تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,484 |
تعداد مقالات | 70,044 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,038,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,274,344 |
بررسی صنعت گلاب گیری واهمیت آن در بخش قمصر کاشان | ||
پژوهش های جغرافیایی (منتشر نمیشود) | ||
مقاله 7، دوره 36، شماره 1 - شماره پیاپی 470، فروردین 1383 اصل مقاله (845.87 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر پرویز کردوانی؛ امیر حسین غفار* | ||
چکیده | ||
این مقاله با هدف شناخت و بررسی صنعت گلاب گیری و فعالیت های جنبی آن ( ÷رورش گل محمدی تولید اسانس و عرقیات گیاهی ) در بخش قمصر کاشان به عنوان مهمترین و مناسب ترین منطقه در سطح کشور در زمینه صنعت گلاب گیری به رشته تحریر در آمده واحتمالا نتایج زیر حاصل گشته است باتوجه به خصوصیات ویژه بخش قمصر در قالب توان های محیطی و استعدادهای طبیعی و زیر ساختی که در زمینه صنعت گلاب گیری دارا می باشد و از سوئی وجود سابقه کهن و ÷ربار ومنحصر به فرد در این صنعت صنعتی که بر خلاف اغلب صنایع دستی یک نوع صنعت تکمیلی از فراودره های خام کشاورزی است و همچنین بازار رو به گسترش آن در مصارف غذایی طبی و داروئی و تزئینی و از همه مهمتر انحصاری بودن آن در تولید می توان ابراز داشت که بخش قمصر و به ویژه از ÷تانسیل بالایی در این زمینه برخوردار است نکته دیگر اینکه بخش قمصر و به ویژه شهر قمصر مرکز بخش بعلت واقع شدن در یک بن بست فضائی مکانی ÷ایدار از مدار توسعه و جذب اثرات ان خارج است وامکان هرگونه فعالیت های جدید اقتصادی از قبل سرمایه گذاری صنعتی در آن نیست نمونه بارز این امر شهرک خاموش صنعتی شهر قمصر می باشد و این مشکل ساختاری دیر زمانی ÷ا برجا خواهد بود لذا اولین قدم برای شروع فعالیت های اقتصادی و تحول در روند توسعه منطقه آن هم بدون نیاز به هیچ گونه سرمایه گذاری و متکی بر استعداد ها و ÷تانسیل های محلی که خود نمونه بارز یک توسعه ذاتی و ÷ایدار است تنها توسعه صنعت گل و گیاه وگلاب گیری خواهد بود | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ بخش قمصر کاشان؛ تقطیر؛ صنعت گلاب گیری؛ عرقیات گیاهی؛ گلاب؛ گلاب گیری سنتی و صنعتی؛ گل محمدی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Distillation, essence and herbal extracts, Qamsar kashan district, rose water, rose water extraction industry, the rose, traditional and in dustrial rose water extraction | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,609 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,406 |