تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,475 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,172 |
ارزیابی عملکرد صفات رشد و خصوصیات لاشه در برههای خالص کردی و آمیختههای کردی × رومانف | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 23، شماره 3، مهر 1400، صفحه 325-335 اصل مقاله (1.46 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.322772.623611 | ||
نویسندگان | ||
داوود علی ساقی* 1؛ علی مبارکی2؛ محمد رباطی بلوچ3؛ راضیه ساقی4 | ||
1دانشیار، بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران. | ||
2کارشناسی ارشد علوم دامی، بخش علوم دامی، جهاد کشاورزی خراسان رضوی، مشهد، ایران. | ||
3کارشناسی ارشد علوم دامی، بخش علوم دامی، جهاد کشاورزی خراسان شمالی، شیروان، ایران. | ||
4دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات آمیختهگری بر عملکرد رشد و ترکیب لاشه برههای گوسفند نژاد کردی و آمیخته کردی× رومانف بود. بدین منظور از دو گروه ژنتیکی بره نژاد کردی خالص (KK) و بره آمیختههای کردی× رومانف (KR) استفاده شد. از شش بره از هر گروه برای تجزیه لاشه استفاده شد. تعداد برههای از شیر گرفتهشده در گروههای ژنتیکی KK و KR بهترتیب 95 و 45 رأس بهازای 100 راس میش در معرض آمیزش بود. برههای کردی خالص دارای بیشترین و برههای آمیخته دارای کمترین وزن تولد بودند (بهترتیب 4/5 در مقابل 4/1 کیلوگرم). براساس نتایج حاصل، افزایش وزن روزانه برههای آمیخته نسبت به برههای کردی در دوره قبل از شیرگیری بیشتر بود (0/05>P)، اما میانگین وزن پایانی برههای کردی نسبت به برههای آمیخته (بهترتیب 54/8 در مقابل 41/5 کیلوگرم) بیشتر بود (0/05>P). گروههای ژنتیکی تأثیر معنیداری بر وزن لاشههای گرم و سرد برههای پرواری نداشتند، اما تأثیر آمیختهگری بر ضخامت چربی، وزن دنبه و ران معنیدار بود (0/05>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد آمیخته ها در دوره قبل از شیرگیری عملکردی بهتری نسبت برههای خالص دارند، اما در دوره پروار عملکرد برههای کردی خالص نسبت به آمیختهها بهتر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیختهگری؛ ترکیبات لاشه؛ رشد؛ قوچ رومانف؛ گوسفند کردی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of growth performance and carcass characteristics in purebred Kurdi and Kurdi × Romanov lambs | ||
نویسندگان [English] | ||
Davoud Ali Saghi1؛ Ali Mobaraki2؛ Mohammad Robati Baluch3؛ Razieh Saghi4 | ||
1Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center AREEO, Mashhad, Iran | ||
2MSC Animal science. Agriculture Organization of Khorasan Razavi | ||
3MSC Animal science. Agriculture Organization of North Khorasan. | ||
4Phd Student | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this study was to evaluate the effect of crossbreeding on growth performance and carcass composition of purebred and crossbred Kurdi lambs. Thus, two genetic groups including purebred Kurdi lambs (KK) and crossbred Kurdi*Romanov lambs (KR) were used. For analysis of carcass traits, six lambs from each group were selected and slaughtered. The number of weaned lambs for KK and KR were 95 and 45, respectively. Our results indicated thatKK purebred lambs had the highest (4.5 kg) and KR crossbred lambs had the lowest (4.1 kg) birth weight (P < 0.05). Crossbred Kurdi*Romanov lambs had higher average daily gain than KK purebred lambs (P < 0.05). The means of final weights of purebred lambs were significantly higher than crossbred lambs (54.8 vs. 41.5 kg, respectively). The genetic groups had no significant effect on cold and hot carcass weights. The effect of crossbreeding on fat thickness, fat-tail and leg was significant (P < 0.05). Crossbred lambs performed better than purebred lambs in the pre-weaning period, but purebred Kurdi lambs performed better than crossbred lambs in the fattening period. In general, it can be reported that the crossbreeding of Kurdi sheep with Romanov sheep did not show the desireble results. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Carcass composition, Crossbreeding, Growth performance, Kurdi sheep, Romanonv sheep | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 479 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 524 |