
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,198,124 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,028,042 |
ارزیابی سطوح مختلف لسیتین سویا بر نگهداری برون تنی اسپرم بوقلمون | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 فروردین 1404 اصل مقاله (1.13 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.384000.654031 | ||
نویسندگان | ||
ارمین توحیدی* 1؛ طوبی ندری2 | ||
1گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران. کرج. ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی سطوح مختلف لسیتین سویا در رقیق کننده منی بر ویژگیهای کیفی اسپرم بوقلمون نژاد برنز فرانسه در شرایط نگهداری برونتنی انجام شد. نمونههای منی از پنج قطعه بوقلمون سنگین وزن نژاد برنز فرانسه در سن 36 هفتگی جمعآوری شدند. پس از ارزیابیهای اولیه(جنبایی بالای 70 درصد) با یکدیگر مخلوط و به چهار قسمت مساوی تقسیم شده و هر قسمت با یکی از رقیقکنندههای زیر رقیق شد: 1) رقیقکننده شاهد( 10% زرده تخم مرغ)، 2) رقیقکننده حاوی 1% لسیتین، 3) رقیق کننده حاوی 2% لسیتین، 4) رقیقکننده حاوی 3% لسیتین. فراسنجههای مختلف اسپرم شامل جنبایی کل و پیشرونده، یکپارچگی و فعالیت غشای پلاسمایی 3 ساعت پس از نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد ارزیابی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، رقیقکننده بر پایه زرده تخممرغ و رقیقکننده حاوی 2% لسیتین از نظر جنبایی کل بیشترین درصد را نشان دادند(5/77%). رقیق کننده برپایه زرده تخم مرغ بالاترین درصد جنبایی پیشرونده را نداشت(5/61%). اگرچه، تفاوت معنیداری با سایر تیمارها نشان نداد. نتایج فعالیت غشاء نشان داد که تیمار حاوی 2 درصد لسیتین بیشترین درصد را با اختلاف معنیداری نشان داد (85%)(05/0< P). همچنین، ارزیابی زندهمانی و ریخت شناختی اسپرم تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. بنابراین، به نظر میرسد رقیق کننده برپایه زرده تخممرغ و رقیقکننده حاوی2 % لسیتین سویا اثرات منفی نگهداری برونتنی اسپرم بوقلمون در دمای 4 درجه سانتیگراد را کاهش میدهند. | ||
کلیدواژهها | ||
بوقلمون؛ رقیق کننده؛ اسپرم؛ لسیتین سویا؛ زرده تخم مرغ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation different levels of soy lecithin on in vitro preservation of turkey sperm | ||
نویسندگان [English] | ||
Armin Towhidi1؛ Touba Nadri2 | ||
1Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tehran. Karaj. Iran | ||
2Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Urmia University | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted in order to investigate different levels of soy lecithin in semen diluent on the qualitative characteristics of turkey sperm in in vitro storage conditions. Semen samples were collected from five heavy turkeys of the French bronze breed at the age of 36 weeks. After initial evaluations (more than 70% dilution), they were mixed together and divided into four equal parts, and each part was diluted with one of the following diluents: 1) Control medium (10% egg yolk), 2) medium containing 1% lecithin, 3) medium containing 2% lecithin, 4) medium containing 3% lecithin. Different sperm parameters including total and progressive motility, integrity and plasma membrane activity were evaluated 3 hours after storage at 4°C. According to the obtained results, egg yolk-based medium and medium containing 2% lecithin showed the highest percentage of total motility (77.5%). Egg yolk-based medium showed the highest percentage of progressive motility (61.5%). However, there was no significant difference with other treatments. The results of the membrane activity showed that the treatment containing 2% lecithin showed the highest percentage with a significant difference compared to other treatments (85%) (P<0.05). Also, the evaluation of sperm viability and morphology was not affected by the treatments. Therefore, it seems that the egg yolk-based medium and the medium containing 2% soy lecithin reduce the negative effects of in vitro storage of turkey sperm at 4°C. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Turkey, Medium, Sperm, Soy lecithin, Egg yolk | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 15 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 8 |