
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,761 |
تعداد مقالات | 72,822 |
تعداد مشاهده مقاله | 131,614,520 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 103,406,401 |
تاثیر سیاستهای بهداشتی دولت پهلوی در بهبود وضعیت گوشت با تاکید بر اسناد نویافته (1334ـ1357ه.ش) | ||
پژوهشهای علوم تاریخی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 05 خرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jhss.2025.386398.473760 | ||
نویسندگان | ||
متین سادات اصلاحی1؛ مسعود کثیری* 2؛ نزهت احمدی3 | ||
11. دانشجوی دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام، گروه تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران. | ||
2دانشگاه اصفهان. دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه تاریخ، اصفهان. ایران. | ||
33. دانشیار گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
با رویکارآمدن دولت پهلوی، سیاستهای بهداشتی کشور که از دوران مشروطیت آغاز شده بود، با جدیت بیشتری ادامه و در دورۀ محمدرضاشاه بیشازپیش گسترش یافت. گوشت از مهمترین ارزاق مردم در دورۀ پهلوی بود که همواره نارضایتی از وضعیت بهداشت، بحرانها و مشکلات ناشی از مصرف آن در شمار دغدغههای روز قرار میگرفت. بنا بر چنین ضرورتی، مسئلۀ نظارت بر گوشت برای دولت اهمیت بسیاری داشت. بنابراین، یکی از نخستین سیاستهای سلامت در دولت پهلوی تصویب نظامنامههای بهداشتی برای قصابیها و کشتارگاهها بود. پژوهش حاضـردرصدد است که با تکیه بر منابع مکتوب، روزنامهها، مجلات و بهویژه اسناد و مدارک آرشیوی نویافته به این پرسش پاسخ دهد که دولت پهلوی برای بهبود وضعیت بهداشتی گوشت و نظارت بر بهداشت آن چه راهکاری در پیش گرفت و چقدر تأثیرگذار بود؟ یافتههای پژوهش کنونی نشان میدهد که دولت پهلوی در بازۀ زمانی موردنظر، با هدف ارتقای بهداشت گوشت و همکاری نهادهای گوناگون، توانست با اقداماتی، مانند سالمسازی فیزیکی، افزایش نظارت و بازرسی بهداشتی، صدور کارتهای بهداشتی و آموزش بهداشت در بهبود و ارتقای سلامت گوشت گامهای مؤثری بردارد. یافتههای پژوهش کنونی نشان میدهد که دولت پهلوی در بازۀ زمانی موردنظر، با هدف ارتقای بهداشت گوشت و همکاری نهادهای گوناگون، توانست با اقداماتی، مانند سالمسازی فیزیکی، افزایش نظارت و بازرسی بهداشتی، صدور کارتهای بهداشتی و آموزش بهداشت در بهبود و ارتقای سلامت گوشت گامهای مؤثری بردارد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: دوره پهلوی؛ گوشت؛ بهداشت؛ کشتارگاه؛ قصابی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Impact of Pahlavi Government’s Health Policies on Improving the Condition of Meat with an Emphasis on Newly Discovered Documents (1334-1357 AH) | ||
نویسندگان [English] | ||
matin sadat eslahi1؛ masoud kasiri2؛ nozhat ahmadi3 | ||
1PhD student of Iranian history after Islam, Department of History, Faculty of Literature and Humanities, University of Isfahan, Isfahan, Iran | ||
2University of Isfahan. Faculty of Literature and Human Sciences, Department of History, Isfahan. Iran. | ||
3Associate Professor of Department of History, Faculty of Literature and Humanities, University of Isfahan, Isfahan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
With the rise to power of the Pahlavi government, the country’s health policies, which had begun during the constitutional era, were pursued with greater seriousness and expanded during the reign of Mohammad Reza Shah. Meat was one of the most essential food items for the people during the Pahlavi era, and dissatisfaction with the health situation, crises, and problems arising from its consumption were always among the concerns of the day. Given this necessity, monitoring meat was of great importance to the government. Therefore, one of the first health policies in the Pahlavi government was the approval of health regulations for butchers and slaughterhouses. This study aims, relying on written sources, newspapers, magazines, and especially newly discovered archival documents to answer the question: what strategy did the Pahlavi government adopt to improve the health status of meat and monitor its hygiene, and how effective was it? The findings indicate that during the specified period, the Pahlavi government, aiming to enhance meat hygiene and through cooperation with various institutions, took effective steps such as physical sanitation, increased health supervision and inspection, issuance of health cards, and health education to improve and promote the health quality of meat. took effective steps such as physical sanitation, increased health supervision and inspection, issuance of health cards, and health education to improve and promote the health quality of meat. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Key words: Pahlavi period, meat, health, slaughterhouse, butchery | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 106 |