تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,215 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,084 |
تاثیر جنیستئین سویا بر عملکرد و بیان ژن های دخیل در التهاب در جگر مرغ های تخم گذار | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 10، دوره 24، شماره 2، تیر 1401، صفحه 227-235 اصل مقاله (420.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2022.335561.623662 | ||
نویسندگان | ||
عیسی دیرنده* 1؛ محمد کاظمی فرد2؛ طناز صابری فر3 | ||
1دانشیار،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، تخصص: فیزیولوژی دام/ تولیدمثل گاو شیری/ اثرات متقابل تغذیه و فیزیولوژی در نشخوارکنندگان | ||
2دانشیار،ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دام و آبزیان، تخصص: تغذیه طیور | ||
3دانش آموخته دکتری، گروه ژنتیک و فیزیولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر جنیستئین سویا بر وضعیت التهابی عمومی بدن و عملکرد مرغهای تخمگذار پس از اوج تولید بود. بدین منظور از 80 قطعهمرغتخمگذارسویۀهایلاینW-36 (سن 43هفته) بهمدت هشت هفته درقالبطرحکاملاًتصادفی با دو تیمار، 10 تکرار و چهار مشاهده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی 1- جیره پایه (گروه شاهد) و 2- جیره حاوی جنیستئین (20 میلیگرم بهازای هر کیلوگرم خوراک) بود. در انتهای آزمایش پنج قطعه از هر تیمار انتخاب و کشتار شد، سپس 50 گرم از بافت جگر برای بررسی بیان ژنهای اینترلوکین- 1 (IL-1)، اینترلوکین-2 (IL-2)، فاکتور نکروزهکننده تومور آلفا (TNF-α)، سیکلواکسیژناز-1 (COX-1) و سیکلواکسیژناز-2 (COX -2) برداشته شد. نتایج نشان داد که بیان ژنهای IL-1 (45/2برابر)، IL-2 (53/3 برابر)، IL-6 (68/2 برابر)، TNF-α (83/4 برابر)، COX-1 (92/3 برابر) و COX-2 (73/1 برابر) در مرغهامرغهایی که جیره حاوی جنستئین دریافت کردند کمتر از پرندگان شاهد بود (0/05>P). پرندگان تغذیهشده با جیره حاوی جنیستئین، مصرف خوراک بیشتر و ضریب تبدیل بهتری داشتند و درصد تولید تخممرغدر آنها بالاتر از پرندگاه شاهد بود.براساس نتایج حاصل، استفاده از جنیستئین در جیره سبب کاهش التهاب در جگر مرغهای تخمگذار پس از اوج تولید شده عملکرد تخمگذاری را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
التهاب؛ سویا؛ ضریب تبدیل؛ فیتواستروژن؛ مرغ تخمگذار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
EEffect of Soy Genistein on performance and expression of inflammatory genes in the liver of laying hens | ||
نویسندگان [English] | ||
Essa Dirandeh1؛ Mohammad Kazemi Fard2؛ Tannaz Saberifar3 | ||
1Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University | ||
2Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University | ||
3Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources | ||
چکیده [English] | ||
The occurrence and spread of inflammation can affect the quantity and quality of eggs in laying hens. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of soy Gensitein (GEN)on systemic inflammatory status and performances of laying hens post-peak. The research was performed in a completely randomized design, during a period of about 8 weeks, using 80 laying hens of High Line W-36 strains (older than 43 weeks). Experimental treatments were control group (basal diet) and genistein group (basal diet+ 20mg GEN/kg of diet). At the end of experiment, five hens from each treatment were laughter and 50 g of liver sample were taken for gene expression of IL-1, IL-2, TNF-α, COX-1 and COX-2. Results showed that soy GEN decreased gene expression of IL-1 (245 fold), IL-2 (3.53 fold), IL-6 (2.68 fold), TNF-α (4.83 fold), COX-1 (3.92 fold) and COX-2 (1.73 fold) compared to the control group. Laying hens fed GEN diets had higher feed intake and better conversion ratio and had higher egg production rates than the control group.The results of this study showed that soy GEN could reduce inflammation in the liver of laying hens post-peak and improve production performances. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Feed intake, Inflammation, laying hens, Phytoestrogen, Soy | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 269 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 230 |