تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,109,518 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,213,287 |
بررسی محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و لئوکارپوزاید در اندام و مراحل فنولوژیکی مختلف گیاه دارویی Solidago virga-urea L. | ||
علوم باغبانی ایران | ||
دوره 54، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 19-31 اصل مقاله (1.64 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2023.344855.2041 | ||
نویسندگان | ||
سپیده پارسافر1؛ قاسم اقلیما* 2؛ محمدحسین میرجلیلی3؛ صمد نژاد ابراهیمی4؛ حسن قربانی قوژدی5؛ جواد هادیان6 | ||
1پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران. | ||
2گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران. | ||
3گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران. | ||
4گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران | ||
5گروه کشاورزی، دانشکده علوم، مجتمع آموزش عالی گناباد، گناباد، ایران | ||
6گروه کشاورزی، پردیس چیلیواک، دانشگاه فررز والی، ب. سی.، کانادا | ||
چکیده | ||
Solidago (علف طلایی اروپایی) از گیاهان ارزشمند دارویی است که دارای اثرات ضد التهاب، ضد میکروب، ضد اسپاسم، مدر و مسکن میباشد. به منظور بررسی میزان ترکیات فنلی و فلاونوئیدی عصاره علف طلایی اروپایی رقم فسا افتایپ در اندامها (برگِ روزت، برگِ ساقه و گل) و مراحل رشدی مختلف (مرحل قبل از گلدهی، ظهور آغازههای گل، گلدهی کامل و پس از گلدهی)، دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهیدبهشتی تهران در سال 1398 اجرا شد. خصوصیات فیتوشیمیایی شامل محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و مقدار لئوکارپوزاید به ترتیب به روش فولین سیوکالتو، آلومینیوم کلراید و آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که در بین اندامهای مختلف، بیشترین میزان فنل در گل (36/29 میلیگرم گالیکاسید در گرم ماده خشک)، فلاونوئید در برگ روزت (63/8 میلیگرم روتین در گرم ماده خشک) و لئوکارپوزاید در برگ ساقه (17/5 میلیگرم در گرم ماده خشک) انباشته است. در بین مراحل رشدی، بیشترین فنل (84/28 میلیگرم گالیکاسید در گرم ماده خشک) و فلاونوئید کل (95/7 میلیگرم روتین در گرم ماده خشک) در مرحله گلدهی کامل و بیشترین میزان لئوکارپوزاید (65/9 میلیگرم در گرم ماده خشک) در مرحله قبل از گلدهی بدست آمد. براساس نتایج این پژوهش میتوان بهترین اندام و زمان برداشت مناسب جهت دستیابی به بالاترین میزان فنل کل، فلاونوئید کل و لئوکارپوزاید را براساس نیاز صنایع دارویی و غذایی در شرایط اقلیمی تهران انتخاب کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
فلاونوئید کل؛ کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا؛ لئوکارپوزاید؛ مراحل نمو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Study of the Content of Phenolic, Flavonoid and Leiocarposide Compounds in Different Organs and Phenological Stages of Solidago virga-urea L. | ||
نویسندگان [English] | ||
Sepideh Parsafar1؛ Ghasem Eghlima2؛ Mohammad Hossein Mirjalili3؛ Samad Nejad Ebrahimi4؛ Hassan Ghorbani Ghoozhdi5؛ Javad Hadian6 | ||
1Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran | ||
2Department of Agriculture, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran | ||
3Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran. | ||
4Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran. | ||
5Department of Agriculture, Faculty of Sciences, University of Gonabad, Gonabad, Iran. | ||
6Department of Agriculture, Chilliwack Campus, BC, Canada. | ||
چکیده [English] | ||
