تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,497 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,596 |
بررسی کارایی ملاتونین در حفظ خصوصیات کیفی، فیتوشیمیایی و افزایش عمر انباری میوه تمشک (Rubus ulmifolius subsp. sanctus) | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 53، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 225-237 اصل مقاله (901.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2021.315126.1881 | ||
نویسندگان | ||
شیرین رحمن زاده ایشکه1؛ حبیب شیرزاد* 2؛ زهرا توفیقی3؛ محمد فتاحی4 | ||
1دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3استادیار، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | ||
4دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه تلاشهای زیادی در سطح جهان برای یافتن روشهای جایگزین در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی صورت میگیرد. در پژوهش حاضر اثر غلظتهای مختلف ملاتونین (001/0، 01/0 و 1/0 میلیمولار) بر افزایش عمر انباری تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوهها پس از 5 دقیقه غوطهوری در سردخانهای با دمای 1±4 درجهسلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 9 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان pH و TSS در تیمار شاهد روز نهم و TA در تیمار 001/0 میلیمولار در روز سوم مشاهده شد که مقادیر آنها به ترتیب برابر با 63/3، 62/0 میلیگرم اسیدسیتریک در 100 میلیلیتر آب میوه و 31/16 درجه بریکس بود. بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب با مقادیر 37/25 میلیگرم اسیدگالیک در 100 میلیلیتر آب میوه در غلطت 001/0 میلی مولار ملاتونین و 60/9 میلیگرم کوئرستین در 100 میلی لیتر آب میوه در غلظت 1/0 میلی مولار ملاتونین در روز سوم مشاهده شد. همچنین نتایج تجزیه به عامل دادهها نیز موید این امر بود که دو عامل PC1 (64 درصد) و PC2 (8/14 درصد) بیشترین نقش را در دستهبندی تیمارها داشتهاند. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار 001/0 میلیمولار ملاتونین میتواند، به عنوان یک ترکیب طبیعی سازگار با محیط زیست و انسان ضمن حفظ ارزش تغذیهای تمشک برداشت شده، به افزایش عمر انباری و کاهش ضایعات آن کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه به عامل؛ تنظیمکننده رشد؛ ضریب همبستگی؛ فلاونوئید؛ فنل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of melatonin efficacy in maintaining qualitative, phytochemical properties and increasing storage life of raspberry fruit (Rubus ulmifolius subsp. Sanctus) | ||
نویسندگان [English] | ||
Shirin Rahmanzadeh Ishkeh1؛ Habib Shirzad2؛ Zahra Tofighi3؛ Mohammad Fattahi4 | ||
1Ph. D. Candidate, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran | ||
2Assistant Professor, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran | ||
3Assistant Professor, Faculty of Pharmacy, Tehran University, Tehran, Iran | ||
4Associate Professor, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Nowadays, many efforts are being in the worldwide to find alternative methods for controlling postharvest horticultural waste. In the present study, the effect of different concentrations of melatonin (000.001, 0.01 and 0.1 mM) on increasing the storage life of raspberries was investigated. After 5 min immersion, the fruits were maintained in a cold storage with a 4±1 °C 90-95%RH for 9 days. The results showed that the highest level of pH and TSS were observed in the control treatment on the ninth day and TA in the treatment of 0.001 mmol on the third days of storage with mean 3.64 and 0.62 mg citric acid/100 ml fruit Juice and 16.31 ̊brix, respectively. The highest levels of total phenol and flavonoids content were observed with 25.37 mg GAE/ 100 ml juice and 9.60 mg QE/ 100 ml juice on the third day storage, respectively. The results of data factor analysis also confirmed that the two factors PC1 (64%) and PC2 (14.8%) had the most role in the classification of treatments. In general, the results of this study showed that treatment with 0.001 mM melatonin, as a natural compound compatible with the environment and humans, in addition to the maintaining the nutritional values of the harvested raspberry it,s can increased storage life and reduced waste of fruits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Correlation coefficient, factor degradation, flavonoid, growth regulator, phenol | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 364 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 304 |