تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,495,664 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,757,388 |
اثر باکتری Bacillus mycoides بر Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum عامل پوسیدگی ریشه و ساقه خیارگلخانهای | ||
کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی | ||
دوره 12، شماره 1، فروردین 1402، صفحه 1-10 اصل مقاله (852.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کوتاه | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jbioc.2024.375053.340 | ||
نویسنده | ||
سید علیرضا اسمعیل زاده حسینی* | ||
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران | ||
چکیده | ||
پوسیدگی ریشه و ساقه خیارگلخانهای در اثر قارچFusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum هرساله خسارت فراوانی به خیارگلخانهای وارد میکند. در این تحقیق از سویه (BmL) Bacillus mycoides LUTUUS-AF1 از شرکت لوتوس در مقایسه با قارچکش بیولوژیک داخلی پارسباسیل (BvP) مبتنی بر باکتری Bacillus velezensis و یک قارچکش بیولوژیک وارداتی (SAS) مبتنی بر باکتری Bacillus velezensis (BvB) برای مقایسه بررسی توانایی آنتاگونیستی آن در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای استفاده گردید. نتایج نشان داد که از بین سه نمونه مورد مطالعه، در شرایط آزمایشگاهی سویه BmL با 48 درصد بازدارندگی در مقایسه با BvB و BvP به ترتیب با 30 و 29 درصد بیشترین بازدارندگی را علیه قارچ فوزاریوم ایجاد نمود. در شرایط گلخانه با مرگ و میر 70 درصد بوتهها در تیمار شاهد سویه BmL با دو غلظت 3/0 و 5/0 درصد و با سه بار تکرار کاربرد دارای بهترین عملکرد بود و در دوره 50 روزه وقوع BvB با غلظت 5/0 درصد و سه بار تکرار کاربرد نتیجه تقریبا مشابهی داشتBvPبا توجه به قدرت بالای بازدارندگی BmL و کنترل موثر قارچ فوزاریوم در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای، تولید داخل و در دسترس بودن آن با قیمت مناسبتر، غلظت 3/0 تا 5/0 درصد و سه بار تکرار آن توصیه میگردد. در مجموع با توجه به اثر بازدارندگی خوب B. mycoides در شرایط آزمایشگاهی و گلخانهای، تحقیقات برای تولید و تجاریسازی این باکتری توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ باسیلوس؛ مهار زیستی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effect of Bacillus mycoides on Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum, the causal agent of root and stem rot of greenhouse cucumber | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyyed Alireza Esmaeilzadeh-Hosseini | ||
Yazd Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO,Yazd, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Root and stem rot of greenhouse cucumber due to Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum causes a lot of damage to greenhouse cucumber every year. In this research, the Bacillus mycoides LUTUUS-AF1 (BmL) from Lotus Co. was compared to Pars Bacil internal biological fungicide (BvP) based on Bacillus velezensis bacteria and an imported biological fungicide (SAS) based on Bacillus velezensis (BvB) bacteria to evaluate its antagonistic ability in laboratory and under greenhouse conditions. The results showed that among the three samples in laboratory condition, B. mycoides strain exhibited the highest inhibitory power at 48%. The imported biological fungicide (SAS) and Pars Bacil treatments provided 30% and 29% inhibition against Fusarium fungus, respectively. In greenhouse conditions, the mortality rate in the control treatment was close to 70%. B. mycoides strain, at concentrations of 0.3% and 0.5% with three repetitions (0, 96, and 192 hours), demonstrated the best efficiency during the 50-day period, with disease incidence close to zero and no observed mortality in the plants. (0, 96, and 192 hours) yielded similar results and both were significantly different from Pars Bacil. highest inhibitory power of BmL and effective control of Fusarium fungusOverall, due to the strong inhibitory effect of B. mycoides in both laboratory and greenhouse conditions, further research is recommended for the production and commercialization of this bacterium. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacillus, Biological control, Antibiotic | ||
مراجع | ||
Abawi GS, Lorbeer JW (1972). “Several Aspects of the Ecology and Pathology of Fusarium oxysporum f. sp. cepae.” Phytopathology 62 (8): 870–76. Bardin M, Gullino ML (2020). “Fungal Diseases.” In Integrated Pest and Disease Management in Greenhouse Crops, edited by Maria Lodovica Gullino, Ramon Albajes, and Philippe C. Nicot, 55–100. Cham: Springer International Publishing. Grattidge R, O’Brien RG (1982). Occurrence of a third of Fusarium wilt of tomatoes in Queensland. Plant Disease 66: 165-166. Grover M (2010). “Bacillus subtilis RP24: A Potent Biocontrol Agent for Fusarium Udum Causing Pigeonpea Wilt.” Plant Growth Promotion by Rhizobacteria for Sustaianble Agriculture, 432. Khan MR, Doohan FM (2009). Biological control of Fusarium wilt of tomato under glasshouse conditions using bacterial antagonists. BioControl 54(4): 525-532. Khan N, Martínez-Hidalgo P, Tyler A, Maymon M, Humm EA, Nejat N, Sanders ER, Kaplan D, Hirsch AM (2018). Antifungal Activity of Bacillus Species against Fusarium and Analysis of the Potential Mechanisms Used in Biocontrol. Frontiers in Microbiology 9: 2363. Martí M, Frígols B, Serrano-Aroca A (2018). Antimicrobial Characterization of Advanced Materials for Bioengineering Applications. JoVE (Journal of Visualized Experiments), no. 138: e57710. Mirabolfathy SM, Yakhchali AA, Zamanizadeh MR, Zarrini A (2009): Potential of Bacillus mycoides isolates for the biological control of Fusarium wilt of cucumber caused by Fusarium oxysporum f. sp. radicis-cucumerinum. Crop Protection 28(12): 1071-1076. Ran J, Wu Y, Zhang B, Su Y, Lu N, Li Y, Liang X, Zhou X, Shi J (2023). “Paenibacillus Polymyxa Antagonism towards Fusarium: Identification and Optimisation of Antibiotic Production.” Toxins 15 (2): 138. Tajrizi M, Rahimian H, Etebarian HR (2009). Biological control of Fusarium root rot of greenhouse cucumber by Bacillus mycoides in Iran. Journal of Plant Protection Research 49(4): 395-400. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 204 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 169 |