
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,761 |
تعداد مقالات | 72,821 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,604,928 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,400,530 |
بررسی اثر افزودن پپتیدهای زیستفعال تخمپنبه و روی آلی در جیره دوره پابهماه بر وضعیت ایمنی، متابولیت های خونی و تولید شیر گاوهای هلشتاین تازهزا | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1404 اصل مقاله (999.78 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.391319.654067 | ||
نویسندگان | ||
زهرا حسینی فیروزکوهی* 1؛ حمید امانلو2؛ فاطمه احمدی2؛ یاسمن امانلو3؛ حجت مظاهری حسن آبادی4 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
3گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
4دامپزشک گاوداری تلیسه نمونه | ||
چکیده | ||
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر افزودن پپتیدهای زیست فعال تخم پنبه و روی آلی به جیره دوره پیش از زایش بر وضعیت ایمنی، متابولیت های خونی و تولید شیر گاوهای هلشتاین تازهزا بود. صدو هشتاد راس گاو هلشتاین چندبار زایش کرده به یکی از 4 تیمار آزمایشی شامل تیمار1) جیره پایه و بدون پپتید زیست فعال تخم پنبه Pe0Zn0؛ تیمار2) جیره پایه به علاوه 300 گرم پپتید زیست فعال تخم پنبه Pe1Zn0؛ تیمار3) جیره پایه به علاوه 160 میلیگرم روی آلی در هر کیلوگرم ماده خشک و بدون افزودن پپتید زیست فعال تخم پنبه Pe0Zn1 و تیمار4) جیره پایه به علاوه 160 میلیگرم روی آلی در هر کیلوگرم ماده خشک به علاوه 300 گرم پپتید زیست فعال تخم پنبه Pe1Zn1، اختصاص یافتند. افزودن پپتید زیست فعال تخم پنبه به جیرهها باعث افزایش غلظت ظرفیت آنتیاکسیدانتی کل (01/0> P) و گلوتاتیون پراکسیداز (03/0 = P) و کاهش غلظت انسولین (04/0 = P) در دوره پس از زایش شد. تولید شیر و تولید شیر تصحیح شده بر اساس 5/3 درصد چربی با افزودن پپتیدهای زیست فعال تخمپنبه و روی آلی به جیره بهطور معنیداری افزایش پیدا کرد. همچنین، افزودن روی آلی به جیره پیش از زایش سبب افزایش معنیدار در درصد چربی، درصد پروتئین، درصد لاکتوز و مواد جامد شیر در دامهای تازهزا شد (01/0 P<). در کل، افزودن پپتیدهای زیست فعال تخم پنبه و روی آلی به جیره گاوها در دوره پیش از زایش در مقایسه با گروه شاهد، باعث بهبود وضعیت ایمنی و تولید شیر گاوهای تازهزا شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پپتید زیست فعال؛ دوره پابهماه؛ هلشتاین؛ روی آلی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigating the effect of cottonseed bioactive peptides and organic zinc supplementation in the close-up diet on the immune status, blood metabolites and milk production of Holstein fresh cows | ||
نویسندگان [English] | ||
zahra hosseini firozkohi1؛ Hamid Amanlou2؛ Fateme Ahmadi2؛ Yasaman Amanlou3؛ hojat mazaheri4 | ||
1PhD. Candidate, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan | ||
2Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran | ||
3Biosystem Engineering Department , Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran. | ||
4talise nemone dairy farm | ||
چکیده [English] | ||
The aim of this research was to investigate the effects of cottonseed bioactive peptides and organic zinc supplementation in the prepartum diet on the immune response and milk production of Holstein fresh cows. A total of one hundred and eighty multiparous Holstein cows were divided into four experimental groups: 1) Basal diet without peptide Pe0Zn0 ; 2) Basal diet with 300 g of bioactive peptide Pe1Zn0; 3) Basal diet with 160 mg organic zinc per kg dry matter and without bioactive peptides Pe0Zn1 and 4) Basal diet with 160 mg organic zinc per kg dry matter and 300 g bioactive peptide Pe1Zn1. The inclusion of peptides in the diets led to a notable increase in total antioxidant capacity and glutathione peroxidase concentrations, while simultaneously reducing insulin and Tendency to decrease glucose levels in the postpartum period (P < 0.01). Furthermore, the addition of cottonseed bioactive peptides (P = 0.06) and organic zinc (P < 0.01) to the experimental diet led to a substantial increase in milk production and 3.5% fat corrected milk. Specifically, the incorporation of organic zinc into the prepartum diet resulted in a significant rise in milk fat, protein and lactose percent and milk solids content among fresh cows (P < 0.01). Overall, the supplementation of cottonseed bioactive peptides and organic zinc in the prepartum diets of cows proved to enhance the immune status and production of fresh cows | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bioactive peptide, Close-up period, Holstein, Organic Zinc | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 35 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 24 |