تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,123 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,923 |
بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین رابطه زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا با کیفیت نانوایی در توده های بومی گندم ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 18، دوره 31، شماره 4 - شماره پیاپی 931، تیر 1379 اصل مقاله (405.98 K) | ||
نویسندگان | ||
حمیدرضابابایی؛ بهمن یزدی صمدی؛ سیروس عبد میشانی* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تنوع ژنتیکی زیر واحدهای گلوتنین با وزن ملکولی بالا و تعیین رابطه آنها با کیفیت نانوایی،تعداد 78 مرفوتیپ گندم نان استان خوزستان متعلق به کلکسیون غلات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران از نظر زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا(HMW-GS)با استفاده از روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفتند. دراین بررسی برای مکان ژنی GLU-B1 چهار واریانت شامل:*7،**7،**8،8 و برای مکان ژنی GLU-D1 دو واریانت**2 و12 مشاهده گردید. نتایج این بررسی نشان داد که مکان ژنی GLU-D1 بیش از سایر مکانهای ژنی در کیفیت نانوایی مؤثر است .عدم ظهور زیر واحد 2=1DX باعث افت قابل ملاحظه ای در کیفیت نانوایی گردید. تأثیر واریانت های مکان ژنی GLU-B1نیز در کیفیت نانوایی نامشخص ومبهم بود. همچنین برای گروه بندی شهرهای مبدأ مرفوتیپ ها از حیث زیرواحدهای گلوتنین از تجزیه خوشه ای به روشUPGMAاستفاده و مشخص گردید رابطه دقیقی بین تنوع ژنتیکی و پراکنش جغرافیایی وجود ندارد . | ||
کلیدواژهها | ||
تنوع ژنتیکی؛ زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا؛ کیفیت نانوایی؛ گندم نان؛ واریانت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In order to investigate the genetic diversity of high molecular weight glutenin subunits and relationships between the subunits and bread making quality of wheat, seventy eight morphotypes of bread wheat of khuzestan provience from cereal collections of Tehran Agricultural College were studied, using SDS-P AGE technique. The results showed tour variants in GLU-B1 locus including: 7*,7**,8**, subunit 8 and null (1BY=null ,1BX=null) and two variants in GLU-D110cus including: 2**and subunit 12. It was found that GLU-D1 locus has significant and more favorable effects on bread quality, compared to other loci, and the absence of subunit 2 considerablly reduces the bread-making quality. The effects of subunits of GLU-B110cus on bread-making quality is not well understood. Cluster analysis was performed to group locations (cities), and the results showed no relations between genetic and geographical diversity, concerning high molecular weight glutenin subunits. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
bread-making quality, Genetic diversity, high molecalar weight, high molecalar weight glutenin subunits, variants | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,964 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 942 |