تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,493 |
تعداد مقالات | 70,184 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,321,517 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,529,468 |
اثر منبع الیافی جیره بر مصرف خوراک و انرژی، گوارشپذیری مواد مغذی و عملکرد گاوهای شیری در دوره انتقال | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 23، شماره 3، مهر 1400، صفحه 337-349 اصل مقاله (1.53 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2021.319340.623596 | ||
نویسندگان | ||
علی نرگس خانی1؛ علی محرری* 2؛ حسین مهربان3؛ محمد جواد ضمیری4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران. | ||
4استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. | ||
چکیده | ||
هدف این پژوهش، بررسی اثر جایگزینی الیاف سلولزی (کاه گندم) با الیاف غیر سلولزی (تفاله چغندرقند) در جیره گاوهای شیری دوره انتقال (از روز 21 پیش از زایش و تا روز 42 پس از زایش) بود. بدین منظور، 21 روز پیش از زایش، از 36 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش با میانگین وزن 59/6±697 کیلوگرم و نمره بدنی 0/22±3/3 استفاده شد. پیش از زایش، گاوها به دو گروه تقسیم شدند و جیرههای دارای 7/17 درصد کاه گندم و یا 7/17 درصد تفاله چغندرقند، دریافت کردند. پس از زایش نیز هر گروه به دو زیرگروه تقسیم شد و جیرهای بر پایه 5 درصد کاه گندم یا تفاله چغندرقند دریافت کردند. نتایج نشان دادند که تفاوت در منبع الیافی جیره، تأثیری بر مصرف خوراک در دوره پیش از زایش نداشت، ولی گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی و دیوارۀ سلولی در گاوهایی که جیره دارای تفاله چغندرقند مصرف کرده بودند، بیشتر بود. گوارشپذیری ماده خشک (p=0/06) و دیواره سلولی (p=0/06) در گاوهایی کمتر بود که در دورههای پیش از زایش و نیز پس از زایش، کاه گندم مصرف کرده بودند. شیر تصحیحشده بر پایۀ چربی و انرژی و همچنین درصد چربی شیر در گاوهایی که پیش از زایش تفاله چغندرقند دریافت کردند، تمایل به افزایش داشت (p=0/09). نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیه منابع الیافی غیرسلولزی، میتواند عملکرد گاوهای دوره انتقال را بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تفاله چغندرقند؛ تولید شیر؛ دوره انتقال؛ کاه گندم؛ گوارشپذیری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of fiber source on dry matter and energy intake, nutrient digestibility, and performance in transition dairy cows | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali Nargeskhani1؛ Ali Moharrery2؛ Hossein Mehraban3؛ Mohammad Javad Zamiri4 | ||
1Department of Animal Sciences, Agricultural College, Shahrekord University, Shahrekord, Iran | ||
2Animal Science Department, Agricultural College, Shahrekord University | ||
3Department of Animal Sciences, Agricultural College, Shahrekord University, Shahrekord, Iran | ||
4Department of Animal Science, Agricultural College, Shiraz University, Shiraz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to compare the effect of a cellulosic (wheat straw; WS) and non-cellulosic (beet pulp; BP) forage source on high producing dairy cows during the transition period (three weeks before to six weeks after calving). Multiparous Holstein cows (n=36) with mean body weight of 697±59.6 kg and body condition score of 3.3±0.22 were used in the experiment. Before calving, the cows received diets containing 7.17% WS (n=18) or BP (n=18). After calving, the cows in each group were divided into two subgroups (n=9), and received the diets containing 5% BP or WS. Prepartum dry matter intake (DMI) was similar between dietary treatments but prepartum digestibility of DM (P=0.05) and neutral detergent fiber (P= 0.06) was lower in cows feeding on the WS diet. The yield of energy-corrected milk, 4% fat-corrected milk and milk fat percentage tended to be higher in the cows fed with the BP diet during the prepartum period (P = 0.09). In conclusion, the results showed that feeding non-cellulosic forages during the transition period may improve the performance in dairy cows. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Digestibility, Milk production, Sugar beet pulp, Transition period, Wheat straw | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 423 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 313 |