تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,458 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,211 |
بررسی پلی مورفیسم الکتروفورزی ارقام گندم نان از نظر زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین ( LMW - GS ) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 33، شماره 1 - شماره پیاپی 494، فروردین 1381 اصل مقاله (714.85 K) | ||
نویسندگان | ||
علی ایزدی دربندی؛ بهمن یزدی صمدی؛ سیروس عبدمیشانی؛ علی اکبر شاه نجات بوشهری؛ فرج اله شهریاری* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق به منظور تعیین الگوی نواری زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی پایین ( LMW - GS ) رقم گندم نان مورد استفاده قرار گرفت . با روش استخراج متوالی - گلوتنین و گلایدین هر یک از نمونه ها بدون آلودگی به دست آمد . برای تفکیک زیر واحدهای گلوتنین و همچنین گلایدین از روش PAGE 1- D.SDS تک مرحله ای با شیب غلظت ( 12/5 - 8/1) درصد استفاده شد . در نهایت 17 زیر واحد جدید Glu-1 و 19 زیر واحد در سه مکان ژنی Glu-3 شناسایی شد . در مکان ژنی Glu-D1 زیر واحد جدید *10+**2 در چهار رقم مشاهده شد . در یک رقم جزء 1By و در رقمی دیگر جزء 1Dx بیان نشد نوارهای 7 و 10 به ترتیب و به تنهایی در دو رقم دیده شدند . در Glu-1بیشترین فراوانی آللی برای زیر واحدهای 2+12 و 7+8 و نول به ترتیب با فراوانی نسبی 0/71-0/64-0/56 بود و در Glu-3 بیشترین فراوانی آللی برای زیر واحدهای Glu - A3c- Glu- B3b - Glu -D3b به ترتیب با فراوانی نسبی 0/35 -0/25-0/40 مشاهده شد . تنوع هر یک از امکان های ژنی در Glu-3 و همچنین میانگین تنوع کل در آن نسبت به Glu-1 بیشتر بود تنوع در مکان ژنی امگاگلایدین از تنوع در مکان های ژنی Glu-1 یا Glu-3 بیشتر بود . ولی تنوع حاصل از مطالعه همزمان Glu-1 و Glu-3 بیشتر از تنوع در مکان ژنی امگاگلایدین بود . بیشترین تنوع در مطالعه همزمان ژنی Glu-1 و Glu-3 و مکان ژنی امگکاگلایدین یکسان بودند . به طور کلی تنوع مشاهده شده در مکان های ژنی مورد مطالعه از الگوی زیر پیروی می نمود : Gli- Glu -3 - Glu-1>Glu-3 - Glu-1> Gli > Glu-3 > Glu-1 | ||
کلیدواژهها | ||
استخراج متوالی؛ زیر واحدهای گلوتنین دارای وزن مولکولی پایین؛ شیب غلظت؛ گلایدین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Variation in LMW- glutenin subunits was studied in 67 bread wheat varieties. The glutenin and gliadin proteins were extracted through sequential extraction procedure. One - step 1- dimensional SDS-PAGE with 8.1-12.5% gradient gel was used for separation of glutenin & gliadin in subunits. Seventeen Glu-I subunits and 19 Glu-3 subunits were recognized. A new subunit in Glu-1 (2**+10*) was observed in 4 of the varieties, 7(a) and lO(i) subunits were seen independently in 2 varieties, however, 1 By and 1Dx were not expressed. In Glu-1, the 2+12(a), 7+8(b) and null (c) had the highest frequencies of 0.71, 0.64 and 0.56, respectively. Glu-A3c, Glu-B3b and Glu-D3b in Glu-3 constituted the most frequent subunits, with 0.4, 0.25 and 0.35 relative frequencies respectively. Compared to Glu-1, the variation in each locus and also the overall mean variation of Glu-3 were higher. co- gliadins showed higher variation than total variation Glu-1 or Glu-3 subunits, but lower than total variation Glu-1 and Glu-3. The maximum variation being observed, when the Glu-I, Glu-3 and co-gliadin were taken into consideration together. Only varieties Alamoot 1 and Alamoot 2 were similar at HMW, LMW and co-gliadin loci, the results indicated the following order of variation in different loci. coGli & Glu-3 & Glu-l> Glu-3 & Glu-l> coGli>Glu-3>Glu-1. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Concentration gradient, Gliadin, LMW-GS, Sequential extraction | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,062 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,008 |