تعداد نشریات | 154 |
تعداد شمارهها | 5,837 |
تعداد مقالات | 64,082 |
تعداد مشاهده مقاله | 106,321,463 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 83,205,829 |
Effect of Dietary Supplementation of Silybum marianum and Artichoke (Cynara scolymus L.) on Carcass Characteristics, Oxidative Stability, and Quality of Breast Meat in Japanese Quail | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 28 دی 1401 اصل مقاله (574.64 K) | ||
نوع مقاله: Original Articles | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2023.349929.1005318 | ||
نویسندگان | ||
Fatemeh Salehi1؛ Razieh Partovi2؛ Saeed Seifi* 3 | ||
1Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran | ||
2Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Amil University of Special Modern Technologies | ||
3Department of Clinical Science, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: Herbs are an important source of antioxidants and using them in the poultry diet can improve the final product's characteristics. OBJECTIVES: This study investigated the effects of dietary supplementation of artichoke, Silybum marianum, and the mixture of artichoke and Silybum marianum on carcass characteristics, oxidative stability, and breast meat quality in Japanese quail. METHODS: 120 one-day-old Japanese quail were studied in a completely randomized design with four experimental treatments (0%, 1.5% Artichoke, 1.5% Silybum marianum, 1.5% mixture of artichoke and Silybum marianum). Each treatment consisted of 3 replicates of 10 birds each. At the end of the experiment (day 42), the carcass characteristics of the birds were recorded, and the physical characteristics, chemical composition, color, and oxidative stability of breast meat were evaluated. RESULTS: The results showed no significant difference among the experimental groups regarding pH, dry matter, ash, drip loss, and cooking loss. Dietary enrichment with artichoke and Silybum marianum caused a decrease in the mean body weight in the experimental treatments compared to the control group (P<0.05). Dietary supplementation with herbal powders increased the crude protein and fat content of breast meat, and group four (Artichoke + Silybum marianum) had a higher mean than other groups (P<0.05). The hardness of breast meat in the treatment groups has decreased compared to the control group. In comparison to the control group, the amount of lightness in the treatments has reduced, and redness and yellowness have increased. TBARS index showed a significant decrease in the investigated treatments compared to the control group (P<0.05). CONCLUSIONS: Dietary supplementation of Silybum marianum and artichoke improved nutritional value and increased oxidative stability of breast meat in Japanese quail. Although they had some adverse effects on birds’ weight gain and feed consumption. | ||
کلیدواژهها | ||
Artichoke؛ Dietary enrichment؛ Meat quality؛ Oxidative stability؛ Silybum marianum | ||
عنوان مقاله [English] | ||
تأثیر افزودن جیرهای گیاه خارمریم و آرتیشو بر ویژگی های لاشه، ثبات اکسیداتیو و کیفیت گوشت سینه بلدرچین ژاپنی | ||
نویسندگان [English] | ||
فاطمه صالحی1؛ راضیه پرتوی2؛ سعید سیفی3 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران. | ||
2گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران. | ||
3گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینه مطالعه: گیاهان دارویی منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها هستند و استفاده از آنها در جیره طیور می تواند به بهبود ویژگی های محصول نهایی کمک کند. هدف: این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن جیرهای گیاه آرتیشو، خارمریم و مخلوط آرتیشو و خارمریم بر ویژگی های لاشه، ثبات اکسیداتیو و کیفیت گوشت سینه بلدرچین ژاپنی انجام شد. روش کار: تعداد 120 قطعه بلدرچین ژاپنی یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی (سطوح صفر، 5/1 درصد آرتیشو، 5/1 درصد خار مریم، 5/1 درصد مخلوط آرتیشو و خار مریم) و سه تکرار (تعداد 10 قطعه بلدرچین در هر تکرار) مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان آزمایش (روز 42)، 12 پرنده از هر تیمار (چهار پرنده از هر تکرار) وزنکشی و کشتار شده و خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، رنگ و ثبات اکسیداتیو مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که از نظر متغیرهای pH، ماده خشک، خاکستر، افت شیرابه و افت حاصل از پخت اختلاف معنی داری بین گروه های مورد مطالعه دیده نشد. وزن سینه در تمام تیمارها نسبت به گروه کنترل کمتر بوده است (05/0 > P). از نظر میزان پروتئین و چربی اختلاف معنی داری بین گروه کنترل و تمام تیمارها وجود داشت و گروه آرتیشو+خارمریم میانگین بیشتری نسبت به سایر گروه ها داشت (05/0 >P). میزان سختی گوشت سینه در گروه های تیمار نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است. میزان روشنایی در تیمارها در مقایسه با گروه کنترل کاهش و میزان قرمزی و زردی افزایش یافته است. غنی سازی جیره با آرتیشو و خار مریم موجب ایجاد اختلاف آماری معنی دار بین تمام گروه ها از نظر میزان فنول و کاروتنوئید شد و در گروه خارمریم بیشترین میزان دیده شد. شاخص TBARS در تیمارهای مورد بررسی نسبت به گروه کنترل کاهش معنادار نشان داد (05/0 > P). نتیجه گیری نهایی: غنی سازی جیره با گیاه خارمریم و آرتیشو موجب بهبود ارزش تغذیه ای و افزایش ثبات اکسیداتیو گوشت سینه بلدرچین ژاپنی شد. اگرچه آنها اثرات نامطلوبی روی وزن گیری و مصرف خوراک پرندگان داشتند. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
آرتیشو, غنی سازی جیره, کیفیت گوشت, ثبات اکسیداتیو, خار مریم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 34 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 31 |