تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,601 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,237 |
برآورد نیاز آبی، ضریب گیاهی و بهرهوری آب انگور در دو سیستم کشت داربستی و خزنده در منطقه ملکان | ||
تحقیقات آب و خاک ایران | ||
دوره 53، شماره 2، اردیبهشت 1401، صفحه 355-366 اصل مقاله (2.15 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijswr.2022.332235.669100 | ||
نویسندگان | ||
امید عروجیان مشهدی1؛ سید مجید میرلطیفی** 2؛ حسین دهقانی سانیج3 | ||
1گروه مهندسی و مدیریت آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2گروه مهندسی و مدیریت آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
3دانشیار پژوهش،مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، البرز، ایران | ||
چکیده | ||
اعمال مدیریت آبیاری باغهای انگور بر اساس نیاز آبی گیاه در نواحی خشک و نیمهخشک بهمنظور بهبود تولید پایدار و بهرهوری آب از اهمیت بسیاری برخوردار است. بهمنظور برآورد نیاز آبی، ضرایب گیاهی و بهرهوری آب انگور رقم سلطانی در منطقه ملکان در استان آذربایجان شرقی دو پژوهش مزرعهای در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دو سیستم کشت داربستی و خزنده، تحت سیستم آبیاری قطرهای زیر سطحی در سال 1399 انجام شد. با استفاده از داده های حاصل از اندازهگیریهای دورهای اجزای بیلان آب در مزرعه، نیاز آبی ( محاسبه گردید. کلیه عملیات داشت بهصورت بهینه انجام و در طول آزمایش سعی شد باتوجهبه نتایج اندازهگیری رطوبت خاک، با انجام آبیاری به موقع، رطوبت خاک از حد رطوبت سهل الوصول کمتر نگردد تا گیاه دچار تنش رطوبتی نشود. میانگین انگور در طول دوره رشد در کشت داربستی 451 میلیمتر و در کشت خزنده 394 میلیمتر بود. بهرهوری آب به ازای هر متر مکعب تبخیر-تعرق و آب آبیاری به ترتیب در کشت داربستی 83/5 و... کیلوگرم و در کشت خزنده به ترتیب 83/5 و 1/6 کیلوگرم بود. حداکثر ضریب گیاهی () انگور در کشت داربستی 9/0 و در کشت خزنده 82/0 بود که نشان داد میزان تبخیر-تعرق واقعی انگور در طول فصل رشد همواره کمتر از تبخیر-تعرق مرجع بودهاست. | ||
کلیدواژهها | ||
آبیاری قطرهای؛ آب مصرفی انگور؛ تبخیر-تعرق؛ رقم سلطانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Determination of Water Requirement, Crop Coefficient and Water Productivity of Grapevines Trained in Two Trellises and Creeping Systems in Malekn Region | ||
نویسندگان [English] | ||
omid oroujian mashhadi1؛ Seyed Majid Mirlatifi2؛ Hossein Dehghanisanij3 | ||
1Water Engineering and Management Department, School of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran. | ||
2Water Management and Engineering Department, School of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran | ||
3Associate Researcher, Agricultural Engineering Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Alborz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Vineyard irrigation scheduling according to actual crop water requirements in the arid and semiarid regions is crucial to improve water productivity and maintain sustainable production. This experiment was carried out to evaluate water consumption (), crop coefficient () and water productivity of grapevine in the Malekan region located in the eastern Azerbaijan province. Two different field experiments in the form of complete randomized design with three replications were carried out during the 2020 growing season in two vineyards with trellis and creeping trained systems under subsurface drip irrigation (SDI). The grape's was determined by measuring the components of the water balance equation including variations of soil moisture at different levels of the root zone. In order to prevent water stress, the soil moisture content was kept to the range of the readily available water during the whole growing period. The grape's was 451, 394 mm, respectively, in the trellis and creeping system. Accordingly, water productivity was 5.83 and 6.1 kg per cubic meter of . Maximal daily was 0.8–0.9, respectively, in the trellis and creeping system, implying that the maximum daily actual water consumption was lower than the calculated corresponding reference evapotranspiration. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
evapotranspiration, micro-irrigation, Sultana cultivar, water consumption | ||
مراجع | ||