Solidago virga-urea L. is a valuable medicinal plant that has anti-inflammatory, antimicrobial, antispasmodic, diuretic and analgesic effects. In order to evaluate the phenolic and flavonoid compositions in different organs extract (rosette leaf, stem leaf and flower) and also in extracts obtained from different growth stages (before bloom, first bloom, full bloom and after bloom) of S. virga-urea L.'Phasa F type', two separate experiments were conducted in the form of a randomized complete block design with three replications. The experiment carried out in the Research Institute of Plants and Medicinal Raw Materials of Shahid Beheshti University of Tehran in 2019. Phytochemical properties including total phenol content, total flavonoids and leiocarposide content were measured by Folin–Ciocalteu, Aluminum Chloride method and high performance liquid chromatographic analysis, respectively. The results showed that among different organs, the highest amount of phenol (29.36 mg GAE.g-1 dry weight) was in flowers, flavonoids (8.63 mg RUT. g-1 dry weight) in rosette leaves, and leiocarposide (5.17 mg.g-1 dry weight) in stem leaves. Among the growth stages, the highest total phenol (28.84 mg GAE.g-1 dry weight) and total flavonoids (7.95 mg RUT. g-1 dry weight) were obtained in the full bloom stage, while the highest amount of leiocarposide (9.65 mg.g-1 dry matter) obtained before blooming. According to the results obtained from this study, the best organ and harvest time for having high amounts of total phenol, total flavonoids or leiocarposide can be chosen based on pharmaceutical and food industries requirements, in the climatic conditions of Tehran. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Total flavonoids, HPLC, Leiocarposide, Developmental stage | ||
مراجع | ||
Afshari, M., & Rahimmalek, M. (2018). Variation in essential oil composition, bioactive compounds, anatomical and antioxidant activity of Achillea aucheri, an endemic species of Iran, at different phenological stages. Chemistry & Biodiversity, 15, 11-23. Albert, A., Sareedenchai, V., Heller, W., Seidlitz, H.K., & Zidorn, C. (2009). Temperature is Alipour, M., & Saharkhiz, M.J. (2016). Phytotoxic activity and variation in essential oil Asadi, M., Nejad Ebrahimi, S., Hatami, M., & Hadian, J. (2020). Changes in secondary metabolite contents of Arnica chamissonis Less. in response to different harvest time, flower developmental stages and drying methods. Journal of Medicinal Plants, 19 (76), 69-88. Boukhris, M., Hadrich, F., Chtourou, H., Dhouib, A., Bouaziz, M., & Sayadi, S. (2015). Ebrahimi, R. (2014). Evaluation of antioxidant activity of essential oil and extract of all parts of the plant of provskia Provskia abrotanoides at different stages of development and evaluation of the antioxidant properties of the strongest essential oil and extract of living cells. MSc Thesis, Ferdowsi University of Mashhad. (In Persian). Esmaeili, H., Karami, A., & Maggi, F. (2018). Essential oil composition, total phenolic and flavonoids contents, and antioxidant activity of Oliveria decumbens Vent. (Apiaceae) at different phenological stages Journal of Cleaner Production, 198, 91-95. Falleh, H., Ksouri, R., Chaieb, K., Karray-Bouraoui, N., Trabelsi, N., Boulaaba, M. & Abdelly, C. (2008). Phenolic composition of Cynara cardunculus L. organs, and their biological activities. Comptes Rendus Biologies, 331(5), 372-379. Farhadi, N., Babaei, KH., Farsaraei, S., Moghaddam, M., & Ghasemi Pirbalouti, A. (2020). Changes in essential oil compositions, total phenol, flavonoids and antioxidant capacity of Achillea millefolium at different growth stages. Industrial Crops & Products, 152, 112570. Farhat, M., Jordán, M.J., Chaouch-Hamada, R., & Landoulsi, J.A. (2015). Changes in phenolic profiling and antioxidant capacity of Salvia aegyptiaca L. by products during three phenological stages. Lebensmittel-Wissenschaft & Technologie, 63, 791-797. Feduraev, P., Chupakhina, G., Maslennikov, P., Tacenko, N., & Skrypnik, L. (2019). Variation in phenolic compounds content and antioxidant activity of different plant organs from Rumex crispus L. and Rumex obtusifolius L. at different growth stages. Antioxidants, 8(7), 237. Fursenco, C., Calalb, T., Uncu, L., Dinu, M., & Ancuceanu R. (2020). Solidago