
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,543 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,887,113 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,930,783 |
جدا سازی و ارزیابی زیستی باکتری های تولید کننده لاکتات از گرده گل و نان زنبورعسل | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 بهمن 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.385820.654040 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی شریفی نیا1؛ داریوش علیپور* 1؛ حسن علی عربی1؛ ناصر تاج آبادی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
2موسسه تحقیقات علوم دامی ایران، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، کرج. | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر جداسازی باکتری های مولد لاکتات از گرده گل و نان زنبورعسل بود. بدین منظور باکتریها از چند نمونه گرده گل و نان زنبور با استفاده از محیط کشت MRS جداسازی شد. خصوصیات جدایه ها بر اساس رنگ آمیزی گرم، فعالیت کاتالازی، تخمیر برخی از قندها، منحنی رشد، میزان کاهش pH محیط کشت و تولید گاز بررسی گردید. نتایج تعیین منحنی رشد باکتری های خالص شده تفاوت های چشمگیری در سرعت رشد آنها در محیط کشت یکسان نشان داد که می تواند نشان دهنده قدرت متفاوت آنها در تخمیر گرده گل باشد. باکتری های MB1، MB2، MB4 و MP1 تا حدود 48 ساعت اول سرعت رشد خوبی از خود نشان دادند. در مرحله بعدی گرده گل استریل و آسیاب شده با استفاده از بهترین باکتریهای جدا شده در مرحله اول تلقیح شد. پس از انکوباسیون محیط کشت حاوی گرده گل، فعالیت باکتریها در تخمیر گرده گل با توجه به تولید اسیدلاکتیک بررسی گردید. همه باکتری های استخراج شده گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند و توانایی تخمیر برخی قندهای ساده را داشتند. باکتری های جدا شده در محیط کشت حاوی گرده گل می توانند عمل تخمیر را انجام داده و اسیدلاکتیک تولید نمایند. توانایی این باکتری ها در سرعت رشد و تولید اسیدلاکتیک متفاوت بود که نشان دهنده قدرت متفاوت آن ها در استفاده از مواد مغذی گرده گل است. باکتری ها از لحاظ تولید گاز تفاوت معنی داری نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتری های مولد اسیدلاکتیک؛ نان زنبور؛ گرده گل؛ تخمیر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Isolation and biological evaluation of lactic acid bacteria from bee pollen and bee bread | ||
نویسندگان [English] | ||
Mojtaba Sharifinia1؛ Daryoush Alipour1؛ Hassan Aliarabi1؛ Naser Tajabadi2 | ||
1Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamedan, Iran. | ||
2Department of Honeybee, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
The aim of the present research was to isolate lactic acid-producing bacteria from pollen or bee bread. For this purpose, bacterial strains were isolated from various samples of pollen and bee bread using MRS culture medium. The characteristics of the isolates were assessed through Gram staining, catalase activity tests, fermentation of specific sugars, growth curve analysis, pH reduction in the culture medium, and gas production. The results from the growth curve analysis of the isolated bacteria demonstrated significant differences in their growth rates under identical culture conditions, indicating varying capacities for pollen fermentation. Specifically, bacteria MB1, MB2, MB4, and MP1 exhibited robust growth during the initial 48 hours. In contrast, bacteria MB3 and MP2 remained in the lag phase throughout this period; however, MP2 and MB4 subsequently experienced a marked increase in growth rate, with highest optical density (OD). Following incubation of the pollen-containing culture medium, bacterial activity in fermenting pollen was evaluated based on lactic acid production. All isolated bacteria were confirmed to be Gram-positive and catalase-negative, demonstrating the ability to ferment certain simple sugars. The isolated strains exhibited varying efficiencies in both growth rates and lactic acid production, suggesting differences in their capacity to utilize the nutrients found in pollen. However, no significant differences were observed among the bacterial strains concerning gas production. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
lactic acid bacteria, bee bread, bee pollen, fermentation | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 43 |