
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,179,149 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,007,186 |
تأثیر تیمار پس از برداشت ترانس- سینامیک اسید در به تأخیر انداختن روند پیری و بهبود بازارپسندی میوه توتفرنگی رقم مونتری | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 بهمن 1403 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.383860.2219 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اصغری؛ پری زاهدی پور ششگلانی* ؛ صفا محمد علی کاظم الجنابی | ||
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده از ترکیبات طبیعی و سالم روشی مؤثر در حفظ کیفیت و بهبود بازارپسندی میوه توتفرنگی در دوره پس از برداشت میباشد. در این تحقیق تأثیر تیمار پس از برداشت ترانس- سینامیک اسید در به تأخیر انداختن روند پیری و زوال محصول و همچنین حفظ شاخصهای کیفی و بهبود بازارپسندی میوه توتفرنگی رقم مونتری در پایان دوره انبارداری (10 روز در دمای 1 ±1 درجه سانتیگراد و 24 ساعت در دمای اتاق) مورد بررسی قرار گرفت. ترانس- سینامیک اسید در غلظت-های 1/0، 2/0 و 3/0 گرم بر لیتر موجب مهار شاخصهای مرتبط با پیری میوه توتفرنگی نظیر نشت یونی، مالون دیآلدئید و سایر آلدئیدها شد. همچنین ترانس- سینامیک اسید به ترتیب موجب افزایش میزان آنتوسیانین کل به میزان 5/12، 19 و 5/14 درصد و فعالیت آنتیاکسیدانی کل میوههای توتفرنگی به میزان 8/6، 7/10 و 2/9 درصد نسبت به نمونه شاهد شد که این نتایج همبستگی معنیداری در مهار واکنشهای مرتبط با پیری میوه توتفرنگی نشان دادند. ترانس- سینامیک اسید تأثیر مثبت بر حفظ رنگ و بهبود طعم میوههای توتفرنگی داشت و از نظر آماری تأثیر معنیداری بر سفتی میوهها نشان نداد. ترانس- سینامیک اسید (1/0، 2/0 و 3/0 گرم بر لیتر) تأثیر چشمگیری در بهبود بازارپسندی میوه توتفرنگی به میزان 13، 20 و 9 درصد نسبت به نمونههای شاهد داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که ترانس- سینامیک اسید 2/0 گرم بر لیتر تأثیر بهتری در مهار واکنشهای مرتبط با پیری و زوال میوه، افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی، حفظ کیفیت و بهبود بازارپسندی توتفرنگی در پایان دوره انبارداری داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان کل؛ بازارپسندی؛ شاخصهای کیفی؛ ضریب همبستگی؛ نشت یونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effect of Postharvest trans-Cinnamic Acid Treatment in Delaying the Senescence and Improving the Marketability of Strawberry Fruit cv. Monterey | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammadreza Asghari؛ Pari Zahedipour Sheshglani؛ Safaa Mohammed Ali Kadhim Al-Janabi | ||
Department of Horticultur, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Application of natural and safety compounds is an effective method to maintain the quality and improve the marketability of stored strawberries. In this research, the effect of trans-cinnamic acid in delaying the senescence, maintaining the quality, and improving the marketability of strawberry fruit cv. Monterey at the end of the storage (10 days at 1±1°C and 24 hours at room temperature) was investigated. The postharvest treatment of trans-cinnamic acid in concentrations of 0.1, 0.2 and 0.3 g/L reduced ion leakage, malondialdehyde and other aldehydes contents as the indicators related to strawberry fruit senescence. Also, trans-cinnamic acid treatment increased total anthocyanin content of strawberry fruits approximately 12.5 %, 19 % and 14.5 % and total antioxidant activity of berries 6.8 %, 10.7 % and 9.2 % respectively compared to control one. These results showed a negative and significant correlation with senescence related parameters. Strawberries treated with trans-cinnamic acid had better color and taste compared to the control. Statistically, trans-cinnamic acid did not show a significant effect on the firmness of strawberry fruits. Also, trans-cinnamic acid in different concentrations improved the marketability of strawberry fruit 13 %, 20 % and 9 % respectively, compared to control one. In general, the results of this research indicated that the post-harvest application of trans-cinnamic acid, especially at the 0.2 g/L, has considerable effects on maintaining quality and improving marketability of stored strawberry fruits via delaying senescence and increasing the antioxidant activity of strawberry fruits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Correlation coefficient, Ion leakage, Marketability, Quality indicators, Total antioxidant | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 60 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 12 |