
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,542 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,884,732 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,925,043 |
تاثیر کاربرد قبل از برداشت آرژینین واسید سیتریک در کاهش آسیب های ناشی از سرمازدگی میوۀ انار ’میخوش یزد‘ در سردخانه | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 بهمن 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.380488.2198 | ||
نویسندگان | ||
زهرا سفیدکوهی1؛ محمدعلی عسگری سرچشمه* 2؛ مصباح بابالار2؛ سید علیرضا سلامی3؛ اسماعیل صادقی4 | ||
1گروه علوم باغبانی. دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج . ایران | ||
2گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج. ایران | ||
3گروه علوم باغبانی. دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج. ایران. | ||
4گروه علوم و مهندسی باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تاثیر کاربرد قبل از برداشت غلظتهای مختلف آرژینین، اسید سیتریک و کاربرد همزمان آرژینین با اسیدسیتریک در کاهش آسیبهای ناشی از تنش سرمازدگی میوه انار رقم میخوش یزد در شرایط انبارمانی0.5±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 120 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار طی دوسال متوالی انجام شد. نتایج نشان داد استفاده از تیمار های آرژینین و اسید سیتریک نسبت به شاهد موجب بهبود صفات مورد اندازهگیری شد. از بین سطوح مختلف آرژینین 2 میلی مولار، اسید سیتریک 3 میلی مولار و تیمار ترکیبی آرژینین 2 میلی مولار و اسید سیتریک 3 میلی مولار در بیشتر صفات نتایج بهتری از خود نشان دادند. میوههای انار تیمار شده میزان ویتامین ث و اسید قابل تیتراسیون بیشتر و میزان مواد جامد قابل حل و پی اچ کمتری با میوههای شاهد داشتند. تیمارهای اسیدسیتریک و آرژینین با کاهش تنفس و کاهش سرعت فرآیندهای متابولیکی سلول از کاهش ویتامین ث و اسید قابل تیتراسیون جلوگیری کرد و میزان پی اچ و مواد جامد محلول را کاهش داد. همچنین میزان نشت یونی و مالون دی آلدئید میوههای انار تیمار شده در مقایسه با شاهد کمتر بود. تیمارهای آرژینین و اسیدسیتریک با بالا نگهداشتن نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع سبب استحکام و ساختار غشا را حفظ کرده در نتیجه میزان نشت یونی کمتر و تجمع مالون دی آلدئید کمتر شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آرژینین؛ اسید سیتریک؛ تنش سرمازدگی؛ مالون دی آلدئید؛ انار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of pre-harvest application of arginine and citric acid to reduce chilling injury in pomegranate ‘Meykhosh-e-Yazd’ fruit during cold storage | ||
نویسندگان [English] | ||
zahra sefidkouhi1؛ Mohammad Ali Askari Sarcheshmeh2؛ Mesbah Babalar2؛ Seyd Ali Reza Salami3؛ Esmaeil Sadeghi4 | ||
1Department of Horticultural Sciences. Faculty of Agriculture. University of Tehran. Karaj. Iran. | ||
2Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, University of Tehran, Karaj. Iran | ||
3Department Of Horticultural Sciences. Faculty of Agriculture. University of Tehran. Karaj. Iran. | ||
4Department of Horticulture and Landscape Architecture, Faculty of Agriculture, University of Tehran, Karaj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
In this research, the impact of pre-harvest application of arginine (0, 1, 2, 3 Mm), citric acid (0, 1, 2, 3 Mm), and simultaneous treatment of arginine with citric acid (Arg 1 Mm with 1, 2, 3 Mm CA), (Arg 2 Mm with 1, 2, 3 Mm CA), (Arg 3 Mm with 1, 2, 3 Mm CA) were evaluated on chilling injury of Meykhosh -e-Yazd pomegranate fruit, as the pomegranate fruits were maintained in cold storage at 4±0.5 ºC and 85-90% Relative humidity for 120 days. The study was carried out as a factorial experiment based on randomized complete block design and three replications over two successive years. The results showed that the use of arginine and citric acid treatments improved the measured traits compared to the control. The treatments of arginine 2 mM, citric acid 3 mM and simultaneous treatment of arginine 2 mM and citric acid3mM had significantly less chilling injury than control fruits. Treated fruits showed higher levels of vitamin C and total acids. Citric acid and arginine treatments prevented the reduction of organic acids and titratable acid by reducing respiration and the speed of cell metabolic processes. Also treated fruits had a significant decrease in Ph, TSS, Electrolyte leakage and Malondialdehyde compared to the control. In general, the use of arginine and citric acid can be considered as a useful method to increase the tolerance of pomegranate fruits to chilling injury through the accumulation of antioxidant compounds. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Arginine, citric acid, chilling injury, malondialdehyde, pomegranate | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 |