virgaurea L.: A Review of its ethnomedicinal uses, phytochemistry, and pharmacological activities. Biomolecules, 10, 1619. Kamtekar, S., Keer, V., & Patil, V. (2014). Estimation of phenolic content, favonoid content, antioxidant and alpha amylase inhibitory activity of marketed polyherbal Formulation. Journal of Applied Pharmaceutical Science, 4 (9), 61-65. Karray-Bouraoui, N., Rabhi, M., Neffati, M., Baldan, B., Ranieri, A., Marzouk, B., Lachaâl, M., & Smaoui, A. (2009). Salt effect on yield and composition of shoot essential oil and trichome morphology and density on leaves of Mentha pulegium. Industrial Crops & Products, 30, 338–343. Khatir nameni, M., & Mazandarani, M. (2011). Total flavonoids and phenolic different organs of medicinal plant deadly nightshade (Atropa belladonna L.) in the jungle province Tvskstan. National Conference on Medicinal Plants, 2, 2-7. Mozafarian, V. (2012). Identification of medicinal and aromatic plants of Iran. Tehran, Iran: Farhang Moaser Press. (In Persian). Parsafar, S., Eghlima, GH., Mirjalili, M.H., Nejad Ebrahimi, S., & Hadian, J. (2022). Study on morphological, yield, and phytochemical characteristics of Solidago virgaurea L. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research, 37(6), 1039-1053. (In Persian). Pretti, I.R., Luz, A.C., Jamal, C.M., & Batitucci, M.C.P. (2018). Variation of biochemical Ribeiro, D.A., de Macêdo, D.G., Boligon, A.A., Menezes, I.R.A., de Almeida Souza, M.M., & da Costa, J.G.M. (2019). Influence of seasonality on the phenolic composition of Secondatia floribunda A.DC (Apocynaceae) during its phenological cycle. Acta Physiologiae Plantarum, 41(12), 1-16. Sakaguchi, S., Kimura, T., Kyan, R., Maki, M., Nishino, T., Ishikawa, N., Nagano, A.J., Honjo, M.N., Yasugi, M., Kudoh, H., Li, P., Choi, H.J., Chernyagina, O.A., & Ito, M. (2018). Phylogeographic analysis of the East Asian goldenrod (Solidago virgaurea complex, Asteraceae) reveals hidden ecological diversification with recurrent formation of ecotypes. Annals of Botany, 121, 489–500. Salehi, P., Asghari, B., Esmaeili, M. A., Dehghan, H., & Ghazi, I. (2013). α-Glucosidase and α-amylase inhibitory effect and antioxidant activity of ten plant extracts traditionally used in Iran for diabetes. Journal of Medicinal Plants Research, 7(6), 257-266. Sampaio, B.L., Edrada-Ebel, R., & Da Costa, F.B. (2016). Effect of the environment on the Sellami, I.H., Maamouri, E., Chahed, T., Wannes, W.A., Kchouk, M.E., & Marzouk, B. (2009). Effect of growth stage on the content and composition of the essential oil and phenolic fraction of sweet marjoram (Origanum majorana L.). Industrial Crops and Products, 30(3), 395-402. Semple, J.C., Ma, Y., Tong, L., & Sorour, M. (2020) A multivariate morphometric analysis of Solidago sect. Solidago and S. sect. Multiradiatae (Asteraceae: Astereae). Phytoneuron, 38, 1–59. Verma, V., & Kasera, P.K. (2007). Variations in secondary metabolites in some arid zone medicinal plants in relation to season and plant growth. Indian Journal of Plant Physiology, 12(2), 203-206. Vlaisavljević, S., Kaurinović, B., Popović, M., & Vasiljević, S. (2017). Profile of phenolic Yaneva, Z.L., Simeonov, E.B., & and Ivanova, D.G. (2020). In vitro ultraviolet-B radiation mediated antioxidant response of Bulgarian goldenrod (Solidago virgaurea L.) extract. Bulgarian Chemical Communications, 52, 33-40. Zeinali, Z., Hemmati, Kh., & Mazandarani, M. (2014). Autecology, ethnopharmacology, phytochemistry and antioxidant activity of Ferula gummosa Boiss. in different regions of Razavi Khorasan province. Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants, 1, 11-22. (In Persian). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 233 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 276 |