تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,485 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,191,395 |
اثرات محلولپاشی برگی با نیتراتپتاسیم، نیتراتکلسیم و بوریکاسید بر کاهش ترکیدگی قبل از برداشت نارنگیʼپیجʻ | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 27، دوره 24، شماره 4، دی 1401، صفحه 1435-1450 اصل مقاله (554.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2022.333003.2632 | ||
نویسندگان | ||
بابک عدولی1؛ بیژن مرادی2؛ محمد علی شیری* 3؛ معصومه کیااشکوریان4 | ||
1پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران. رایانامه: b.adouli@areeo.ac.ir | ||
2مربی پژوهشی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران. رایانامه: b.moradi@areeo.ac.ir | ||
3نویسنده مسئول، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران. رایانامه: ma.shiri@areeo.ac.ir | ||
4پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران. رایانامه: m.kiaashkevarian@areeo.ac.ir | ||
چکیده | ||
ترکیدگی قبل از برداشت میوه مرکبات نابسامانی فیزیولوژی میباشد که با کاهش مقدار محصول قابلعرضه به بازار، خسارت قابلتوجهی را به تولیدکنندگان ارقام حساس وارد میکند. مدیریت درست تغذیه درختان و توجه ویژه به سه عنصر کلیدی پتاسیم، کلسیم و بور که در استحکام دیوارههای سلولی و یکپارچگی پوست میوه نقش دارند، میتواند در کاهش شدت ترکیدگی مؤثر باشد. بر این اساس، آزمایشی بهمنظور بررسی اثرات محلولپاشی برگی نیتراتپتاسیم یک درصد، نیتراتکلسیم یک درصد و بوریکاسید نیم درصد در زمان پایان ریزش جودرو بر کاهش شدت ترکیدگی و برخی صفات میوه نارنگی ʼپیجʻ در رامسر (پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری) طی دو سال 1397 و 1398 انجام گرفت. این پژوهش بهصورت تجزیه مرکب در زمان شامل دو فاکتور سالهای انجام آزمایش و تیمارهای مختلف محلولپاشی عناصر غذایی بود که در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که تیمارها بهویژه نیتراتپتاسیم یک درصد شدت ترکیدگی قبل از برداشت میوه را کاهش داده و موجب افزایش محصول و بهبود صفات کمی و کیفی میوه شدند، اما در عین حال بر فعالیت آنزیم پلیگالاکتوروناز، تراکم سلولی گلگاه و قطر ناف بیاثر بودهاند. در نهایت، میتوان محلولپاشی برگی عناصر غذایی بهویژه نیتراتپتاسیم یک درصد را بهعنوان روشی مؤثر برای کنترل ترکخوردگی قبل از برداشت و افزایش کمیت و کیفیت میوه نارنگی ’پیج‘ پیشنهاد کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پلیگالاکتوروناز؛ تراکم سلولی گلگاه؛ عملکرد؛ کیفیت میوه؛ وزن میوه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Foliar Application of Potassium Nitrate, Calcium Nitrate, and Boric Acid on Reduction of Pre-harvest Fruit Splitting of Page Mandarin | ||
نویسندگان [English] | ||
Babak Adouli1؛ Bijan Moradi2؛ Mohammad Ali Shiri3؛ Masoumeh Kiaeshkevarian4 | ||
1Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran. E-mail: b.adouli@areeo.ac.ir | ||
2Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran. E-mail: b.moradi@areeo.ac.ir | ||
3Corresponding Author, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran. E-mail: ma.shiri@areeo.ac.ir | ||
4Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran. E-mail: m.kiaashkevarian@areeo.ac.ir | ||
چکیده [English] | ||
Pre-harvest citrus fruit splitting is a physiological disorder that causes significant damage to producers of susceptible cultivars by reducing the amount of crop available on the market. Proper management of tree nutrition and paying special attention to the three key elements of potassium, calcium, and boron, which are involved in the strength of cell walls and fruit peel flexibility, can be effective in reducing the fruit splitting severity. Therefore, an experiment has been carried out in the Ramsar (Citrus and Subtropical Fruits Research Center) during 2018 and 2019 to investigate the effects of foliar application of 1.0% potassium nitrate, 1.0% calcium nitrate, and 0.5% boric acid at the end of June drop on reducing the severity of splitting and some fruit traits of Page mandarin. This study is performed according to a combined analysis in time