تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,817 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,908 |
اثر پودر پر آبکافت قلیایی و خیساب ذرت خشک بر عملکرد، هزینه خوراک و شاخصهای آنتیاکسیدانی جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 52، شماره 3، آذر 1400، صفحه 203-215 اصل مقاله (1.56 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2021.312300.653807 | ||
نویسندگان | ||
امیرحسین اتابک1؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* 2؛ شعبان رحیمی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2دانشیار، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
3استاد، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور ارزیابی پتانسیل تغذیهای خیساب خشک ذرت و پودر پر فرآوریشده با هیدروکسید سدیم بهعنوان جایگزینهای منابع پروتئینی متداول در تغذیه جوجههای گوشتی از سن 11 تا 42 روزگی انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه یک روزه (راس 308) مخلوط دو جنس (نسبت برابر) بهصورت تصادفی بین شش گروه آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. شش جیره یکسان به لحاظ مواد مغذی فرموله شدند که به ترتیب حاوی سطوح مختلف صفر، 4، 5/5، 7، 5/8 و 10 درصد خیساب خشک ذرت و صفر، 29/3، 47/2، 65/1 و 82/0 درصد پودر پر فرآوریشده با هیدروکسید سدیم بودند. نتایج نشان داد استفاده از پودر خیساب ذرت و پودر پر فرآوریشده در جیره جوجههای گوشتی، خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک را تحت تأثیر قرار ندادند. بالاترین میانگین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن بدن در دورههای پایانی (42-25 روزگی) و کل دوره آزمایشی (42-11 روزگی) مربوط به تیمار شاهد بود (05/0>P). تغذیه از سطوح مختلف پودر پر در جیره به نحو موثری مالوندیآلدئید پلاسما بهعنوان یک شاخص اکسیداسیون لیپید را بهبود داد. با توجه به نتایج میتوان اظهار داشت که جایگزین کردن بخشی از کنجاله سویا با پودر پر و خیساب خشکشده ذرت بدون هیچ اثر منفی بر عملکرد میتواند موفقیتآمیز باشد و نیز باعث کاهش هزینههای تولید گردد. با درنظر گرفتن نتایج عملکرد رشد، هزینه تغذیه و شاخصهای آنتیاکسیدانی استفاده از 5/8 درصد خیساب ذرت به همراه 82/0 پودرپر فرآوری شده با قلیا در جیره جوجههای گوشتی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اکسیداسیون چربی؛ پودر پر فرآوریشده با قلیا؛ جوجه گوشتی؛ خیساب ذرت خشکشده؛ شاخصهای آنتیاکسیدانی گوشت و پلاسما؛ عملکرد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of supplementing different levels of alkaline hydrolyzed feather meal and dried corn steep liquor on performance and anti-oxidation indices of broiler chicken | ||
نویسندگان [English] | ||
Amir Hossein Atabak1؛ Mohammad Amir Karimi Torshizi2؛ Shaban Rahimi3 | ||
1MSc. Student, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
3Professor, Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present study was conducted to investigate the effect of different levels of alkaline treated feather meal and dried corn steep liquor on the performance of broiler chickens. A total of 720 one-day-old broiler chicks were randomly distributed into six experimental groups in a simple randomized experimental design (each experimental group had six replicates; 20 birds per each). Experimental groups contained: 1: Feed without dried corn steep liquor (DCSL) and alkaline treated feather meal (ATFM), 2: 4% DCSL and 3.29% ATFM, 3: 5.5% DCSL and 2.47% ATFM, 4: 7% DCSL and 1.65% ATFM, 5: 8.5% DCSL and 0.82% ATFM, 6: 10% DCSL. The results showed that experimental treatments could not affect feed intake, weight gain and feed conversion ratio (P> 0.05). The average production cost per kilogram of live weight at 11-24 days did not show a significant difference (P>0.05). The highest average production cost per kilogram of live weight in the grower period (25-42 days) and the whole experimental period (11-42 days) was related to the control group (P<0.05). The use of different levels of alkaline treated feather meal and dried corn steep liquor had a significant effect on the percentage of crude fat and lipid oxidation of meat (P<0.05). According to the results, it can be concluded that partially substitution of soybean meal with alkaline treated feather meal and dried corn steep liquor can be done without any negative effects on performance and it reduces production costs. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alkaline hydrolyzed feather meal, Anti-oxidation properties, Broiler, Dried corn steep liquor, Performance | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 570 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 506 |