تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,101,871 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,208,432 |
بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم برروی جذب وانتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، دوره 32، شماره 1 - شماره پیاپی 905، فروردین 1380 اصل مقاله (498.19 K) | ||
نویسندگان | ||
جمال جوانمردی؛ حسین لسانی؛ عبدالکریم کاشی* | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم برروی جذب وانتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایرانی Cucumis melo L. به نام های عباس شوری ،سوسکی ،زردکرج ، خاقانی وتاشکندی صورت پذیرفت.دراین آزمون دانهال های ارقام یادشده با غلظت نهایی صفر،5، 2/5 و7/5 گرم در لیتر کلرور سدیم همراه با محلول غذایی هوگلند با غلظت به مدت 75 روز تیمار شدند.افزایش وری مقدار عناصر سدیم ،کلر نسبت سدیم به پتاسیم رادربافت های برگ وریشه کلیه ارقام افزایش داد ولی همزمان ،مقدار پتاسیم،کلسیم ومنیزیم را در بافت ها کاهش داد.مقادیر عناصر کلر‹بجز در رقم تاشکندی › ،پتاسیم ،کلسیم ومنیزیم در برگ کلیه ارقام نسبت به ریشه بیشتر بوده ولی برعکس مقادیرسدیم ونسبت سدیم به پتاسیم موجوددر برگ کمتر از مقدار آن در ریشه بوده ولی برعکس ،مقادیرسدیم ونسبت سدیم به پتاسیم موجوددر برگ کمتر از مقدار آن در ریشه بود. بیشترین مقدار نسبت سدیم به پتاسیم در برگ ،به ترتیب به ارقام عباس شوری وخاقانی وکمترین مقدار این نسبت به ارقام تاکشندی،زردکرج وسوسکی تعلق داشت.با توجه به نتایج به دست آمده به نظر میرسد که رقم سوسکی تحمل بیشتری را نسبت به شوری در مقایسه با سایر ارقام دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
جذب و انتقال عناصر؛ خربزه؛ شوری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This expriment was carried out to determine the effect of sodium chloride (NaCl) on absorption and transportation of mineral elements in five native of Iran cultivars of melon (Cucumis melo L.) namely: "Abbas shuri", "Suski", "Zarde Karaj", "Khaghani" and "Tashkandi". Half-strenght Hogaland solution with final salinity levels (0, 2.5, 5, 7.5 gr/lit, NaCI) were used for a period of 75 days. Increase in salinity concentration, increased Na+, CI-, Na+jK- ratio and decreased K+, Ca2+, Mg2+ in leaf and root tissues. CI¬(except in "Tashkandi") , K+, Ca2+, and Mg2+ contents in leaves were higher than those in root tissues, but Na+ and Na+jK+ in leaves were lower than those in roots. The highest Na+jK+ ratio in leaves, was observed in "Abbas shuri" and "Khaghani", while the lowest ratios were observed in "Tashkandi", "Zarde Karaj" while "Suski" respectively. According to the above results, it seems that cultivar "Suski" exhibits a ni_her salt tolerance than the other treated cultivars. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Absorption and Transportation, melon, salinity | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,783 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 932 |