with two factors including years of experimentation and different treatments of foliar application of nutrients, based on randomized complete block design with three replications. The results show that the treatments especially 1.0% potassium nitrate have reduced pre-harvest fruit splitting, increased the yield, and improved the quantitative and qualitative fruit traits. However, they have had no significant effect on the activity of polygalacturonase enzyme, cell density of blossom-end, and navel diameter. Overall, foliar application of nutrients, especially 1.0% potassium nitrate, could be suggested as an effective approach to control pre-harvest fruit splitting and boost the quantity and quality of page mandarin fruit. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cell density of blossom-end, Fruit quality, Fruit weight, Polygalacturonase, Yield | ||
مراجع | ||
Abd El-Rahman, G. F., Hoda, M. M., & Ensherah A. H. T. (2012). Effect of GA3 and potassium nitrate in different dates on fruit set, yield and splitting of Washington Navel orange. Nature and Science, 10(1), 148-157. Alikhani, M., Babakhani, B., Golein, B., Asadi, M., & Rahdari, P. (2020). Foliar application of potassium nitrate and 2,4- dichlorophenoxyacetic acid affect some fruit splitting related characteristics and biochemical traits of mandarin cv. ‘page’. EurAsian Journal of BioSciences, 14, 4251-4260.
Barker, A. V., & Pilbeam, D. J. (2015). Handbook of Plant Nutrition. 2nd Edition Published by CRC Press. https://doi.org/10.1201/b18458 Cronjé, P. J. R., Stander, O. P. J., & Theron, K. I. (2014). Fruit splitting in citrus. Horticultural Reviews, 41, 177-200. https://doi.org/10.1002/9781118707418.ch04 El-Tanany, M. M., Abdel Messih, M. N., & Shama, M. A. (2011). Effect of foliar application with potassium, calcium and magnesium on yield, fruit quality and mineral composition of Washington Navel orange trees. Alexandria Science Exchange Journal, 32(1), 65-75. https://doi.org/10.21608/asejaiqjsae.2011.2144 Ghanbarpour, E., Rezaei, M., & Lawson, S. (2019). Reduction of cracking in pomegranate fruit after foliar application of humic acid, calcium-boron and kaolin during water stress. Erwerbs-Obstbau, 61, 29-37. https://doi.org/10.1007/s10341-018-0386-6 Hardiyanto, H., & Friyanti, D. N. (2019). Application of K, Ca, and Mg on peel thickness and fruit cracking incidence of citrus. Russian Journal of Agricultural and Socio-Economic Sciences, 87, 45-56. https://doi.org/10.18551/rjoas.2019-03.07 Juan, L., & Jiezhong, C. (2017). Citrus fruit-cracking: Causes and occurrence. Horticultural Plant Journal, 3, 255-260. https://doi.org/10.1016/j.hpj.2017.08.002 Khadivi-Khub, A. (2015). Physiological and genetic factors influencing fruit cracking. Acta Physiologia Plantarum, 37, 1718. https://doi.org/10.1007/s11738-014-1718-2 Khalaj, K., Ahmadi, N., & Souri, M. K. (2015). Effect of calcium and boron foliar application on fruit quality in Asian pear cultivar ‘KS10’. Journal of Crop Production and Processing, 4(14), 89-97. (In Persian) Khalil, H. A., & Aly, H. S. (2013). Cracking and fruit quality of pomegranate (Punica granatum L.) as affected by pre-harvest sprays of some growth regulators and mineral nutrients. Journal of Horticultural Science & Ornamental Plants, 5, 71-76. Kundu, D., Das, M., Mahle, R., Biswas, P., Karmakar, S., & Banerjee, R. (2020). Citrus fruits. In Galanakis, C. M. (Ed.), Valorization of Fruit Processing By-products. Academic Press, Elsevier Inc. (pp. 145-166). https://doi.org/10.1016/B978-0-12-817106-6.00007-1 Lewis, D. H. (2019). Boron: The essential element for vascular plants that never was. New Phytologist, 221, 1685-1690. https://doi.org/10.1111/nph.15519 Li, J., & Jiezhong, C. (2017). Citrus fruit-cracking: causes and occurance. Horticultural Plant Journal, 3(6), 255-260 