تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,989 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,166 |
اثر تنش رطوبتی بر صفات کمی و کیفی میوه هلو | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 16، دوره 33، شماره 4 - شماره پیاپی 491، تیر 1381 اصل مقاله (258.78 K) | ||
نویسندگان | ||
فرهاد کرمی؛ علیرضا طلائی؛ حسین لسانی؛ سعید رسول زاده* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات تنش رطوبتی در مراحل مختلف فتولوژیکی رشد میوه بر صفات کمی و کیفی میوه هلو آزمایشی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران (کرج) در قالب طرح کرت های خرد شده با آرایش بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجراء گردید چهار رقم (ردمون جی اچ هیل سفید مشهد سرخ و سفید مشهد) به عنوان عامل اصلی و پنج تیمار تنش رطوبتی (تنش در دوره اول رشد میوه تنش در دوره دوم تنش در دوره سوم تنش در دورههای اول و دوم و شاهد به عنوان عامل فرعی مورد مقایسه قرار گرفتند نتایج نشان داد که تنش رطوبتی در دوره سوم رشد میوه به طور معنی داری متوسط وزن میوه اندازه میوه و مقدار آب میوه را کاهش میدهد در حالی که مقدار کل مواد جامد محلول میوه (TSS) و اسیدیته میوه افزایش می یابد تنش رطوبتی در دوره دوم رشد میوه (مرحله سخت شدن هسته) وزن میوه را با اختلاف معنی داری در سطح 1% نسبت به سایر تیمار ها افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
تنش آبی؛ رشد میوه؛ صفات کمی و کیفی؛ هلو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
To evaluate the effects of water stress at various phonological stages of peach fruit development on fruit characteristics, an experiment was conducted during a two year period at the experimental orchard of Agricultural College, Tehran University, in Karaj. A Split-plot design arranged in randomized completely block with four replications was used. Four cultivars (G. H. Hale, Red Haven, White Mashhad and Red-White Mashhad) were put in main plots and five water stress treatments (Water stress in stage I of fruit growth, Water stress in stage II, water stress in stage III, water stress in stage I plus stage II and control) in Sub-Plots. The results indicated that water stress at stage III of fruit growth significantly decreased the mean fruit weight, fruit size and fruit water content while total soluble solids (T. S. S) as well as fruit acidity were increased. Water stress at stage II of fruit growth (Pit hardening) increased fruit weight significantly (at 1% level) as compared with other treatments. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
fruit characteristics, fruit development, Peach (Prunus persica L.), water stress | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,116 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,195 |