکمبه گاوهای تغذیهشده با جیرههای حاوی غلظت پایین و بالا کربوهیدرات های غیر فیبری | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 23، شماره 2، تیر 1400، صفحه 213-221 اصل مقاله (408.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.311093.623562 | ||
نویسندگان | ||
سید محمد رضا بهشتی1؛ کامران رضایزدی* 2؛ آریا بدیعی3؛ مصطفی صادقی2 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3استادیار، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی تأثیر مصرف سطوح مختلف مخمر زنده بر سلامت و عملکرد شکمبه گاوهای شیری تغذیهشده با جیرههای حاوی سطوح مختلف کربوهیدراتهای غیر فیبری بود. در این آزمایش، از شش رأس گاو شیری فیستولاگذاریشده در قالب طرح مربع لاتین گردان با شش دوره زمانی (14 روزه) و شش جیره مختلف استفاده شد که تیمارهای آزمایش شامل 1- سطح کربوهیدراتهای غیرفیبری پایین بدون مخمر، 2- سطح کربوهیدراتهای غیرفیبری پایین همراه با پنج گرم مخمر، 3- سطح کربوهیدراتهای غیرفیبری پایین همراه با 10 گرم مخمر، 4- سطح کربوهیدراتهای غیرفیبری بالا بدون مخمر، 5- سطح کربوهیدراتهای غیرفیبری بالا همراه با پنج گرم مخمر و 6- سطح کربوهیدراتهای غیرفیبری بالا همراه با 10 گرم مخمر بود. مصرف ماده خشک روزانه، فعالیت نشخوار، فراسنجههای شکمبهای و متابولیتهای خونی در هر دوره اندازهگیری شد. مصرف ماده خشک، فعالیت نشخوار و قابلیت هضم مواد مغذی، pH و میانگین دمای شکمبه تحت تأثیر تیمارهای آزمایش قرار نگرفت. شاخصهای عمومی سلامت و پلاسمای خون نیز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. بهطورکلی نتایج این آزمایش نشان داد افزودن مخمر زنده به جیرههایی با غلظت مختلف NFC تأثیری بر عملکرد شکمبه، قابلیت هضم مواد مغذی خوراک و متابولیتهای خونی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
سلامت؛ عملکرد شکمبه؛ کربوهیدراتهای غیرفیبری؛ گاو شیری؛ مخمر زنده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of different levels of live yeast on rumen function and health in cows fed diets containing low and high concentrations of non-fiber carbohydrates | ||
نویسندگان [English] | ||
seyed mohammad reza beheshti1؛ kamran rezayazdi2؛ arya badiei3؛ Mostafa Sadeghi2 | ||
1Department of Animal Science Faculty of Agriculture University of Tehran | ||
2Department of Animal Science Faculty of Agriculture University of Tehran | ||
3Faculty of Veterinary Science Islamic Azad University Karaj Branch | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this study was to investigate the effect of different levels of live yeast on ruminal function and health of dairy cows fed diets containing low and high concentrations of non-fiber carbohydrates (NFC). In this experiment, six cannulated dairy cows were randomly assigned in a Latin square design with six periods (14-days) and six treatments including 1- diet contain low NFC free of live yeast, 2-diet contain low NFC with 5 g/d of live yeast, 3-diet contain low NFC with 10 g/d of live yeast, 4-diet contain high NFC free of live yeast, 5-diet contain high NFC with 5 g/d of live yeast and 6-diet contain high NFC with 10 g/d of live yeast. Dry matter intake, rumination, ruminal parameters and blood metabolites were determined in the different periods. Dry matter intake, rumination activity, nutrient digestibility, mean ruminal pH and temperature were not affected by treatments. General and plasma indicators of animal healthwere also not affected by treatments. Overall, the results of this experiment indicated that dietary supplementation with live yeasthad no significant effect on rumen function and health in cows fed diets containing different concentrations of NFC. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
: Dairy cows, Health, Live yeast, Non-fiber carbohydrates, Rumen function | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 404 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 334 |