تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,089,173 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,192,271 |
بررسی تأثیر استفاده از امولسیفایر در جیرههای با سطوح مختلف انرژی بر عملکرد و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون جوجههای گوشتیی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 24، شماره 2، تیر 1401، صفحه 151-163 اصل مقاله (483.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2022.340513.623681 | ||
نویسندگان | ||
مرتضی پاشایی جلال1؛ سید داود شریفی* 2؛ شیرین هنربخش3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
2دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
3استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران. | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر امولسیفایر در جیرههای با انرژی کاهش یافته بر عملکرد، خصوصیات لاشه و صفات خونی جوجههای گوشتی انجام شد. از تعداد 540 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 3× 3 با سه سطح امولسیفایر (صفر، 250 و 500 میلیگرم در کیلوگرم) و سه سطح انرژی جیره (دوره آغازین در حد نیاز، 45 و 90، دوره رشد در حد نیاز، 60 و 105 و در دوره پایانی در حد نیاز، 75 و 120 کیلوکالری در کیلوگرم کمتر از نیاز) در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 15 پرنده در هر تکرار استفاده شد. در کل دوره پرورش، با کاهش انرژی جیره، مصرف خوراک افزایش یافت (p<0/05). پرندگانی که با جیره حاوی امولسیفایر تغذیه شدند افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل کمتری داشتند (p<0/05). وزن نسبی کبد، رودههای کور و چربی شکمی تحت تأثیر سطوح انرژی قابل متابولیسم جیره قرار نگرفت. اثر متقابل جیره × امولسیفایر بر کلسترول، لیپوپروتئینهای با چگالی بالا (HDL)، لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL)، کلسترول: HDL، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز معنیدار نبود. افزودن امولسیفایر به جیرههای معمولی و یا جیرههایی با کاهش بیشتر انرژی موجب افزایش غلظت تری گلیسیرید خون شد (p<0/05). افزودن امولسیفایر به جیرههای با کاهش ملایم انرژی سبب افزایش غلظت آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) شد (p<0/05). بر اساس نتایج حاصل افزودن 250 گرم در تن امولسیفایر آرتیفایر به جیره هائی با کاهش انرژی، سبب بهبود عملکرد جوجههای گوشتی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
امولسیفایر؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد:کلسترول: لاشه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of using of emulsifier in diets with different energy levels on performance and some of blood traits of broiler chickens | ||
نویسندگان [English] | ||
Morteza Pashaei- jalal1؛ seyed davood sharifi2؛ Shirin Honarbakhsh3 | ||
1Department of Animal and Poultry Science, College of Aburaihan, University of Tehran | ||
3Department of Animal and Poultry Science, College of Aburaihan, University of Tehran, Tehran, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this study was to investigate the effect of emulsifier in diet with with energy reduction on performance, carcass characteristics and some of blood traits of broilers. A total of 540 one-day-old chicks of Ross 308 strain in a 3×3 factorial arrangement with three levels of emulsifier (0, 250 and 500 mg / kg) and three levels of dietary energy (requirement, and 45 and 90 kcal/Kg, 60 and 105 kcal/kg and 75 and 120 kcal/kg less than requirement for the starter, grower and finisher diets, respectively) in a completely randomized design with 9 treatments, 4 replications and 15 birds per replication were used. In total rearing period, feed intake increased by decreasing the dietary energy (P<0.05). Birds fed diets supplemented by emulsifier had higher weight gain and lower feed conversion ratio (P<0.05). The relative weights of the liver, ceca, and abdominal fat were not affected by different levels of dietary energy. The emulsifier × diet interaction had no significant effect on cholesterol, High-density lipoprotein (HDL), Low-density lipoprotein (LDL), cholesterol: HDL, Alanine aminotransferase (ALT) and alkaline Phosphatase. Adding emulsifier to normal diets or diets with more energy deficiency increased blood triglyceride concentration (P<0.05). Supplementing diets with mild energy deficiency by emulsifier increased serum Aspartate aminotransferase (AST) (P<0.05). According to the results, the use of 250 gr/t emulsifier in low energy diets improved the performance of broiler chickens. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broilers, Carcass, Cholesterol, Emulsifier, Performance | ||
مراجع | ||
1-Alzawqari M, Moghaddam HN, Kermanshahi H | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 411 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 329 |