تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,876 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,511 |
بررسی اثر دما ی خشک کن و رطوبت شلتوک روی راندمان تبدیل ارقام آمل -3 وهزاربه برنج سفید | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 12، دوره 31، شماره 2 - شماره پیاپی 956، اردیبهشت 1379 اصل مقاله (525.58 K) | ||
نویسندگان | ||
نادعلی بابائیان جلودار؛ حبیب الله عارفی* | ||
چکیده | ||
اثر درجه حرارت خشک کن و درصد رطوبت شلتوک هنگام تبدیل به برنج سفید در رقم های آمل -3و هراز در قالب طرح کرت های دوبار خرد شده با 4تکرار مورد مطالعه قرار گرفت .اطلاعات و داده های حاصل از آزمایش،مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت و مقایسه میانگین ها به روش دانکن انجام شد.نتایج حاصله طبق جدول های ارائه شده نشان میدهد که بهترین درصد رطوبت هنگام تبدیل برای رقم آمل-3، 10-11 درصد و بهترین درجه حرارت خشک کن35 درجه سانتی گراد می باشد که در این شرایط از 20 کیلوگرم شلتوک 3/14 کیلوگرم برنج سفید با راندمان تبدیل 7/71 درصد و میزان برنج سالم 1/59درصد و میزان خرده برنج2/14 درصد حاصل شد . بهترین درصد رطوبت هنگام تبدیل برای رقم هراز 11-10 درصد و مناسبترین درجه حرارت خشک کن 45 درجه سانتی گراد بوده است همچنین در این شرایط از 20 کیلوگرم شلتوک 6/14 کیلوگرم برنج سفید با راندمان تبدیل 1/73 درصد به دست آمد .میزان برنج سالم 2/63 درصد و میزان خرده برنج 9/9 درصد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ دمای خشک کن؛ راندمان تبدیل؛ رطوبت شلتوک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to determine the effect of grain moisture content and temperature of dryer on milling characters of two Iranian rice cultivars (Oryza sativa L. cvs. Amol-3 and Heraz). Experiments were done in Arnot Rice Research Station, Mazandaran, Iran. Treatments were three moisture contents of rice grain (10-11, 11-12 and 12-13 %) and four temperatures of rice drying machine (30 C? 35 C? 40 C? and 45 C? ). The traits studied were: brown rice, percentage of hull and husk, milling recovery, head rice, broken rice, and percentage of white rice. Statistical analysis showed that for cv. Amol-3 the best grain moisture content and the best temperature of dryer were 10-11 % and 35°C, respectively. From 20 Kg grain (rough rice) of cv. Arnol-3, 14.3 Kg white rice was produced. Milling recovery, head rice and broken rice for cv. Amol-3 were 71.7%,59.1 % and 14.2%, respectively. The best grain moisture content for cv. Heraz was 10-11 % and the best temperature of rice drying machine was 45c. For cv. Heraz, from 20 Kg of paddy, 14.6 Kg white rice was produced. Also, for (:v. Heraz, milling recovery, head rice and broken rice were 71.7 , 63.2 and 9.9 Percent, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Grain Moisture, Milling character, rice, Temperature of dryer | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,352 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 949 |