
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,761 |
تعداد مقالات | 72,822 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,632,443 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,414,169 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت نانوسلولز حاوی عصاره مورد بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری میوه توتفرنگی رقم پاروس | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 اردیبهشت 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.381068.2202 | ||
نویسندگان | ||
سمیه کریمی دهبکری1؛ عبداله احتشام نیا* 1؛ حسن مومیوند1؛ سمیه رستگار2 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
2گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
چکیده | ||
توتفرنگی از جمله میوههای حساس به آسیبهای مکانیکی و فیزیولوژیکی بوده و دارای سرعت متابولیسم و تخریب سریع در طول مدت زمان نگهداری است. هدف از تحقیق حاضر استفاده از پوشش خوراکی نانوسلولز با عصاره مورد بهمنظور افزایش عمر پس از برداشت توتفرنگی بود. آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار شامل شاهد، نانوسلولز1.5، عصاره 2 درصد، عصاره 4 درصد، نانوسلولز 1.5+ عصاره 2 درصد، نانوسلولز1.5+ عصاره4 درصد در شرایط دمای 4 درجه و رطوبت نسبی 90 درصد پس از اعمال تیمارها ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی مورد نظر در زمانهای تعیین شده (0،6،12،18 روز) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر زمان، نانو و تیمار بر کاهش وزن، ویتامین ث، فلاونویید، آنتوسیانین، ظرفیت آنتیاکسیدانی، پلیفنلاکسیداز معنیدار است. نتایج نشان داد که میوههای مورد بررسی با طولانیتر شدن دوره انباری کمترین مقدار کاهش وزن مربوط به تیمار نانوسلولز1.5 و ناسلولز1.5 + عصاره 2 درصد و بیشترین سفتی مربوط به تیمار عصاره 2 درصد مشاهده شد. در روز هجدهم ذخیره سازی بیشترین میزان فنل در تیمار عصاره 4 درصد مشاهده شد. کمترین میزان فعالیت آنزیم پلیفنلاکسیداز و بیشترین میزان اسیدآسکوربیک مربوط به تیمار نانوسلولز1.5 + عصاره 2 درصد مشاهده شد. به طور کلی تیمار نانو سلولز1.5 + عصاره 2درصد باعث بهبود صفات کاهش وزن، اسید آسکوربیک و پلیفنلاکسیداز شد. با توجه به اهمیت اقتصادی توتفرنگی و ضایعات بالای این محصول، استفاده از این تیمارجهت بهبود ویژگیهای توتفرنگی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنلی؛ پوشش؛ توت فرنگی؛ نانوسلولز؛ عصاره مورد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of post-harvest application of nanocellulose containing the extract on the quality characteristics and shelf life of Paros strawberry fruit | ||
نویسندگان [English] | ||
Somayeh Karimi Dehbakri1؛ Abdollah Ehtesham Nia1؛ Hasan Mumivand1؛ Somayeh Rastegar2 | ||
1Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran | ||
2Horticultural Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Hormozgan, Bandarabbas, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Strawberries are highly perishable and have unusual post-harvest transportation requirements. Strawberry fruits were harvested from a greenhouse in Kurdistan, and healthy fruits of the same size and free of disease symptoms were transferred to the horticultural science laboratory of the Faculty of Agriculture of Lorestan University, The results of the analysis of variance showed that the effect of time, nano and treatment on weight loss, vitamin C, flavonoid, anthocyanin, antioxidant capacity, polyphenol oxidase is significant. The results showed that the studied fruits had the lowest weight loss related to the treatment of nanocellulose 1.5 and extract 2% and the highest firmnes related to the treatment of extract 2% and 4%. On the 18th day of storage, the highest amount of phenol was observed in the extract 4% treatment. The lowest amount of polyphenol oxidase enzyme activity was related to the treatment of nanocellulose and extract 2%. The highest amount of ascorbic acid was observed in nanocellulose treatment with extract 2%. In general, the treatment of nano cellulose 1.5 + 2% extract improved the properties of weight loss, ascorbic acid and polyphenol oxidase. Considering the economic importance of strawberries and the high waste of this product, the use of this treatment is recommended to improve the characteristics of strawberries | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Phenolic compounds, coating, strawberry, nanocellulose, extract Myrtle | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 64 |