تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,511,561 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,773,959 |
مقایسه منابع مختلف اسیدهای چرب امگا -3 جهت غنی سازی تخم مرغ | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 15، دوره 60، شماره 1 - شماره پیاپی 608، اردیبهشت 1384 اصل مقاله (274.45 K) | ||
نویسندگان | ||
مهندس سید علی میرقلنج؛ دکتر شعبان رحیمی؛ دکتر محسن برزگر؛ دکتر محمد علی کمالی* | ||
چکیده | ||
هدف: مقایسه منابع مختلف اسیدهای چرب امگا – 3 از نظر اقتصادی و کیفی‘ جهت غنی سازی تخم مرغ طرح: طرح کاملا تصادفی حیوانات: صدوهشتاد قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید ساده سن 24 هفتگی. روش: این مرغ ها به طور تصادفی در گروههای 18 تایی (6قطعه در هر قفس) تقسیم و کاملاً تصادفی به مدت 12 هفته با جیره های آزمایشی حاوی 5/2‘ 5/7 درصد دانه کتان‘ دانه کانولا و پودر ماهی همراه با جیره شاهد بر پایه گندم – سویا تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایشی‘ درصد اسیدهای چرب لینولنیک (امگا -3)‘ لینولئیک (امگا-6)‘ اولئیک (امگا-9) و برخی اسیدهای چرب اشباع اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری: تجزیه واریانس داده ها با نرم افزار SAS و مقایسه میانگین داده ها نیز توسط آزمون دانکن انجام شد. نتایج: از نظر درصد اسیدهای چرب لینولنیک‘ لینولئیک و همچنین نسبت لینولئیک (امگا-6) به لینولنیک (امگا-3) در زرده تخم مرغ گروههای مختلف‘ اختلاف معنی داری مشاهده گردید (05/0P<) که بیشترین مقدار اسید لینولنیک در زرده تخم مرغ مربوط به گروه تغذیه شده با 5/7 درصد دانه کتان مشاهده گردید. در طول دوره آزمایش‘ اختلاف معنی داری بین گروههای آزمایشی از نظر میزان تخمگذاری‘ وزن تخم مرغ‘ مصرف غذا‘ تبدیل غذایی و همچنین صفات کیفی تخم مرغ مشاهده نگردید(05/0P<). نتیجه گیری: از نظر کمی‘ سطح 5/7 درصد دانه کتان بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا-3 را در زرده تخم مرغ داشته است ولی با توجه به افزایش نسبتاً قابل قبول میزان اسید لینولنیک در زرده تخم مرغ های حاصل از 5/7 درصد دانه کانولا و فراوانی کشت و پایین تر بودن قیمت این دانه در ایران نسبت به دانه کتان و همچنین نداشتن اثر سوء این دانه تا این سطح بر روی صفات کیفی تخم مرغ و صفات عملکردی می توان استفاده از سطح 5/7 درصد دانه کانولا را پیشنهاد نمود. معهذا با توجه به افزایش قابل توجه میزان اسیدهای چرب امگا-3 در زرده تخم مرغ در اثر مصرف 5/7 درصد دانه کتان چنانچه میزان کشت این محصول در کشور فراوان بوده و از نظر اقتصادی نیز توجیه داشته باشد‘ استفاده از آن در جیره طیور قابل توصیه است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب امگا -3؛ پودر ماهی؛ تخم مرغ؛ دانه کانولا؛ دانه کتان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Objective: To compare different omega-3 fatty acid sources for enrichment of egg from economical and qualitative aspects. Design: Completely Randomized Design. Animals: One hundred and eighty Single Comb White Leghorn laying hens, 24 weeks old. Procedure: Ten groups of 18 hens (6 hens/cage) were randomly assigned to each of ten dietary treatments and in completely randomized design, were fed diets containing 2.5 ko3%l, 5 ko3/d and 7.5 ko¾l flax seed, canola seed and fish meal or a wheat- soybean control diet, for 12 weeks. At the end of this period, percentage of linolenic acid (n-3), linoleic acid (n-6), oleic acid (n 9 and some of saturated fatty acids were determined. Statistical Analysis: Analysis of variance of data were performed by SAS software and comparison of the means were done by Duncan’s multiple range test. Results: There were significant difference among groups on linolenic acid, linoleic acid percentage and ratio of linoleic acid (n-6) to linolenic acid (n-3) (P 7.5 ko3%l flax seed. During this period, there were no significant differences (P>O.05) among treatments on egg production, egg weights, daily feed intake, feed conversion, and quality of eggs (P>O.05). Clinical implications: With note to increasing in linolenic acid amount of egg yolks in the group given 7.5 ko¾l canola seed and because of low cost and abundance of canola seed in Iran, and not to be influenced of performance of laying hens and quality of eggs, 7.5ko3%l canola seed could be recommended. J.Fac. Vet.Med. Univ. Tehran. 60,1: 87-91,2005. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Canola seed, Eggs, Fish meal, Flax seed, Omega-3 fatty acids | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,711 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,518 |