تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,329 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,847 |
اثر مکمل غذایی کوآنزیم Q10 بر کیفیت لاشه ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
شیلات | ||
دوره 75، شماره 3، شهریور 1401، صفحه 343-353 اصل مقاله (1.59 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2022.339346.1316 | ||
نویسندگان | ||
هاجر عسگری1؛ سید محمد علی جلالی2؛ مصطفی فغانی1؛ آذر همت زاده3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
3محقق مدرسه علوم دامی و دامپزشکی دانشکده علوم، دانشگاه آدلاید، استرالیا | ||
چکیده | ||
کوآنزیم Q10 Coenzyme Q10)) به عنوان یک ترکیب آنتیاکسیدان، در زنجیره انتقال الکترون در سلولهای جانوری نقش دارد. برای بررسی اثر این آنتیاکسیدان طبیعی بر ترکیب و کیفیت لاشه ماهی، ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 10 گرم با پنج جیره غذایی مکمل شده با کوآنزیم Q10 در سطوح صفر، 25، 50 ، 100 و200میلیگرم در کیلوگرم جیره به مدت ۸ هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که کوآنزیم Q10سبب افزایش pH و کاهش پراکسید لاشه در روز اول نگهداری در یخچال شد (05/0p<) اما شاخص اسید تیوباربیتوریک در زمانهای مختلف نگهداری در یخچال تحت تاثیر قرار نگرفت. خواص ارگانولپتیک گوشت ماهی تحت تاثیر مکمل کوآنزیم Q10 بهبود یافت (05/0p<). تغذیه ماهی قزل آلا با سطوح مختلف کوآنزیم Q10 در جیره، کل اسیدهای چرب امگا-۳، اسید ایکوزاپنتانوئیک و دکوزاهگزانوئیک، و کل اسیدهای چرب بلند زنجیره غیراشباع با چند پیوند دوگانه لاشه ماهیها را نسبت به گروه شاهد افزایش داد. در مجموع نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مکمل غذایی کوآنزیم Q10 به مقدار ۱۰۰-۲۰۰ میلیگرم در کیلوگرم جیره، سبب بهبود کیفیت لاشه ماهی قزل آلا میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کوآنزیم Q10؛ پراکسید؛ pH؛ ارگانولپتیک؛ اسید چرب؛ جیره | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of coenzyme Q10, as a dietary supplement, on carcass quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) | ||
نویسندگان [English] | ||
Hajar Asgari1؛ Sayed Mohammad Ali Jalali2؛ Mostafa Faghani1؛ Azar Hematzadeh3 | ||
1Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran | ||
2Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Veterinary Science, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran. | ||
3School of Animal and Veterinary Sciences, Faculty of Sciences, The University of Adelaide, Roseworthy, Australia. | ||
چکیده [English] | ||
Coenzyme Q10, as an antioxidant compound, has a role in the electron transport chain of the animal cell. To study the effects of this natural antioxidant on the quality and composition of the fish carcass; rainbow trout were fed by five dietary treatments containing 0, 25, 50, 100, and 200 mg/Kg of coenzyme Q10 during an 8-week feeding trial. The results showed that coenzyme Q10 increased the pH and decreased the peroxide value of carcass fish on the first day of keeping in the refrigerator. The carcass thiobarbituric acid index was not affected by coenzyme Q10 at different refrigerator storage times (P< 0.05). Dietary levels of coenzyme Q10 significantly improved the organoleptic properties of fish flesh. Feeding the fish with various diet levels of coenzyme Q10 elevated the total omega-3, eicosapentaenoic acid, docosahexaenoic acid, and long-chain polyunsaturated fatty acids in the carcass compared to the control group. Overall, the results of this study showed that using coenzyme Q10 in the levels of 100-200 mg/kg of diet improve rainbow trout carcass quality. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
coenzyme Q10, peroxide, pH, organoleptic, fatty acids, diet | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 345 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 293 |