
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,762 |
تعداد مقالات | 72,832 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,746,172 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,484,276 |
اثرات اندازه قطعات کاه در جیرههای پرکنسانتره بر فعالیت جویدن، انتخابگری خوراک و عملکرد گاوهای شیری | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 بهمن 1403 اصل مقاله (966.4 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2024.381250.654024 | ||
نویسندگان | ||
سامان رشیدی1؛ ابراهیم قاسمی* 2؛ مسعود علیخانی3 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان. ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، 12 راس گاو شیری (32 ±680=وزن بدن) در قالب طرح مربع لاتین 3×3، چهار مربع، سه دوره آزمایشی 28 روزه به سه جیره آزمایشی حاوی کاه با اندازه قطعات ریز (آسیاب با علوفهکوب، mm9/6= Xgm)، متوسط (آسیاب با فیدر میکسر، mm3/13=Xgm) و مخلوط (50:50) و مخلوط کاه متوسط و بلند (درشت، mm1/22=Xgm) اختصاص یافتند. کاه بلند بصورت سرک در اختیار گاوها قرار میگرفت. با افزایش اندازه کاه فعالیت انتخابگری علیه قطعات درشت و به نفع قطعات ریز بهطور خطی افزایش یافت. گاوهای تغذیهشده با کاه ریز حدود %34 خوراک خود را طی 4 ساعت اولیه پس از خوراکدهی مصرف نمودند ولی گاوهای تیمار متوسط و درشت به ترتیب 40 و 41% خوراک خود را مصرف نمودند. مصرف خوراک طی 24 ساعت (27 کیلوگرم) بین تیمارها مشابه ولی میزان مصرف الیاف در تیمار کاه ریز بیشتر بود. زمان (دقیقه در روز) خوردن با افزایش اندازه قطعات کاه افزایش ولی سرعت خوردن (از 08/0 به 07/0 کیلوگرم در دقیقه) و زمان نشخوار (از 535 به 504) کاهش یافت. با افزایش اندازه قطعات کاه، گوارشپذیری الیاف بهصورت خطی کاهش یافت. میانگین تولید شیر، شیر تصحیح شده چربی، چربی، پروتئین، بازده خوراک و pH شکمبه در بین جیرهها تفاوتی نداشتند. در کل، افزایش اندازه قطعات کاه یا تغذیه سرک شرایط را برای انتخابگری و بدنبال آن افزایش سرعت خوردن، کاهش نشخوار، مصرف یکباره خوراک (طی 4 ساعت) را فراهم نمود. لذا تغذیه کاه ریز در جیرههای پرکنسانتره با کاهش فعالیت انتخابگری زمینه را برای مصرف یکنواختتر الیاف علوفهای را فراهم نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
کاه گندم؛ جیره پرکنسانتره؛ اندازه علوفه؛ رفتار خوردن؛ گوارشپذیری الیاف | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of straw particle size in high concentrate diets on chewing activity, sorting behavior and productive performance dairy cows | ||
نویسندگان [English] | ||
Saman Rashidi1؛ Ebrahim Ghasemi2؛ Masoud Alikhani3 | ||
1Department of Animal Science, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Iran. | ||
2Department of Animal Science, Isfahan University of Technology, Isfahan 84156-83111, Iran | ||
3Department of Animal Science, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
In this study, 12 dairy cows (milk =51±3kg/d) were used in a replicated 3x3 Latin square design with 3 experimental periods of 28 d (21 d for adaptation and 7 d for data collection) assigned to 3 experimental diets containing wheat straw as fine (Xgm=6.9mm, grounded by forage chopper), medium (Xgm=13.3mm, chopped by feed Mixer) and mixture (50:50) of medium (in TMR) and long (top dress) straw (Xgm=22.1mm; long). By increasing particle size of straw, sorting activity against long and in favor of fine were linearly increased. Cows fed fine straw consumed about 34% of their total diet within the first 4 hours after feeding, but cows fed medium or long straws consumed 40 and 41% of their diets, respectively. Total feed intake (24 h) was similar across the diets, but NDF intake was greater in cows fed fine straw than others. Eating time increased (from 338 to 368 min/d), but eating rate and rumination time (from 535 to 504 min/d) decreased with increasing particle size of straw. Nutrient digestibility was linearly decreased as a result of increasing particle size of straw. Milk production (47.2kg), FCM (41.2kg), milk fat (2.78%), protein (2.8%), feed efficiency (1.76) and rumen pH (6.3) did not differ across the diets. Overall, increasing particle size of straw increased initial feed consumption after delivery (within 4 hours), eating rate, sorting activity. Therefore, feeding fine straw (6.9 mm) in high concentrate diet resulted in more uniform consumption of particle and a better supply of forage fiber. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
wheat straw, high-concentrate diets, particle size, feeding behavior, fiber digestibility | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 94 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 36 |