تعداد نشریات | 152 |
تعداد شمارهها | 5,773 |
تعداد مقالات | 63,281 |
تعداد مشاهده مقاله | 104,916,776 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 81,993,877 |
The estrogenic contaminants in food: the type of methods for detection: a systematic review | ||
Iranian Journal of Veterinary Medicine | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 02 بهمن 1401 اصل مقاله (579.22 K) | ||
نوع مقاله: Original Articles | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijvm.2023.351755.1005339 | ||
نویسندگان | ||
Parisa Sadighara![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
1Department of Environmental Health, Food Safety Division, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran | ||
2Graduated from Department of Food Hygiene, School of Veterinary Medicine, Shahrekord University, Shahrekord, Iran | ||
3Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran | ||
4Laboratory of Materials, Treatment and Analysis (LMTA), National Institute of Research and Physicochemical Analysis, Biotechpole Sidi-Thabet, Ariana, Tunisia. High School for Science and Health Techniques of Tunis, University of Tunis | ||
5Faculty of Pharmacy, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran | ||
6Department of Public Health, School of Health, Social Determinants of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran | ||
چکیده | ||
BACKGROUND: Many compounds are known as estrogen contaminants. Estrogenic components may enter the body through food. OBJECTIVES: The aim of this systematic review was to determine the types of estrogens contaminants and the foods that are primarily contaminated with these compounds, as well as their common detection methods. METHODS: The research studies with the keywords estrogen, detection, and food were systematically searched in PubMed, and Scopus databases. Science Direct and google scholar were also searched. RESULTS : A total of 221 studies were obtained regardless of publication time. The initial screening was based on exclusion and inclusion criteria of the study. Then the qualitative evaluation of the articles was done and finally 9 articles were selected. Among different foods, most estrogenic compounds of seafood were identified. This indicates that estrogenic compounds are entering the waters. The most reported compound was Bisphenol A. Cell culture are used for bioassay evaluation, and liquid chromatography methods were used for analysis method. CONCLUSIONS: Both analytical and bioassay methods were used in the evaluation of estrogenic compounds. Most studies found that the bioassays method was also valid. | ||
کلیدواژهها | ||
Bioassay؛ Detection؛ Estrogen؛ Food؛ Analytical methods | ||
عنوان مقاله [English] | ||
آلاینده های استروژنیک در غذا: روش های شناسایی: سیستماتیک ریویو | ||
نویسندگان [English] | ||
پریسا صدیق آرا1؛ سارا محمدی2؛ نعیما وکیلی ساعتلو3؛ اینتیسر لیمام4؛ ملینا صدیق آرا5؛ طیبه زینلی6 | ||
1گروه بهداشت محیط، بخش ایمنی موادغذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | ||
2فارغ التحصیل گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
3گروه بهداشت و کنترل کیفیت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
4آزمایشگاه مواد، تیمار و آنالیز، موسسه ملی تحقیقات و آنالیزهای فیزیکوشیمیایی، بیوتکپول سیدی-تبت، آریانا، تونس 5موسسه آموزش عالی علوم و تکنیک های بهداشتی، دانشگاه ال منار تونس، تونس، تونس | ||
5دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
6گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات عوام اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران | ||
چکیده [English] | ||
زمینه مطالعه: بسیاری از ترکیبات به عنوان آلایندههای استروژن شناخته می شوند. اجزای استروژنی ممکن است از طریق غذا وارد بدن شوند. هدف: هدف از این بررسی سیستماتیک تعیین انواع آلایندههای استروژن و غذاهایی که عمدتاً به این ترکیبات آلوده هستند و همچنین روشهای تشخیص رایج آنها بود. روش کار: مطالعات پژوهشی با کلیدواژههای استروژن، شناسایی و غذا به طور سیستماتیک در پایگاههای اطلاعاتی پاب-مد و اسکوپوس جستجو شدند. علاوه بر این، science direct وGoogle scholar نیز مورد جستجو قرار گرفتند. نتایج: در مجموع 221 مطالعه بدون توجه به زمان انتشار به دست آمد. در ابتدا غربالگری اولیه صورت گرفت و سپس ارزیابی کیفی مقاله انجام شد. در نهایت تنها 9 مقاله بر اساس معیارهای خروج و ورود انتخاب شدند. در بین غذاهای مختلف، بیشتر ترکیبات استروژنیک در غذاهای دریایی شناسایی شد. این موضوع موید آن است که ترکیبات استروژنی در حال ورود به آبها هستند. بیشترین ترکیب گزارش شده هم بیسفنول A بود. برای ارزیابی زیست سنجی از کشت سلولی و برای روش آنالیز از روش کروماتوگرافی مایع استفاده شد. نتیجه گیری نهایی: در ارزیابی این ترکیبات از روش تحلیلی و زیست سنجی استفاده می شود. اکثر مطالعات نشان دادند که روش سنجش زیستی نیز معتبر است. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
استروژن, سنجش زیستی, شناسایی, غذا, روش های دستگاهی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 19 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 9 |