تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,363 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,141 |
اثرات عصاره آویشن باغی و ویتامین E بر عملکرد، برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون و وزن اندامهای لنفوئیدی جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 24، شماره 2، تیر 1401، صفحه 189-199 اصل مقاله (447.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2022.333259.623654 | ||
نویسندگان | ||
جمیل حبیبی1؛ حسین رضا شهبازی* 2؛ فروغ محمدی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
3استادیار،گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
اثر عصاره آویشن باغی و ویتامین E بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از 240 قطعه جوجه نر یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و 15 جوجه در هر تکرار بررسی شد. جیرههای آزمایشی بهترتیب شامل 1- شاهد با جیره پایه (فاقد عصارهآویشن و ویتامین E)، 2-جیره شاهد+ عصاره آویشن در سطح 250 میلیگرم بر کیلوگرم جیره، 3-جیره شاهد+ ویتامین E در سطح 100 میلیگرم بر کیلوگرم جیره و 4-جیره شاهد+ عصاره آویشن در سطح 250 میلیگرم بر کیلوگرم جیره+ ویتامین E در سطح 100 میلیگرم بر کیلوگرم جیره بودند. نتایج نشان داد که در کل دوره پرورش، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک جوجههایی که با جیره حاوی مخلوط عصاره آویشن و ویتامین E تغذیه شدند بهترتیب افزایش و کاهش یافت (p<0/05). میزان کلسترول و LDLدر سرم خون پرندگانی که جیره حاوی عصاره آویشن و ویتامین E و همچنین مخلوط آنها تغذیه شدندکاهش یافت (p<0/05). وزن تیموس در تمام تیمارهای آزمایشی بیشتر از پرندگان شاهد بود (p<0/05). براساس نتایج حاصل استفاده از مخلوط عصاره آویشن و ویتامین E در جیره جوجههای گوشتیمیتواند موجب بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ سیستم ایمنی؛ عصاره آویشن؛ عملکرد؛ ویتامینE | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of Thyme (Thymus vulgaris) extract and vitamin E on performance, some biochemical parameters of blood and weight of lymphoid organs of chicken broilers | ||
نویسندگان [English] | ||
Jamil Habibi1؛ Hossein Reaz Shahbazi2؛ Forugh Mohammadi3 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran | ||
2Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran | ||
3Department of Veterinary Medicine, Faculty of Agriculture, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present experiment was performed to evaluate the effects of thyme (Thymus vulgaris) extract and vitamin E on performance, biochemical parameters of blood and immune system of broilers. Two hundred and forty one-day-old male broiler chicks Ross 308 were used in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replications, each replication containing 15 chickens. Experimental diets include 1- control (basal diet without thyme and vitamin E), 2- basal diet+ 250 mg/kg thyme extract, 3- basal diet+ 100 mg/kg vitamin E and 4- basal diet+ 250 mg/kg thyme extract+ 100 mg/kg vitamin E. The results showed that the increase in body weight and feed conversion ratio throughout the period in the diet containing a mixture of thyme extract and vitamin E were significantly increased and decreased, respectively (P<0.05). Differences in cholesterol and LDL concentrations in treatments containing thyme extract and vitamin E, as well as their mixtures, were significantly reduced with control (P<0.05). Thymus weight increased significantly compared to the control in all experimental treatments (P<0.05). In general, the results showed that the use of a mixture of thyme extract and vitamin E in the diet of broilers can improve performance and strengthen the immune system. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ChicksBroiler, Immunesystem, Performance, Thymeextract, VitaminE | ||
مراجع | ||
1. Ahmadi M, Poorghasemi M, Seidavi A, Hatzigiannakis E and Milis C (2019) An optimum level of nano-selenium supplementation of a broiler diet according to the performance, economical parameters, plasma constituents and immunity. Journal of Elementology, 25(3): 1178-1198.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 319 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 245 |