تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,104,805 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,210,549 |
عوامل فردی و آموزشی موثر بر دانش، نگرش و نیت کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی: مطالعه مقطعی مکرر (مورد مطالعه: پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران) | ||
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 53، شماره 4، دی 1401، صفحه 957-971 اصل مقاله (754.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijaedr.2022.337025.669121 | ||
نویسنده | ||
مهتاب پوراتشی* | ||
دانشیار موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی،تهران، ایران | ||
چکیده | ||
کارآفرینی و کارآفرینان از عوامل مهم تحول در پیشرفت و توسعه کشور هستند. بنابراین، ضرورت دارد که این حوزه موضوعی مورد توجه ویژه پژوهشگران، برنامهریزان، و سیاستگزاران قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر پاسخ به این سوال است که آیا سطح دانش، نگرش و نیت کارآفرینانه دانشجویان نسبت به سالهای گذشته تغییر یافته است یا خیر. و آیا تاثیرگذاری عوامل فردی و آموزشی بر دانش، نگرش و نیت کارآفرینانه دانشجویان با گذشت زمان تغییری یافتهاند یا خیر. پژوهش با استفاده از روش پیمایش مقطعی مکرر صورت گرفت. جامعه آماری، دانشجویان سال آخر کارشناسی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابعطبیعی دانشگاه تهران در سال تحصیلی 93-92 (گروه الف) و 99-98 (گروه ب) بود که با استفاده از فرمول کوکران، نمونه آماری بهشمار 120 تن از گروه الف و 98 تن از گروه ب انتخاب شد. ابزار اصلی برای گردآوری دادهها پرسشنامه بود. روایی و پایایی پرسشنامه با نظرخواهی از تعدادی از استادان و صاحبنظران و محاسبه آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد (دانش کارآفرینی= 82/0، نگرش کارآفرینی= 91/0، نیت کارآفرینانه= 88/0). دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی تحلیل گردید. یافتهها نشان داد سطح دانش، نگرش و نیت کارآفرینانه دانشجویان نسبت به سالهای گذشته تغییر نموده و بهطور معنیداری ارتقا یافته است. یافتههای بهدست آمده از تاثیر دوره آموزش کارآفرینی، تجربه کارآفرینی، و داشتن خانواده کارآفرین بر دانش، نگرش و نیت کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی حکایت داشت. علاوه بر این، رابطه مثبت و معنیداری بین متغیرهای دانش کارآفرینی و نگرش کارآفرینی با متغیر نیت کارآفرینانه دانشجویان مشاهده شد. در مجموع نتایج پژوهش، موضوع امیدبخش و انگیزهآفرینی را نشان میدهد که بالتبع، با بهبود قوانین و مقررات کارآفرینی و شاخصهای سهولت کسبوکار میتوان شاهد تبدیل نیت کارآفرینی افراد به فعالیت کارآفرینی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
مطالعه مقطعی مکرر؛ دانش کارآفرینی؛ نگرش کارآفرینی؛ نیت کارآفرینانه؛ دانشجویان کشاورزی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Individual and Educational Factors Affecting Entrepreneurial Knowledge, Attitude and Intention of Agricultural Students: A Repeated Cross-Sectional Study (Case: College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mahtab Pouratashi | ||
Associate Professor, Higher Education Research and Planning Institute, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Entrepreneurship and entrepreneurs are important factors in the development of the country and therefore, it is necessary that this subject area be given special attention by researchers, planners, and policy makers. The purpose of this study is to answer the question of whether the level of entrepreneurial knowledge, attitude and intention of students has changed compared to previous years or not; and whether the impact of individual and educational factors on students' entrepreneurial knowledge, attitudes and intentions has changed over the time. The study used repeated cross-sectional design. The statistical population consisted of senior students at the College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University in the academic year 2013-14 (group A) and 2019-20 (group B). 120 students from group A and 98 students from group B were selected. The main instrument for data collection was questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed by views of professors and experts and Cronbach's alpha (knowledge= .82, attitude= .91, intention= .88). Data were analyzed using SPSS software. Findings showed that the level of entrepreneurial knowledge, attitude and intention of students has changed compared to previous years and has improved significantly. Findings indicated the impact of entrepreneurship courses, entrepreneurial experience, and entrepreneurial family on entrepreneurial knowledge, attitude and intention of agricultural students. In addition, there were positive and significant relationships between students' entrepreneurship knowledge and entrepreneurship attitude with entrepreneurial intention. Totally, the results show a promising and motivating issue that, consequently, by improving entrepreneurship rules and regulations and business ease indicators, we can see the transformation of entrepreneurial intentions into entrepreneurial activity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
repeated cross-sectional study, entrepreneurship knowledge, entrepreneurship attitude, entrepreneurial intention, agricultural students | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 292 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 215 |