https://doi.org/10.1016/j.hpj.2017.08.002. Lopez-Zaplana, A., Bárzana, G., Agudelo, A., & Carvajal, M. (2020). Foliar mineral treatments for the reduction of melon (Cucumis melo L.) fruit cracking. Agronomy, 10(11), 1815. https://doi.org/10.3390/agronomy10111815 Mokhtarzadeh, Z., & Shahsavar, A. R. (2020). Effects of gibberellic acid, potassium nitrate and calcium sulfate on pomegranate fruit splitting and fruit characteristics Agriculturae Conspectus Scientificus, 85(3), 237-245. Muradi, B., & Godara, A. K. (2020). Effect of foliar fertilization of boron, zinc and iron on fruit quality and leaf nutrients content of peach cv. Shan-e-Punjab. Current Journal of Applied Science and Technology, 39(1), 43-51. https://doi.org/10.9734/cjast/2020/v39i130479 Ramezanian, A., Dadgar, R., & Habibi, F. (2017). Postharvest attributes of “Washington Navel” orange as affected by preharvest foliar application of calcium chloride, potassium chloride, and salicylic acid. International Journal of Fruit Science, 18(1), 68-84. https://doi.org/10.1080/15538362.2017.1377669 Ramezanian, A. M., Rahemi, M., Maftoun, K., Bahman, S., Eshghi, M., Safizadeh, A., & Tavallali, V. (2010). The ameliorative effects of spermidine and calcium chloride on chilling injury in pomegranate fruits after long-term storage. Fruits, 65, 169-178. https://doi.org/10.1051/fruits/2010011 Sheikh, M. K., & Manjula, N. (2012). Effect of chemicals on control of fruit cracking in pomegranate (Punica granatum L.) var. Ganesh. In: Melgarejo P. (ed.), Valero D. (ed.). II International Symposium on the Pomegranate. Zaragoza: CIHEAM / Universidad Miguel Hernández. p. 133-135. Shiri, M. A., Ghasemnezhad, M., Fatahi Moghadam, J., & Ebrahimi, R. (2016). Efficiency of CaCl2 spray at different fruit development stages on the fruit mineral nutrient accumulation in ‘Hayward’ kiwifruit. Journal of Elementology, 21(1), 195-209. https://doi.org/10.5601/jelem.2015.20.2.927 Shiri, M. A., Ghasemnezhad, M., Bakhshi, D., & Saadatian, M. (2011). Effect of ascorbic acid on phenolic compounds and antioxidant activity of packaged fresh cut table grape. Electronic Journal of Environmental, Agricultural and Food Chemistry, 10, 2506-2515. Singh, A., Shukla, A. K., & Meghwal, P. R. (2020). Fruit cracking in pomegranate: Extent, cause, and management – A review. International Journal of Fruit Science, 20(3), S1234-S1253, https://doi.org/10.1080/15538362.2020.1784074 Wang, Y., Guo, L., Zhao, X., Zhao, Y., Hao, Z., Luo, H., & Yuan, Z. (2021). Advances in mechanisms and omics pertaining to fruit cracking in horticultural plants. Agronomy, 11, 1045. https://doi.org/10.3390/agronomy11061045 Winkler, A., & Knoche, M. (2019). Calcium and the physiology of sweet cherries: A review. Scientia Horticulturae, 245, 107-115. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2018.10.012 Yfran, M. M., Chabbal, M. D., Piccoli, A. B., Gimenez L. H., Rodriguez, V. A., & Martinez, G. C. (2017). Foliar fertilization with potassium, calcium and boron. Incidence on nutrition and quality of fruits in 'Nova' mandarin. Cultivos Tropicales, 38(4), 22-29. Zekri, M., & Rouse, R. E. (2002). Citrus problems in the home landscape. University of Florida Press. https://doi.org/10.32473/edis-hs141-2002 Zhang, J., Bruton, B. D., & Biles, C. L. (1999). Purification and characterisation of a prominent polygalacturonase isozyme produced by Phomopsis cucurbitae in decayed muskmelon fruit. Mycological Research, 103(1), 21-27. https://doi.org/10.1017/S0953756298006674 Zur, N., Shlizerman, L., Ben-Ari, G. & Sadka, A. (2017). Use of magnetic resonance imaging (MRI) to study and predict fruit splitting in citrus. The Horticulture Journal, 86(2), 151-158. https://doi.org/10.2503/hortj.MI-147 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 502 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 234 |