تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,857 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,056 |
مقایسه تأثیر تغذیه پودر سیر یا گوجهفرنگی در مرغهای مادر گوشتی با تزریق داخل تخممرغی عصاره هیدروالکلی سیر یا گوجهفرنگی بر عملکرد، فراسنجههای خونی،تمایز جنسیت و قابلیت جوجهدرآوری | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 53، شماره 4، اسفند 1401، صفحه 233-244 اصل مقاله (331.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2022.335511.653862 | ||
نویسندگان | ||
لیلی جمشیدی1؛ علی خطیب جو* 2؛ مجید متقی طلب3؛ حسن شیرزادی4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
4استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
چکیده | ||
در آزمایش حاضر، تأثیر تغذیه پودر سیر و گوجهفرنگی بر عملکرد، فراسنجههای خونی، تمایز جنسیت و قابلیت جوجهدرآوری مرغهای مادر گوشتی سویه راس-308 بررسی و با تزریق داخل تخممرغی عصاره هیدروالکلی سیر و گوجهفرنگی مقایسه شد. در آزمایش اول، تعداد 375 قطعه مرغ و 25 قطعه خروس در سن 47 هفتگی بهطور تصادفی بهمدت 4 هفته به پنج تیمار و پنج تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (شاهد)، 2 و 3) جیره پایه + بهترتیب 2 و 4 درصد پودر سیر و 4 و 5) جیره پایه + بهترتیب 2 و 4 درصد پودر گوجهفرنگی بودند. در آزمایش دوم، تعداد 200 قطعه مرغ و 20 قطعه خروس بهطور تصادفی به 2 تیمار شامل 1) جیره پایه و 2) جیره پایه+ 4 درصد پودر گوجهفرنگی (تیمار انتخابی مرحله 1) در پنج تکرار از سن 52 تا 56 هفتگی اختصاص یافتند. در دوره جوجهکشی، تیمارهای آزمایشی شامل 1) گروه شاهد، 2) تخممرغهای حاصل از مرغهای تغذیهشده با 4 درصد پودر گوجهفرنگی، 3، 4 و 5) بهترتیب تزریق داخل تخممرغی سرم فیزیولوژیک، 1/0 و 3/0 میلیلیتر از عصاره هیدروالکلی سیر و گوجهفرنگی بودند. تأثیر افزودن پودر سیر و گوجهفرنگی در جیره بر صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای خون، معنیدار نبود (05/0P>)، اما همه تیمارهای تزریق داخل تخممرغی منجر به افزایش درصد باروری شدند (05/0P<؛ آزمایش اول). تیمارهای آزمایشی بر درصد جنس نر و ماده، تأثیر معنیداری نداشتند (05/0P<؛ آزمایش دوم). به طور کلی، افزودن 4 درصد پودر گوجهفرنگی به جیره غذایی مرغهای مادر در مقایسه با تزریق داخل تخممرغی عصارههای هیدروالکلی سیر و گوجهفرنگی، درصد جنس نر در جوجههای تفریخ شده را افزایش نداد. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر سیر؛ پودر گوجهفرنگی؛ تزریق داخل تخممرغی؛ قابلیت جوجهدرآوری؛ عملکرد؛ مرغهای مادر گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of garlic or tomato powder feeding and its comparison with In-Ovo injection of garlic or tomato hydroalcoholic extracts on performance, blood parameters, sex differentiation and hatchability of broiler breeders | ||
نویسندگان [English] | ||
Leili Jamshidi1؛ Ali Khatibjoo2؛ Majid Mottaghitalab3؛ Hassan Shirzadi4 | ||
1Ph.D. Candidate, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
2Associate Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
3Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran | ||
4Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this experiment, the effect of garlic (GP) and tomato (TP) powders on performance, blood parameters, sex differentiation and hatchability of Ross-308 broiler breeders were examined and compared with In-Ovo injection of garlic or tomato hydroalcoholic extracts. In first experiment, 375 hens and 25 roosters (47 wk.) were randomly allocated to 5 treatments and 5 replicates, for 4 weeks. Treatments included: 1) basal diet (control), 2 and 3) basal diet+ 2 and 4 percent of GP, and 4 and 5) basal diet + 2 and 4 percent of TP, respectively. In second experiment, 200 hens and 20 roosters were randomly allocated to 2 treatments including 1) basal diet and 2) basal diet + 4% of TP (selected treatment of the Exp. 1) in 5 replications from 52-56 wk. During incubation period, experimental treatments included: 1) control group, 2) eggs from hens fed 4% TP, 3) In-Ovo injection of physiological serum and 4 and 5) In-Ovo injection of 0.1 and 0.3 ml of garlic and tomato hydroalcoholic extracts. The results of first experiment, adding garlic and tomato powders was not significant on egg qualitative traits and blood parameters (P>0.05). All In-Ovo injection treatments increased fertility percentage (P<0.05). The second experiment results showed that treatments had no significant effect on the percent of males and females (P>0.05). In general, addition of 4 percent tomato powder to broiler breeders in comparison to In-Ovo injection of hydroalcoholic extracts of garlic and tomato, did not increase male 1-d-old chicks’ percentage of hatched chicks. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler breeders, Garlic Powder, Hatchability, In-Ovo injection, Performance, Tomato Powder | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 422 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 445 |