Allen, R.G., Pereira, L.S., Raes, D. and Smith, M. (1998). Crop evapotranspiration Guidelines for computing crop water requirements-FAO Irrigation and drainage paper 56. Publications Fao. 300 p. Alizadeh, A. (2008). Trickle irrigation (principles and practices). Mashhad, Iran. Astan ghods Imam Reza university. (In Farsi). Cancela, J. J., Trigo-Córdoba, E., Martínez, E. M., Rey, B. J., Bouzas-Cid, Y., Fandiño, M., & Mirás-Avalos, J. M. (2016). Effects of climate variability on irrigation scheduling in white varieties of Vitis vinifera (L.) of NW Spain. Agricultural Water Management, 170, 99-109. Civit, B., Piastrellini, R., Curadelli, S., and Arena. A. P. (2018). The water consumed in the production of grapes for vinification (Vitis vinifera). Mapping the blue and green water footprint. Ecological Indicators. 85:236-243. Doorenbos, J. 1977. Guidelines for predicting crop water requirements: FAO, Roma (Italia). Er-Raki, S., Bouras, E., Rodriguez, J. C., Watts, C. J., Lizarraga-Celaya, C., and Chehbouni., A. (2020). Parameterization of the AquaCrop model for simulating table grapes growth and water productivity in an arid region of Mexico. Agricultural water management. 245: 106585. FAO Organization statistics (2020) http://fao.org/statistics/en . Fernandez, J. E., Alcon, F., Diaz-Espejo, A., Hernandez- Santana. V., and Cuevas, M.N. (2020). Water use indicators and economic analysis for on-farm irrigation decision: a case study of a super high density olive tree orchard. Agricultural water management, (237): 106074 López-Urrea, R., Montoro, A., Mañas, F., López-Fuster, P., and Fereres, E. (2012). Evapotranspiration and crop coefficients from lysimeter measurements of mature ‘Tempranillo’wine grapes. Agricultural water management, 112, 13-20. Munitz, S., Schwartz, A., and Netzer, Y. (2019). Water consumption, crop coefficient and leaf area relations of a Vitis vinifera cv. 'Cabernet Sauvignon'vineyard. Agricultural Water Management, 219, 86-94 Nejatiyan, M. A. (2014). Comprehensive guide to grape production and processing. Agricultural education and promotion. (In Farsi). 316 p. Netzer, Y., Yao, C., Shenker, M., Bravdo, B., and Schwartz, A. (2009). Water use and the development of seasonal crop coefficients for Superior Seedless grapevines to an open-gable trellis system. Irrigation Science. 27:109-120. Nikanfar, R. and Rezaei, R. (2015). Response of old grapevine to switch irrigation system from surface to drip or babbler. Iranian journal of Horticultural science and technology. (16) 2, 161-170. (In Farsi).
Phogat, V., Skewes, M.A., Mccarthy, M.J., Cox, J., Simunek, J., and Petrie, P. (2017). Evaluation of crop coefficients, water productivity, and water balance components for wine grapes irrigated at different deficit levels by a sub-surface drip. Agricultural Water Management. 180: 22-34. Picón-Toro, J., González-Dugo, V., Uriarte, D., Mancha, L. A., and Testi, L. (2012). Effects of canopy size and water stress over the crop coefficient of a “Tempranillo” vineyard in south-western Spain. Irrigation Science, 30(5), 419-432. Rosenberg, J.N., Blad, B., and Verma, S.B. (1983). Microclimate: The Biological Environment. Taisheng, D., Shaozhong, K., Jianhua, Z., Fusheng, L., and Boyuan, Y. (2008). Water use efficiency and fruit quality of table grape under alternate partial root-zone drip irrigation. Agriculture water management Journal., 95(6), 659-668. Vanino, S., Pulighe, G., Nino, P., Michele, C., Blognesi, S. F., and D’Urso, G. (2015). Estimation of Evapotranspiration and Crop Coefficients of Tendone Vineyards using Multi-Sensor Remote Sensing Data in a Mediterranean Environment. Remote Sensing. 7:14708-14730. Wang, S., Zhu, G., Xia, D., Ma, J., Han, T., Ma, T., ... and Shang, S. (2019). The characteristics of evapotranspiration and crop coefficient of an irrigated vineyard in Northwest China. Agricultural Water Management, 212, 388-398. Williams, L. E., Phene, C. J., Grimes, D. W., and Trout, T. J. (2003). Water use of mature Thompson Seedless grapevine in California. Irrigation Science. 22:11-18. Williams, L. E., and Ayars, J. E. (2005). Water use of Thompson Seedless grapevines as affected by the application of gibberellic acid and trunk gridling-practices to increase berry size. Agricultural and Forest Meteorology. 129:85-94. Williams, L.E. (2014). Determination of evapotranspiration and crop coefficient for a Chardonnay vineyard located in a cool climate. American Journal of Enology and Viticulture, 65(2), 159-169. Yulghonolu, S. G., Abyaneh, H. Z., Nejatiyan, M. A., Maleki, M., and Karimi. (2017). Effects of altering furrow to drip irrigation systems on physiological traits and yield of Sultana grapevine (vitis vinifera L.). Iranian Journal of Horticulture Science, 49(3), 743-753.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 394 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 280 |